Què són els sentiments?

Un relat de: L'epicurista Pol

Qui fou l'estrany inventor del concepte sentiment? Qui va dir que havia d'existir una paraula per tancar aquesta idea?
Continua sent una vulgar il·lusió de tots els mortals voler transmetre quelcom amb aquestes nou lletres. Què és un sentiment? Qui ho conegui que m'ho expliqui, que de ben segur me'n donaran infinites definicions, totes diferents.
Al llarg de tota la vida humana experimentem infinitat de sentiments, tots diversos i diferents. Llavors per què els emmarquem en una sola paraula? Tan el poeta com el narrador intenten expressar idees, imatges i somnis, al llarg de bells i eterns poemes. És llavors i només llavors, després de conèixer aquests tres conceptes, quan intenten apropar-se als sentiments. I no dic apropar-se inconscientment ja que mai s'arriba a transmetre aquell cos que tenen els sentiments. Això no ha de privar a ningú de continuar la batalla contra la barrera dels sentits, ja que és aquesta disminució que tenim tots la que ens impedeix poder transmetre el veritable plaer que ens dugui fins algun lloc millor, aquell món anhelat de llibertat i realitat. Uns el defineixen amb discursos metafísics, altres amb bells poemes de passions i alguns l'anomenen, simplement, cel. El nom no importa, de fet, la veritable importància és el camí per arribar a aquest món sense sentits, la vida és l'únic que sabem del cert que existeix, aquest camí que estem condemnats a fer fins al final del nostre alè. Llavors sense cos que ens encadeni en aquest món cruel, experimentarem la llibertat. Personalment prefereixo viure aquest camí, intentant descobrir el veritable significat de la paraula sentiments i descobrint idees noves en cada persona. Són moltes les qüestions que naveguen pel meu cap quan pronuncien la paraula sentiments però cada dia es lliura una petita batalla per descobrir una simple lletra d'aquesta definició tan desitjada.
Jo, modestament, recomano a tots aquest apassionats de les lletres que hagin llegit això, que provin de viure aquest camí anomenat vida, i espero que algun dia puguem trobar el significat dels sentiments.

Comentaris

  • reflexions i sentiments[Ofensiu]
    qwark | 24-12-2005

    M'agraden els autors que saben fer reflexionar al lector, que deixen alguna pregunta a mig contestar. Crec que el tema que has tractat té més potencial si l'escrius des d'un punt de vista una mica literari que parlant-ne així racionalment (en format d'assaig). Hi ha alguns relats per aquí que més que parlar de "sentiments", estan fets de "sentiments".

    Bé, en tot cas et deixaré la meva reflexió sobre el tema.

    Hi ha paraules que el diccionari defineix d'una manera una mica absurda (heu buscat mai, per exemple "tres"?). Són conceptes que s'aprenen sense raons però que, en tot cas, són obvis. Podem associar paraules als sentiments perquè els compartim en gran mesura. Tot i que amb matisos, tothom entèn com es sent una persona si ens diu que està "malencòlica" o "il·lusionada".

    En última instància, suposo que seria poc poètic apropar-nos a la nostra condició animal i entendre els sentiments com a sofisticació dels instints.

    Segueix pensant, segueix escrivint.

  • Gràcies![Ofensiu]
    Perestroika | 24-12-2005

    No sabia pas que existia aquest relat, fins que avui algú m'ho ha comentat. No m'ho esperava pas, però t'ho agraeixo de tot cor. Considero que no hi ha millor regal, que no hi ha res millor al món, que algú et dediqui uns versos, unes paraules,un escrit...

    agraïda també infinitament pels comentaris que vas deixant en aquells petits trossets de mi aquí publicats.

    M'agrada fer reflexionar la gent, potser per això no ets el primer que pensa que sóc misteriosa...je,je,je! Però en realitat sóc ben transparent.

    I m'agrada també el relat, tu també m'has reflexionar ami!
    Em considero esclava total dels sentiments i els versos que els intenten, amb més o menys gràcia, reflectir-los.

    Com és possible que hi capiguin tots dins una sola paraula... sembla màgia. Potser ho és.

    Gràcies un cop més pel relat, aquests gestos m'emocionen no saps fins a quin punt.

    Aprofito per desitjar-te Bones Festes!!!!

    Un dolç petó

    = Perestroika =

  • Què són els sentiments?[Ofensiu]
    mirare | 22-12-2005

    Crec que sense ells, poca cosa seriem...que fariem sense aquelles sensacions que sentim quan estem alegres, enamorats, nostàlgics?
    Poca cosa...per no dir res...

    M'ha agradat molt aquest relat, et felicito, per aixo, mira... et poso un 10!

    Gràcies, per donar-me la oportunitat de conèixe't.
    I gràcies un altre cop pels comentaris!
    Una abraçada.

    Mireia

  • Ostres, quina pregunta més difícil?[Ofensiu]
    ROSASP | 01-11-2005

    Pensaments en veu alta, reflexions que sorgeixen d'aquesta necessitat de comprendre.
    Crec que hi hauria potser tantes definicions per la paraula sentiment com persones i milers de matisos que encara la farien més voluble i etèria, alhora que més rica.
    Crec que exposes la sensació de tot allò que et transmet aquesta paraula que abarca gairebé l'essència de l'ésser humà i ens deixes la porta oberta per intentar reflexionar sobre un tema ampli, profund i ambigu.

    Aprofito per saludar-te, espero llegir més coses teves.

    Una abraçada!

  • hola![Ofensiu]
    fosca | 01-11-2005 | Valoració: 10

    M'agrada't perquè intentes donar resposta a quelcom que dius que no en té. Per part meva, i a l'igual que tu, crec que els sentiments no tenen definició possible: els sentiments es senten i res més i si no els sents doncs...malament rai! jeje
    Has escrit un relat molt boniquet!!!
    Petons
    Per cert, m'agrada el teu nom: L'epicurista Pol (Epicur era un geni!)

    Anneta

l´Autor

Foto de perfil de L'epicurista Pol

L'epicurista Pol

35 Relats

99 Comentaris

40336 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
Només demano que després de llegir quatre lletres meves penseu, res més.

Què dir de mi... Vinc de Casp i ara començo industrials a la UPC per seguir lluitant amb el que se'ns posi al davant :P

Moltes gràcies pels comentaris; per a un són molt reconfortants i et donen més força per tornar a lluitar i escriure crítiques i reflexions.
Per a mi és tot un honor poder compartir amb vosaltres aquestes idees romàntiques i esbojarrades que naveguen pel meu cap.

M'agradaria saber la vostra opinió
pol.olivella@gmail.com o també en nigrodragon@hotmail.com

Espero que tot això que fem ens serveixi per canviar el món, i encara que no sigui així de ben segur que serem més feliços en intentar-ho

Una abraçada molt forta;
Pol
Transquivint el silenci