Repte XLVII:"La noia de l'habitació del costat"

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: ambre (31 d'octubre del 2005)







Tema: "La noia de l'habitació del costat"





Extensió aproximada: 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "gat", "astre", "diatriba" i "furigarxó"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Carme Cabús







Text guanyador:



Saps què? El temps calla. És aquest silenci on les nits són velles i amples, i al fons hi destaca la teva figura, també vestida de nit.
Amb la teva mirada desviada danses, i pobles somnis que no t'han convocat, i un so agut xiula i em fa despertar encara anhelant-te. És només ple de dolor, i se sorprèn buit de tu.
Passen cafès amb llet i diaris, i al matí es tornen a fer els llits, de pressa per no destorbar-te, per si encara en els llençols ondulats hi restes, entre la suor.
Amb la teva habitació ja barrada. Amb tots els signes del temps, i el mar, i el mirall del cel desconcertats. Les barques desaparegudes, la sorra desfeta de la platja.
Sota quin sol t'asseus, amb les arrugues dels teus anys, fines, vora la pell dels ulls? En quin llit estires ara les inconegudes històries de la nit, bressolades pel vent?

*
Aleshores la meva habitació, contigua de la teva, no comptava. Només recull el moment en què em posava ràpid les sandàlies per venir a trucar-te. Llambresc com un "gat". Em calia fer... quantes passes? Cinc, deu? I tu obries sense paraules, amb una abraçada olorosa, molla de les estrelles de la nit.
Només en aquelles nits s'alçava el mar, en el seu revers, i marcava el so compassat del cor entre els teus pits, la bravesa sonora del desig, sòlida com un "astre" que vetllava.

*
Com es va desfer després tota la bellesa? Quin àcid la va corroir, quin malefici en va extreure la seva calavera esgarrifosa?
Només per redreçar-la, de nit la meva vida et clama, en el "furigarxó" del somni, terreny de les ombres callades. I sense fer cap "diatriba", somia viatges que no ha fet, dels que després es desespera perquè no recorda.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    foster | 02-03-2006

    Et seré sincer, estimada, potser no és el millor de la dècada, però a mi m'ha entrat molt endins... i això val descarat pel meu vot.

    fost

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

284562 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!