Teatre!

Un relat de: AtzaVaRa

Les llums il·luminen, el cap ja no pensa, l'anima només sent...A fora plou.
A dins la gent espera, tot són ulls que miren, examinen cada moviment de l'escena rere les cortines.

Aquestes s'obren, i amb energia, presència i veu clara començo...i miro a un punt fix, mentres em passejo per l'espai.
El meu cos es transforma i ja sóc una papallona. La meva boca parla, i jo encara no sé què diu.
I tot va perfecte, avui ha vingut gent, i sobra, al fons de tot, algun seient de color vermell.
Els focus acaloren, darrere tinc gent seguint el text, però avui al sortir he vist la llum i ja ningú em podrà dir res.

I puc parlar del què vulgui, riure del què sigui, fer ganyotes, plorar, saltar, jugar, rodolar pel terra, provar, sentir, causar, impactar, mirar, cridar, cantar…i somriure't a tu, o a tu, o a tu, o a tu…i a tu també! I sense vergonya!
I m'assec a una cadira, m'arrepenjo a la taula, i faig veure que m'omplo un got de whisky…i parlo dels anys, com si hagués viscut tant…i la gent m'escolta…ara en sé molt, del què parlo! O si més no, això sembla…i s'ho creuen, eh?

I és que al teatre tot s'hi val. És un lloc on la realitat no hi entra, i si ho fa, sempre és de manera distorcionada…com nosaltres la volem, com nosaltres la veiem.
Al teatre es poden tractar temes tabús i cridar-los ben fort! I què passa després? Doncs res, perquè sota els focus que il·luminen, resulta que tot té una justificació. Això és fantàstic, no trobeu?

Sobre l'escena les mentides són veritats: ara parlo xino i t'ho creus…ara sóc traficant i també.
I disfrasso l'ànima, i hi ha dies que m'ho crec tant que ploro…tot és qüestió de concentració. Perquè hi tinc fe. Perquè no puc tocar la llum de l'escena, però casi….cada cop sóc més a prop…només em falta una miqueta.


I avui tornem a actuar, però aquest cop variem. Ens agrada que el públic es trobi amb coses que no s'esperava.
Aquesta nit parlem de les pors i els poemes d'escacs, parlem dels somnis de pous i les estrelles de vellut…i en sec, l'escena gira…i ens vestim de bufons de la cort i ens riem de tu, i de tu, i de tu, i de tu…ah! I de tu també! I sense vergonya!
I la gent s'ho passa bé, i riu…menys alguna persona que amb cara de restrenyiment ens maleeix, s'indigna, fa el gest de marxar, i finalment marxa. Tota la sala és una gran rialla. Avui ha valgut la pena.
I a qui no li agradi, que no miri, tu! Perquè ja ho deia, l'Estefan, aquell colega del teatre de Cuba: "pa guto…colore, mi hemana!"

I és que al teatre tot s'hi val. I a fora encara plou.

Comentaris

  • TEATRE!!![Ofensiu]
    EstelMDR | 24-09-2008 | Valoració: 10

    Déu meu el teatre,..
    Quan surts a l'escenari tota la resta s'esborra com un dibuix... I al pensar-hi et recorre el cos aquella sensació tan agradable i et vénen ganes de córrer al teatre més proper i empapar-te de tot! Saltar a l'escenari i actuar, i donar el millor de tu mateixa! I encara que no hi hagi gent t'omple!
    Bé, ara t'acabo de dir tot el que sento quan el teatre em passa per la ment. M'ha agradat moltíssim aquest relat, tant, que el comentaré per la ràdio del meu poble aquest dijous.
    Segueix escrivint! i més si es tracta d'aquest art que tan m'apassiona! :)

    estel_*

  • Acció![Ofensiu]
    ombra | 15-02-2005

    Tot fosc, una llum il-lumina el centre de l'escenari i tu ets allà, les mirades del públic t'alimenten, et fan notar la teva pròpia presència dalt de l'escenari. Ho esperen tot de tu i no els pots fallar, has d'estar al màxim.Tensió, nervis, pors, temors...Però un cop les paraules comencen a sortir tot és un joc, una emoció, el plaer d'actuar!
    Molta merda!!xD!
    Fins aviat!
    OmBrA(amb un raig de vitalitat)

l´Autor

Foto de perfil de AtzaVaRa

AtzaVaRa

96 Relats

393 Comentaris

134032 Lectures

Valoració de l'autor: 9.48

Biografia:


"No s'entenia la cançó de la nit,

de tan clares com eren les paraules."


Salvador Espriu
(Llibre de Sinera)




txe_underground@hotmail.com

www.fotolog.com/atzavara