Reflexió

Un relat de: ombra8

Jo pens que en el nostre comportament si tenim en compte totes aquestes premisses que ara detallaré hi ha poques coses naturals, perquè segons l'ètica: "el comportament humà es concreta en actes efectuats per persones intel·ligents i dotades de llibertat. Aquets actes es jutgen i es valoren des del punt de vista del bé o del mal." Per la qual cosa sentim l'obligació de fer coses que estan bé ja que sinó experimentam un malestar. A més a més, seguint aquesta mateixa definició el comportament individual tendrà conseqüències per a la resta de la societat, és per això que podem afirmar que: "l'ésser humà es basa amb uns valors, uns principis i unes normes per arribar a un ideal de comportament". És fonamental que els éssers humans i la societat a la qual pertanyen tenguin uns valors clars on poder-se mirar i que alhora els serveixin de guia per arribar a una perfecció que mai s'aconseguirà. Aleshores, totes les societats necessitaran unes normes que regeixin l'actuació de les persones. Seran repetitives i rutinàries i molt sovint tendran una validesa universal i afectaran a aspectes bàsics que condicionaran la supervivència dels éssers humans. El conjunt de normes formaran un codi que serà imprescindible per a la convivència dels individus dins una societat. La manca de normes que regulin els diferents comportaments provocarà un descontrol greu dins qualsevol societat. Per tant, la gran majoria de persones es regeixen per un comportament convencional.
Ara bé, és veritat que hi ha unes conductes de l'esser humà que són instintives que de cap manera estarien sotmeses a les normes, als principis, i molt menys a l'ètica. Són uns comportaments considerats innats i primaris que vénen condicionats molt sovint per la genètica, però com més socialitzada i desenvolupada estarà una societat menys importància tendran aquestes formes de comportament.
Jo crec que amb tot el que he exposat abans queda ben evident quin és el paper de l'educació dins la societat i que aquest pretén capacitar les persones d'un conjunt de normes que la gran majoria d'individus ha de conèixer i ha de seguir perquè la societat pugui autoregular-se i funcionar. També la finalitat de l'educació serà formar individus lliures i amb criteri propi, amb capacitat de decisió, aquestes característiques faran individus lliures i autònoms.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

ombra8

9 Relats

7 Comentaris

9107 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
"Estimàvem la pluja,
la fràgil intimitat de la pluja "

"Boja com jo, m'escoltes i somrius. "

"No et diré pas què hi ha rera cada paraula"

"Novembre m'omple els ulls
de claredats."

"Estimo el silenci"

"Diguem només el que és essencial:
els mots de créixer i estimar i el nom
més útil i senzill de cada cosa."

Miquel Martí i Pol

Mallorca
1991
Som jove, em falta molt per aprendre. Llegiré i escriuré però, sempre dins la mediocritat.