El somni d'Ixam

Un relat de: Toni_Pont

Ixam és un adolescent de setze anys que viu a la petita ciutat de Kasbia, situada als Atles, a Marroc. Ixam, és un noi normal, que li agrada molt jugar al futbol amb els seus amics. També amb ells somia tindre un futur millor i poder ajudar a la seva família. Tota la quadrilla te clar que alguna vegada emigraran cap a Europa. És el que toca fer.
No he dit que Ixam és el major de set germans, i que per aquesta raó son pare esta recollint diners. Son necessaris 30.000 dírhams. Però no importa a Europa, això es guanya en dos mesos de feina. Amb els diners que enviarà Ixam, en pocs mesos es recuperaran els dírhams. A partir d'aquest moment tot el que envií, serà per a l'educació dels germans i per a construir una casa de maons.
Arriba el dia de la partida. La mare esta trista. El seu fill major parteix cap a un lloc estrany i llunya. Qui sap quines situacions viurà?. El pare, per contra, esta content. El seu fill, ja és un home, i se'n va a buscar-se la vida, i de pas a solucionar la de la família. A l'ora prevista, en la plaça del poble, Ixam puja al camió que el portarà al mar, on estan esperant-lo.
El camió va baixant la muntanya. Arriba al pla i continua cap al mar. Ixam, viu una estranya sensació, per primera vegada sent enyorança i això que sols fa dos dies que ha partit. Arriben a Alhucema, allà estan esperant-los. Ixam, veu per primera vegada la mar. L'impressiona. Quanta aigua!.
Allà hi ha molta gent, de diferents races i països. Tots amb la mateixa proposta, creuar la mar i xafar Europa. Ixam és un privilegiat, ja que du el bitllet pagat, des de casa. Per això, serà dels primers en partir. Altres ho tenen pitjor, duen mesos aquí, i no saben quant podran partir.
Esta fosquejant, avisen a Ixam que la pastera esta preparant-se per sortir. Es dona presa a pujar, son dotzè passatgers i el patró. Arranquen el motor i l'embarcació comença a solcar la mar. Ixam, es sent sol en el vaixell, allà ningú diu res. No pot dormir, com de fet no fa ningú. Llavors comença a pensar en la seva mare. La pobra, quant va pujar al camió per sortir, no va poder aguantar el plor.
Ja fa estona que son a la mar, falten una o dos hores per que esclarissa el dia. De sobte veuen una rafega de llum, com de cotxe. En aquest moment el patró es dirigeix als passatgers, els comunica que estan a mig quilòmetre de la costa d'Almeria. Passa una petita estona, i es veu que s'aproximen unes llums fortes per la mar. Son els guarda costes. El patró temorós els fa botar del la patera. Ixam que no sap nedar, prega per seguir en el vaixell. No obstant, el patró el tira per la borda i se'n torna cap al Marroc, a tota presa. Els guarda costes arriben al lloc, rescaten cinc immigrants.
Amaneix, en una platja de Balerma, hi ha penjades de quatre persones que ha aconseguit arribar. En una platja veïna apareixen dos cossos, ú és d'un noi de setze anys, l'altre d'una dona de vint-i-cinc . En un altre lloc, entre les pedres hi ha un altre cos, tot desfigurat.
Mentre tant a Kasbiya, una mare esta patint per no saber com està el seu fill. A la mateixa ora un pare està content, el seu fill segur que ja és a Europa.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer