Recordant la Júlia...

Un relat de: Reguitzellera

S'aixeca del sofà, i decideix anar a fer un volt. Porta massa temps enganxa't a aquella capsa, porta massa temps intentant oblidar. Però avui s'ha aixeca't, i mentre es posa la jaqueta pensa: "Per què no ho hauré fet abans?". Esperançat, baixa les escales, unes mirades creuades amb la veïna del tercer, que se'l mira, i per fi, la llum.
Al carrer, la seva ciutat es presenta davant seu. Ja quasi l'havia oblidat, era tant el temps que havia estat empresonat. Empresonat per les seves pròpies cadenes, s'havia passat massa temps davant aquella caixa, sovint apagada. Sols mirant-la les imatges l'hi venien soles, recordant els dies en què estaven junts.
Melancòlic i trist, passeja pels carrers de la seva estimada ciutat, però ara ho fa sense ella. Encara no se'n fa a l'idea. Va ser tot massa sobtat, massa ràpid com per assimilar-ho. La sortida del cine, aquell crit de "Vigila!", aquell crit... Sovint a les nits no pot dormir. Ella se l'hi apareix i li crida, com aquell dia, des d'aquell dia ella ja no hi és.
Un accident que s'emportà la vida de la Júlia, la seva estimada Júlia... Ell anava al volant, però no va ser ell el que ens va deixar. Ho va fer ella, ingènua, insegura, preciosa, jove, feliç... Ell també ho era. I sovint es preguntava perquè el destí li havia fet aquesta mala jugada. Mai oblidaria la mirada d'aquell home, aquells ulls injectats en sang, embriagats per l'alcohol que s'havien emportat la noia que estimava.
Tot se l'hi apareixia com en una pel·lícula, unes diapositives que s'estimava més oblidar. I ara, caminant pels jardins on un dia ho va fer amb ella, ell decideix que no pot més. Els peus el porten sol cap al edifici que feia dies li rondava pel cap. El porter se'l mira estranyat, amb la mirada l'està escodrinyant. Que en sabrà ell del que em passa, pensa ell, mentre crida l'ascensor.
Dinou pisos són el que el separen de la Júlia, avui per fi, a trobat la manera d'estar amb ella. Avui per fi, tornaran a estar junts...

Comentaris

  • amelie | 30-10-2006 | Valoració: 10

    m'ha agradat el titol ja que jo tb em dic julia
    penso que es vol suicidar des del pis 19
    magrada com ho descrius

l´Autor

Foto de perfil de Reguitzellera

Reguitzellera

20 Relats

69 Comentaris

26176 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
Des del dia que vaig nèixer(ara fa 18 anys) fins ara, no puc dir amb paraules la quantitat de coses que m'han passat. Per això escric, suposo, per desfogar aquesta quantitat de sentiments que s'evoquen a mi i em brinden(a vegades) un món molt bonic.