Pla de Quadrell (VI)

Un relat de: Toni_Pont

VI.
El camp de golf del Pla de Quadrell, aturat.

Aquest matí, ens hem alçat sobtats per la noticia. Ho han dit per la ràdio. Un jutge ha aturat el projecte del camp de golf del Pla de Quadrell. Pel que sembla, el jutge, acusa al secretari del diputat d'urbanisme, de tràfic d'influències, ja que la seva dona és l'accionista major de l'empresa, amb, que la gerència l'ostentava en el seu germà. A més a més, sembla que comptàvem amb el beneplàcit del diputat d'urbanisme i de l'alcalde d'Alcacia. Segons la ràdio, el Nicaor, el nostre alcalde, com a únic regidor, va aprovar el projecte, sense consultar en el poble. A canvi d'una compensació econòmica. Va ser el diputat i l'alcalde els que van sol·licitar l'ampliació de la carretera de Beniximell a l'Alcacia. Que va ser aprovada, amb caràcter d'urgència, per aquesta qüestió les sospites esguiten a la diputació.

***

Els ecologistes, de la "Colla ecologista", ens han reunit al bar de l'Andreu. Aquesta vegada, han vingut la Neu, que últimament esta molt per aquí, i l'Eliseu, que és tècnic en medi ambient. Primerament es dirigeix a nosaltres la Neu.
- Bo!. Estimats veïns, ja sabeu el que a passat amb el tema del camp de golf. No cal que vos diga res, ja ha sortit prou per la televisió, la ràdio i els periòdics. Estem aquí, per a informar-vos que el projecte, no és que estiga aturat, sinó que esta anul·lat. Que el Pla de Quadrell va a seguir igual que està. Que tot a acabat!.
Ara bé, el que per a uns és una bona noticia per a altres, pot ser que no. Sabem que hi havia gent, d'aquí, que era favorable al camp de golf, sabem que era per qüestions econòmiques. Aquesta és la raó per la qual vos hem citat aquí. Som conscients que per que això no torne a passar, hem de garantir un bon funcionament econòmic per a la zona. Ara l'Eliseu, vos exposarà els plans que tenim. Gràcies a tots !.
Llavors, l'Eliseu s'aixeca:
-Gracies, Neu!. Bo!. Per començar dir-vos que estem, conjuntament amb alguns ajuntaments de la comarca, tramitant la declaració de la Serra de l'Estepar com a parc natural. Aquet projecte, amés de garantir la conservació de l'espai natural, també preveu desenvolupar econòmicament a la comarca. Com?. Doncs creant una xarxa d'allotjaments per als visitants, açò és: cases rurals, albergs càmpings, etc. Així, com activitats esportives i d'esbarjo. Creiem que, és compatible la conservació de la natura amb un bon desenvolupament econòmic.
Amés, també, estem posant en marxa una cooperativa d'agricultura i ramaderia ecològica. Aquest tipus d'agricultura és tornar a cultivar la terra com abans. No vull dir, que haureu de tronar a llaurar en el burro o el matxo. Ni mol menys!. Sinó, que cal utilitzar el fem com adob, així com reduir el consum de productes químics per a combatre les plagues. Aconseguint d'aquesta manera potenciar els sabors d'abans.
Amb aquestes mides, podem aconseguir un desenvolupament econòmic, així com el manteniment de la població, sent, fins i tot, possible un augment controlat, de la demografia. Cosa que resultaria interessant, donat l'índex de despoblació de la zona. No estem contra res, estem a favor del desenvolupament sostenible.
Torna a agafar la veu la Neu:
-Per acabar, dir-vos, que estic a disposició de tot aquell que vulgui, fer alguna consulta. Així, com si algú vol formar part de la cooperativa, o qualsevol altra cosa. Ja sabeu on estic, Bona nit!.
La Neu i l'Eliseu surten del bar. En el local, l'ambient és agradable. Sembla que les coses tornen a la normalitat. Alcacia, ha recuperat la seva anima.

Fi.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer