River Phoenix

Un relat de: manel

És increïble com la visió d'un lloc concret ens remet inevitablement a un fet que d'alguna manera arrossegarem tota la nostra vida. Com associem imatge amb record de manera immediata, de vegades vorejant la sorpresa i provocant un inesperat sospir de nostàlgia. Però també com el temps és capaç de distorsionar els records fins a deixar-nos només els ossos, uns ossos envoltats d'una dèbil carn que anem moldejant a la nostra manera, potser inconscientment, o potser amb la voluntat de superar l'inevitable oblit a través de la més conscient inventiva.

Corria l'octubre del 93. Anava amb el meu cotxe i just quan passava per aquella corba va morir River Phoenix. Va ser una notícia més de la ràdio però va quedar lligada inevitablement a aquell lloc concret, per sempre més.
Aquell dia també va morir Fellini, però va ser una hores més tard i no recordo que feia ni on era quan me'n vaig assabentar. També aquell dia va néixer un nebot, i de tant en tant no puc evitar pensar en una desitjada reencarnació. I no ens enganyéssim, tot i la contemporaneïtat amb l'actor americà que suposa una afinitat i connexió més propera, aquí també incloc el genial autor d'Amarcord. (Qui no voldria tenir un Fellini a la família!).

Puc estar-me dies o setmanes sense passar-hi. De vegades només és el quatre per quatre immens d'aquella veïna de tan bon veure, o els crits de quatre adolescents abans d'entrar a l'avorrida classe de matemàtiques (l'institut cau per allà prop), o senzillament un racó de vent a l'hivern o d'insuportable sol xafogós a l'estiu.
És una vulgar corba, d'un vulgar carrer, d'una vulgar zona de la meva ciutat, però allà va morir River Phoenix el 31 d'octubre del 1993. Al cel sigui.

Comentaris

  • M'ha fet somriure...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 31-01-2007 | Valoració: 10

    el teu relat i les observacions que hi fas. He recordat molts dels moments que descrius i la raó que tens en el fet que hi han records que associem a ves a saber què però que ens acompanyen durant tota la vida. Imatges, olors, sons... tot val.
    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103583 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht