La fortuna de Josep

Un relat de: Manel Granell

La fusteria de Josep no rutllava i les lletres de la hipoteca l'estaven ofegant. Si no aconseguia diners ràpidament, ell i la seua família pararien al carrer.
Va decidir tirar pel dret. Atracaria una sucursal del banc que tant el feia patir. Va confiar els seus últims estalvis a un conegut del bar del barri amb contactes al mercat negre, que li va aconseguir una pistola atrotinada sense fer massa preguntes.
La pistoleta mig defectuosa i les seues mans gruixudes no es van avenir bé. El dia de l'atracament se li va disparar sense voler mentre apuntava un empleat del banc per intimidar-lo. Es va quedar tan parat que el van poder detindre de seguida, sense resistència.
De res li va servir asseverar per activa i per passiva que havia estat un accident. El varen condemnar a cadena perpètua per assassinat, motius no en faltaven.
No feia ni dos mesos que l'havien engarjolat quan Josep es va convertir en el més ric de la presó. La seua dona, Maria, li va dir que els havia tocat la Grossa de Nadal.

Comentaris

  • agraït[Ofensiu]
    Manel Granell | 24-01-2013

    Moltes gràcies joandemataro. M'alegra que t'agrade.

  • uapsss, què bo...[Ofensiu]
    joandemataro | 21-01-2013 | Valoració: 10

    un minirelat qu convida a pensar, amb un final inesperat, tal i com ha de ser...

    salutacions des de mataró
    joan

l´Autor

Foto de perfil de Manel Granell

Manel Granell

11 Relats

16 Comentaris

6855 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Mestre de res, aprenent de tot. Habitant ocasional de la Biblioteca de Babel. Afeccionat a explorar, entre d'altres, aquest món. Vaig voler comprendre per què açò és com és avui, buscant a l'abans d'ahir. Entre llibres la vida vaig passant. Ara faig bons viatges interiors jugant a ser escriptor, ja que per a Marco Polo, no m'arriba el pressupost.
http://libreriaargot.blogspot.com.es/2012/11/les-llengues-vespertines-de-diversos.html