Repte XL - Un diumenge a la Cala Boadella

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Mandalf (21 d'octubre del 2005)Tema: "Mi Domingo"

Extensió aproximada: 200 paraules

Condicions: El text ha de contenir les paraules "enigma", "enfurismat", "calçotada" i "ràdio"

Durada: 24 hores

Guanyador/a: Jeremias Soler GiménezText guanyador:Vencem el diumenge, com es venç la vida; xuclant la saba invisible que s'escampa arreu; aturant l'instant, capbussant-nos en l'ara, sense abans ni després, sense demà ni ahir.
Deixem la televisió, la ràdio, el món i els seus déus enfurismats; i malgrat l'estiu quedi enrere, ens atansem a la Boadella, i absorbim el sol. La nuesa absoluta ens permet assaborir l'enigma d'una llibertat difícil de descriure.
En Marc i jo entrem dins del blau fluorescent de la mar, mentre la Mercè, a la sorra, ens mira. La flaira dels pins ens arriba des del roig dels penya-segats. La platja, mig buida, esdevé el premi als qui fugim del temps; aquí no és diumenge, ni matí, ni tarda; aquí és brum de mar, salabror i vertigen.
En un racó, una parella amb un nen i una nena, nus tots ells, preparen les brases per a una calçotada.
Enmig d'una Catalunya taxada i venuda, descobrim un paradís que ens permet abandonar totes les possessions, totes les morals i complexes; i aprenem que el millor de la vida no costa diners.
Mentre ens sigui possible unir-nos a la mar, només amb el que som; mentre puguem contemplar el blau entre els arbres... veurem sempre al nostre entorn suficient bellesa com perquè l'existència valgui la pena.


Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a

Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

 • Vot de la dècada![Ofensiu]
  Àfrika Winslet | 01-03-2006

  En Jeremias m'ha portat, de sobte, cap a la "meva" cala, cap un lloc que conec i que ell sap descriure com ningú. Espero algun dia poder-te saludar a Cala Boadella... tot i que ja no és el que era...

 • Vot de la dècada[Ofensiu]
  angie | 28-02-2006

  La natura repta i ho fa delicadament ... penso que va ser dels primers reptes que vaig tafanejar abans d'integrar-me a aquest fabulós exercici de l que tant he aprés.

 • Vot de la dècada[Ofensiu]
  Màndalf | 27-02-2006

  Aquest repte ja em va entabanar el seu dia i avui ho ha tornat a fer... un preciós cant a la natura.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

352 Comentaris

279688 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!