Records

Un relat de: Orawa

L'altre dia, tornant del cinema, vaig veure un gat. De sobte, em vaig aturar; el gat m'estava mirant. Ara no us penseu que soc supersticiós: era un gat blanc i, si hagués estat un gat negre no m'hauria ni immutat. De fet, trobo que són més rars i que no porten mala sort, al contrari.

Bé, aquest gat blanc estava creuant el carrer pel pas de vianants, sense tocar l'asfalt en cap moment, tan sols avançant gràcilment per les línies blanques, com si és volgués camuflar amb el terra. Llavors, quan em va veure, s'assegué al mig del carrer. Per un moment vaig pensar que era ell, el gat que tenia de petit, i que em reconeixia. De seguida vaig deixar estar aquella idea i vaig continuar el camí cap a casa.

Floquet, li dèiem Floquet de Neu, Floqui, pels amics. Era blanc com la neu i molt independent, com tots els gats. Vam posar-li aquest nom en honor del Floquet de Neu, l'únic goril·la blanc del món que ha visitat Barcelona per quedar-s'hi, pobret. El Floquet es va escapar en arribar una competidora a casa, la Cuca, la meva gosseta. No l'he tornat a veure més.

El cas és que el gat blanc del carrer em perseguia en els meus pensaments, em buscava en tots els racons de la meva ment.
Aquella nit vaig tenir un somni molt estrany. Estava al carrer, assegut, mirant a un noi que creuava. Sentia les seves passes amb les meves orelles punxegudes; notava la seva olor amb el meu nas amb bigotis; l'observava en la foscor a través d'uns ulls estranys, ulls de gat.

Em vaig despertar sobresaltat i alhora emocionat. Vaig passar tot el que quedava de nit pensant en aquell gat, pensant si era ell, en Floquet; pensant si era real o si era un somni; pensant en els records feliços de quan era petit. Llavors m'envaí la nostàlgia de la infantesa, dels records feliços que en tenia amb en Floquet. I em vaig preguntar: Per què ens persegueixen els records dolços i càlids de quan encara jugàvem? Per què ho enyorem? Ells són els que ens busquen? O som nosaltres els qui els anhelem?
Miau!...és a dir: no ho sé.

Comentaris

  • ah! una coseta...[Ofensiu]
    c | 24-08-2006

    sobre això de R en Cadena... l'enllaç no va bé, ja ho veuràs. Això és perquè resulta que ara el domini .cat no funciona vés a saber perquè. L'únic que hauràs de fer per veure-ho bé és canviar (al lloc de la direcció web) el .cat per .com

  • M'agrada, i alhora em recorda a mi[Ofensiu]
    c | 24-08-2006

    A part que està molt ben escrit, potser m'ha agradat més que res perquè jo també tinc els meus propis records amb els gats. El meu veí acollia al seu jardí gats abandonats, i durant una època els hi vagi tenir por perquè un el va mossegar. Era petita i tal, i per això aviat s'afegiren als meus malsons. Malgrat tot, m'agraden els gats, i aviat vaig tenir compassió a la última gata abandonada, que va desaparèixer el dia que va nevar al meu poble. Segurament va morir.

    Sobre la pregunta que fas al final, crec que inconscienment busquem els records, i quan donem compte, agafem nostàlgia.

    M'agrada l'escrit perquè és clar i entenador.

    Només hi trobo un petit (molt petit) error. Al segon paragraf, al tros que dius "com si és volgués camuflar amb el terra". L'accent no hi va, allà, perquè no és un verb.




    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena




l´Autor

Foto de perfil de Orawa

Orawa

12 Relats

14 Comentaris

15776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Realment em dic Sergi Llambrich Moseguí, encara que a vegades alguns em diuen "Serch", un mal costum derivat de l'anglicanització d'un nom, broma típica de la "meua" familia. Sí, ho heu llegit bé, he escrit meua. I és que sóc de les Terres de l'Ebre, de Móra d'Ebre precisament, i n'estic orgullós. Què hi farem!

Fa molt poc que escric però sempre m'ha agradat llegir i he pensat que ja tocava intentar-ho. Espero que us agradin els meus relats!