Segimona Rusquelles

Un relat de: Manel Granell
Vinga Segimona, no siguis entemada. No sé com pots viure en aquest mas soliu a la vora del bosc. Ja sabem que eres forta i no et fa res anar per la selva i la muntanya a la cerca d'herbes i bolets. Però viure aquí al mas isolada amb els teus gats, no et fa tristor?
Has d'anar amb compte. Hauries de deixar el mas i quedar-te més a la vila. La gent parla.
El rector de Sant Martí diu que fa massa temps que no et veu a missa. Però el que pitjor parla de tu és el cirurgià. Ja veus, aqueix que l'únic que sap fer és sagnar els malalts a canvi d'uns bons sous. T'enveja perquè has ajudat a vindre al món quasi tots els nadons del poble. Has guarit tant persones com animals i et conformes amb el que et vulguem donar a canvi. Els que et coneixem sabem que no desitges mal a ningú.
Però hi ha rancuniosos que diuen que ens enganyes i t'aprofites de la bona gent, que et dediques a fer conjurs i si alguna cosa va mal és per culpa teva. Aquest mal m'ha vingut de Segimona, diuen.
Hem sentit d'endevinadors que van pels pobles, els criden per dir si una dona és bruixa. Si algun d'aquests ve per aquí segur que t'acusaran de bruixa i metzinera. I ja sabem com acaben aquestes coses.
Segimona, vine a la vila, et farem lloc a casa i si deixes les teves extravagàncies per una temporada, potser s'obliden de tu.

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.

    Malgrat que ja veiem que no és el primer cop que participes, d'ençà de l'any passat demanem les dades a tots els participants, siguin nous o vells i que ens faltin les seves dades.
    Et transcrivim el punt de les bases a què fem referència:

    a) Mitjançant la inscripció gratuïta al portal literari Relats en Català (RC) i la publicació de les obres, directament pels autors i autores, clicant l’opció de participar en el concurs que s’habilitarà a tal efecte. Aquesta inscripció és gratuïta. Els nous inscrits en aquesta convocatòria al portal literari hauran d’enviar un correu a concursos.arc@gmail.com, amb les dades bàsiques: el pseudònim relataire, el nom i cognoms, l’adreça, el DNI, la data de naixement i el telèfon de contacte.


    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Manel Granell

Manel Granell

11 Relats

16 Comentaris

6879 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Mestre de res, aprenent de tot. Habitant ocasional de la Biblioteca de Babel. Afeccionat a explorar, entre d'altres, aquest món. Vaig voler comprendre per què açò és com és avui, buscant a l'abans d'ahir. Entre llibres la vida vaig passant. Ara faig bons viatges interiors jugant a ser escriptor, ja que per a Marco Polo, no m'arriba el pressupost.
http://libreriaargot.blogspot.com.es/2012/11/les-llengues-vespertines-de-diversos.html