Pla de Quadrell (III).

Un relat de: Toni_Pont

III
La manifestació.

El jovent de la comarca esta en contra del projecte d'urbanització, i han format una plataforma, que pretén aturar el projecte del camp de golf, que es diu "Salvem el Pla de Quadrell". Els directius de la plataforma mos han citat en el bar de l'Adreu per avui dissabte.
Arribí al bar, allà estan esperant-nos els ecologistes. Al fons del bar han fet una filera de taules que han cobert amb la senyera, damunt de la qual hi han una pancarta que diu "Colla Ecologista. Salvem el Pla de Quadrell". Darrere les taules hi ha tres xicons i la Neu. Quant el bar ja esta ple. La Neu s'alça i diu:
-Veïns, escolteu. Vos hem reunit aquí per a informar-vos dels desavantatges del camp de golf. L'Eliseu, que és tècnic en medi ambient parlarà a continuació.
Llavors els que esta en el centre de la taula, agafa la paraula.
-Bona nit a tots i ben vinguts. Primer he de dir-vos que aquet projecte preveu construir el camp de golf en el Pla de Quadrell, i cinc-cents bungalous a la vesant de la Serra de l'Estepar, que llinda en el pla. Aquesta zona, és una molt important per a mantenir la natura de la nostra comarca. La Serra de l'Estepar, és un dels últims reductes del coscollar i carrascar de la comarca, trobant-se inclòs alguns espècimens de savina. També és rica en fauna, destacarem l'alt valor que te la seva avifauna, o el que és el mateix els ocells. Tot això és interessant conservar-ho.
Una vegada dit açò, entrem en el tema que més vos interessa. Els camps de golf estan sembrats de gespa i la gespa necessita regar-se tots els dies amb abundant aigua. A més la construcció de cinc-cents bungalous suposa incrementar la població d'Alcacia entre mil cinc-centes o dos mil persones, més. Aquestes persones, també gastaran aigua. L'augment del consum d'aigua no és pot abastar amb les quatre fonts del terme, per lo que es faria necessari la construcció de pous, amb el conseqüent dany a l'aqüífer. Amés esta el tema de les aigües residuals, la recollida del fem així com la resta de serveis.
Per tot açò, la plataforma ecologista "Salvem el Pla de Quadrell" ha convocat una manifestació, aquí, al poble d'Alcacia, per al proper diumenge. Crèiem que havíem d'informar-vos, i això hem fet. Si algú te quelcom pregunta, pot fer-la.
-En tot el que dius tens raó.- Diu l'Eusataquio- No obstant el projecte durà el progrés al poble i el progrés no es pot aturar. A vosaltres vos agrada vindre el cap de setmana i gaudir del paisatge. Però els que vivim de l'agricultura, estem cansats de tant treballar i que els nostres productes estiguin mal pagats. Mira, guanya més un que treballa a la construcció i amb menys sacrificis.
- Les coses no son el que pareixen.- Salta la Neu- Mira, probablement en la construcció es guanyen més diners que treballant la terra. No serè jo qui et diguí que no. Però t'assegure que no viuen amb la tranquil·litat que vosaltres viviu aquí.
Llavors, el que ha parlat abans, es dirigeix a tots.
-Si, és de veres, el tema dels preus agrícoles és un greu problema al que hem de buscar solucions. No és fàcil. La culpa de la caiguda dels preus ve dels grans magatzems i les seves polítiques de compres. D'això, alguns, en diuen progrés.
La solució passa per desenvolupar una agricultura especialitzada o ecològica. Nosaltres pel nostre costat estem projectant una cooperativa ecològica d'àmbit comarcal. Estem mot interessats en conservar tot lo que és tradicional, i l'agricultura és tradició.
Desprès d'aquesta intervenció. La qüestió és dona per tancada i els ecologistes abandonen el bar. La Neu ve cap a mi i en diu:
- Hola, Pepe Toni. Tu creus que la gent del poble ens recolzarà?.
- Ho veig difícil. Els han donat caramels i no volen deixar-ho passar. alguns estan amb vosaltres, però no gaires. No se, a mi tot açò no m'agrada, esta dividint a la gent, i això no és bo. En fi, que anem a fer. Ja vindran temps majors, si déu vol.

***
Avui, és el dia de la manifestació. Des de bon matí, el poble a segut ocupat per unes cinc-centes persones, vingudes dels tots els pobles de la comarca i de totes les edats. A Alcacia mai s'havia vista tanta gentada. A les deu del matí, hora prevista, s'ha iniciat la marxa. La manifestació ha sortit des de la Plaça de San Ambrosio, a transcorregut pel Carrer de Dalt i desprès pel Carrer de Baix llavors s'han desplaçat per la carretera fins al Pla de Quadrell, on han dipositat les pancartes en un lloc ben visible des de la carretera. Al cap de la manifestació, en la qual hi anava la Neu, portava una pancarta amb el lema "Per un futur sostenible, no a la destrucció del Pla de Quadrell". S'han vist altres pancartes que deien "No a l'especulació urbanística" i "En defensa del territori. No al camp de golf".
Al poble tot açò ens ha deixat bocabadats, pareix que els temps que venen no son massa tranquils. Amés, desprès de la intervenció de la plataforma ecologista, els dos bàndols del poble s'han separat encara més. Hi ha moltes diferencies entre els partidaris del camp de golf, i els contraris. Veurem com acaba tot.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer