Potser penses que...

Un relat de: Teresa73

( a arrel de Retrat d'una dama de Henry James)

Isabel va arribar a Roma. Aquesta vegada la seva arribada no va ser amb la sensació d'una ciutat impressionant i magnífica. El seu viatge amb tren li havia servit de repòs espiritual i reflexió.
Al sortir de Londres el seu cos estava trasbalsat i els seus pensaments s'allunyaven bastant de la raó i la coherència. Però a mida que avançaven les hores de viatge les seves decisions arribaven a un punt que ni ella mateixa se'n podia valdre,
La seva tornada a Roma era clara i concreta, i només per un propòsit. Deixar de ser Mrs. Osmond. Estava decidida a recuperar Isabel Archer , ho faria, per a ella, per a Ralph. Ara que el seu cosí era mort. Tant de bo se n'hagués adonat abans. Recordava les paraules de Ralph abans de casar-se, i les d'Henrietta i les visites de Gaspar Goodwood, fins i tot de Mrs. Touchet.
Tots l'havien advertida. Però ella creia, havia cregut en una relació on no importaven els cercles, on no fes falta tenir un nom o una posició. Ara es trobava sola, l'havien manipulat pels seus diners. Pels diners de Ralph. Ara els empraria. Els utilitzaria per a uns propòsits més llunyans amb que Mr. Osmond pogués imaginar.

Va entrar a Palazzo Roccanera amb més forces que no es pensava. La criada va fer-li entrega d'una carta que l'estava esperant. Bé_va pensar. El telegrama que va enviar la nit abans de marxar havia arribat a temps.
Mr. Osmond es trobava amb els seus dibuixos. Ella va entrar al seu estudi sense fer salutació. Ja li havia perdut la por. Ja no temia res. Gilbert Osmond va aixecar els ulls vers Isabel.
-Potser penses que pots entrar! va dir Mr. Osmond fent un esforç per simular la seva sorpresa.
La nostra protagonista es limità a deixar la carta damunt la taula i marxà acte seguit sense importar-li les conseqüències.

L'esperava a fora un cotxe de lloguer que la duria al convent on es trobava encara Pansy, la seva dolça fillastra. Allà la posaria al dia de la nova situació.
Al vespre arribaria a Florència on passaria unes setmanes a la casa d'il Signorino, on Ralph hi havia passat les temporades fredes de Londres.
Allà escriuria Gaspar Goodwood.

Comentaris

  • Potser penses que...[Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 10-08-2008 | Valoració: 10


    Quina casualitat, de cognom et dius Lluveras i jo de cognom Lloveras.

    El relat està molt bé, ara t'he conegut i m'alegro perquè escrius molt bé.

    Espero que ens poguem intercanviar comentaris, Teresa.

    Bon estiu i salutacions
    ullsblaus1

  • m'agrada[Ofensiu]
    ANEROL | 10-08-2008 | Valoració: 10

    com has iniciat el relat i com es desenvolupa el fil argumental; ha estat necessari, per amí, llegir la teva explicació, perquè el final el trobo una mica confós. Em pots dir de quin llibre parles?

l´Autor

Teresa73

14 Relats

10 Comentaris

12007 Lectures

Valoració de l'autor: 9.71

Biografia:
Teresa Lluveras: professora de música. Escriu textos i lletres de diverses cantates infantils. Petits relats, contes i poemes.
Podeu llegir-ne a www.teresalluveras.blogspot.com