Repte XLI- Amunt del riu.

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Jeremias Soler (22 d'octubre del 2005)







Tema: "La manera com viu algú que crea"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "musa", "indumentària", "llambregar" i "intuir"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Quetzcoatl







Text guanyador:



El cel s'ha tenyit d'un to groguenc i càlid just en el moment en que ha arribat a la clariana. Allà al mig desemboca el petit riu, que es deixa impregnar de tot el que l'envolta durant la travessia curta que el separa de la mar.

Sota l'arbre es treu la roba i les sandàlies; aquí cap indumentària és necesària. No s'ha trobat a ningú pel camí i sap del cert, per la cara esculpida en la tercera pedra, que aquest és el lloc.
Abans d'enfilar-se riu amunt, llambrega a banda i banda; vol estar sola.

La pujada és llarga, però els peus descalços se li acostumaran ràpidament a les pedres mentre pugi. Els arbres de la ribera s'agenollen al llit del riu, bevent pacients de la saba cristal.lina que corre riu avall amb una rialla, intuint que aquella font de vida és venerable.
Quan arriba al gorg on convergeixen dos rierols, s'enfila a la roca més alta, coberta de molsa, a esperar la nit. Un petit altar de pedra, expulsat de la muntanya.

I allà dalt, la musa de la natura canta i balla pels noctàmbuls atents. Si escoltes bé, podràs sentir com els sons es descomponen i s'armen de nou en una harmonia que omple, vessa i conmou.
I als mots, no caldrà invocar-los: vindran sols com sola passeja l'ànima creadora, fins que la toca, seductora, la llum.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Joanra | 01-03-2006

    Suau, dolç i encisador.

    També, dins d'aquesta desena, m'ha encantat el "Mentrestant" d'ambre, un altre estil de relat.

  • vot de la dècada[Ofensiu]
    mjesus | 28-02-2006

    M'agradat molt, per la intensitat i musicalitat de les paraules. Se sent l'aigua del riu, i la frescor dels arbres. El millor de la dècada.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283895 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!