Sota pedres mil.lenàries 2

Un relat de: Teresa73

Va quedar-se amb el pensament glaçat i en una mena d'estat de xoc fins que va sentir sorolls entre les fulles de la vegetació. Estava perdut. Allà enmig d'aquella sala no tenia cap escapatòria. Fós qui fós, animal, persona, bèstia o el que sigui, de ben segur l'havien vist.
Va tornar a sentir sorolls cap a l'entrada de la sala. No n'estava segur però li va semblar veure un cabirol o alguna mena de cabra de muntanya. Cabra. Aquella paraula el va esgarrifar. Encara no havia gosat moure's. Va resseguir amb la mirada tots els racons de la sala. Lentament. La seva imaginació esperava el moment de deixar-se veure entre aquell silenci temorós. Però no va caldre. Tot i que no estava del tot segur de si allò que estava veient era real o imaginari. Tenia un faune a uns 5 metres de distància. Quiet. Mirant-se'l fixement. No intentava ni fugir ni atacar-lo. S'estava allà observant. El va tranquilitzar bastant aquest fet. Cosa que li va permetre veure'l bé. Era d'una alçada normal. Metre setanta més o menys. Els cabells foscos i una mica llargs. Per entre els quals en sortien unes banyes de cabra recargolades. El seu cos de cintura cap amunt era com un home gran amb pèls al pit, blancs. De constitució forta, amb la musculatura marcada per anys de treball físic. Duia un sarró penjant i una mena de flauta. Quan va mirar de cintura cap avall ja era una altra cosa. Era exactament com una cabra de muntanya. Potes peludes d'un color marró clar, i enlloc de peus eren unes peülles gairebé dignes d'un cavall.
En acabar el procés d'observació mutua en Roc va gosar parlar.
¬_ Hola. _Va dir tremolós i tímid.
En les històries que havia llegit sobre faunes, aquesta mena de homes cabra podien parlar. Però clar...allò no era cap lectura d'un conte...
El faune es mantenia en un silenci aterrador. Els raigs de sol ja entraven de ple a l'interior del temple. Era magnífic. Com un gran hivernacle.
_ Qui ets tu?_finalment va dir. En Roc va fer un bot. La seva veu era greu i envellida. I va ressonar per tota la sala.


Comentaris

  • ANEROL | 05-09-2008

    la continuació. M'he quedat amb ganes de més

l´Autor

Teresa73

14 Relats

10 Comentaris

11963 Lectures

Valoració de l'autor: 9.71

Biografia:
Teresa Lluveras: professora de música. Escriu textos i lletres de diverses cantates infantils. Petits relats, contes i poemes.
Podeu llegir-ne a www.teresalluveras.blogspot.com