Pura xafarderia

Un relat de: MoLi

Avui la senyora del tercer tercera ha sortit cinc minuts més tard del normal, es deu haver adormit, penso. Ho tinc tot controlat. Es clar, algú pot pensar que sóc una dona xafardera de mena, tot el dia sense fer res més que mirar i badar per la finestra de la cuina. Però ja em poden ben entendre, perquè ja em diran, ¿què hi faig jo, sola a casa, tot el dia, sense més distracció que netejar, vigilar el gat i preparar el sopar pel meu Ramonet? Encara que surto cada matí ben empolainada per anar a comparar el pa (de diari, no, que no en gastem) i vaig petar la xerrada al mercat municipal, que com sempre, la dona del peixater, les sap totes, que ella controla tot el barri!
Doncs com deia, per distreure'm, observo les vides rutinàries dels veïns de l'escala, i -com que no m' ocupa tot el temps -, també vigilo els veïns del petit bloc de pisos del davant.
Quan vaig agafar aquesta segona feina, vaig haver de buscar una nova estratègia per recordar-me'n de totes les sortides i entrades de la gent. Així doncs, vaig fer-me tot un calendari d'horaris que tinc penjat a la nevera: "Senyora Enriqueta, del segon tercera, dilluns dos de març surt a les vull i disset, per anar a treballar com cada dia. Porta abans al nen a la llar d'infants".

Si els haig de ser sincera, m'entretén molt fer aquesta feina, i si algun dia algun horari no concorda, m'enrabio amb mi mateixa.
O!, ves, avui se m'ha complicat la jornada, perquè el de l'àtic sembla a ser que està malalt, i no ha sortit a la feina. Ara no puc anar a comprar el pa com tinc previst de fer sempre en aquesta hora, perquè bé podria ser que vingués algú a visitar-lo i jo no me n' assabentés!
I així cada dia, fins que Déu vulgui que s'acabi la xafarderia d'aquest barri, i m' enviï a mi a l'altre, de barri!

Comentaris

  • Xafarderes!![Ofensiu]
    mistika | 06-12-2005

    Hola MoLi!!
    Kuan de temps eh!! M'ha agradat akest monòleg; ja que es veritat tothom (totdon també jeje) tenim una veïna xafardera, també anomenada maruja jeje. Que ho sap tot, és com omnipotent. Sap kuan entres, surts, amki i on. Però és que no tenen res millor a fer o q?? I les telenovel.les? Ohgh!! Xafarderes!!
    MísTiK@

  • em fa pensar i somriure...[Ofensiu]
    llu6na6 | 19-11-2005

    observar els demés és llegir un llibre sense pàgines, tanmateix.

    MoLi ets un cas, escrius bé i el teu relat és molt interessant perquè no tenim consciència que en el senzill desenvolupament diari hi rau tota la grandesa i la petitesa d'una vida. D'una vida "grisa" aparentment però que té tot el foc i tota la llum del respirar, instant per instant, allò que som i que tenim: un poc de temps, un poc de presències, un poc da'mor.

    Gràcies per llegir-me tu també.

    M'ha agradat llegir-te i trobar-te rera el teu escrit tan interessant.

  • és clar que...[Ofensiu]
    Capdelin | 07-11-2005 | Valoració: 10

    tu no ho saps...
    però el del segon-quarta... no para d'espiar-te, saps l¡hora exacta en que vas a comprar el pa (el diari no perquè no en gasteu ), coneix perfectament a quina hora engegues la dutxa, obres la porteta del microones i coneix també el volum exacte del nivell de la teva música...
    És un bloc d'habitatge ple... d'ulls... vigila!
    un petonet i una abraçada!

l´Autor

MoLi

23 Relats

39 Comentaris

27728 Lectures

Valoració de l'autor: 9.05

Biografia:
Vaig néixer el 1989 i podriem dir que quasibé a partir de llavors no he d'eixat de sentir aquest sentiment de "la necessitat d'escriure"* i de veure el món com una novel·la.
* "Porque lo que sí es seguro es que quien aprende a crear con su imaginación ya no cambia ese placer por nada: he ahí el único secreto de nuestro incompresnisble vicio"
En trobar aquest lloc, que jo anomeno el Festival de l' Expressió Escrita, se'm han obert els ulls, i moltes portes. Gràcies per a tots aquells que el formeu, i no desapareixeu mai!

*---***-*-*+--

I aquí, unes frases i fragments literaris que formen part de mi.

"Qui és l'imbècil que s'atreveix a sentenciar que són absolutament més bones les patates estofades que l'arros a la marinera? Una abraçada"

"La vaca éz zega"

"Estic a les boires, i penso i callo i tanco els ulls i ploro. I faig un esforç enorme per no oblidar això que sento."

"Les hores del plaer són sempre fugisseres, l'embiaguesa em feu caure de cop al vespre. L'oratage alçava onades a la bufera. L'esclat de la tarongina feu fleitejar els tossals, la poqueta nit, arriba d' OR , DISTANT."

"Els mots en realitat, no són sols per entendre'ns pel significat, sinó per descobrir el que, transparents, oculten. " Joan Vinyoli

"Quina grua el meu estel,
quin estel la meva grua!" Joan Salvat-Papasseit

"Quil vol parlar bellament e retòricament e endreçadament, sàpia haver art e manera per la qual sàpia formar e dir sàviament e ordenada ses paraules" Ramon Llull