PER TRENCAR AMB LA LIQUIDESA. Dones sòlides

Un relat de: silvia_peratallada


Perquè creiem que val la pena lluitar per allò que el món ens fa creure absort, mort, inassequible, LÍQUID.

Perquè estem fartes que els valors i els sentiments que podem i volem gaudir se'ns escolin entre els dits com aigua de mar cada vegada que ens hi intentem aferrar.

Perquè volem fer de la sal l'escultura de la nostra vida.

Perquè creiem fermament que tot és possible i que encara queden homes que no tenen por de les dones sense por, i que encara hi ha algun home, potser tu, que:

·Apostis per nosaltres i t'impliquis en el Nosaltres
·T'emocionis quan ens escoltis parlar dels nostres projectes i motivacions
·Ens cuidis sempre que ho necessitem i alguna vegada quan no
·Et cuidis
·Tinguis iniciativa
·Siguis solidari i generós
·Sense caire masclista, que ens defensis (com companya-parella-persona-còmplice)
·Trets cracterials com actiu, positiu, implicat, combatiu, competent, valent, formin part de la teva quotidianitat
·Siguis bon gestor de les teves emocions
·No et facin por paraules com respecte, futur, compromís, complicitat, sinceritat
·Militis en el concepte "en els detalls hi ha l'essència de la vida"
·Que siguis (preferentment) d'esquerres, antisionista, intel·ligent, compromès i creguis en l'educació com una eina de futur
·Siguis capaç de mirar als ulls mentre em parles
·Sàpigues acariciar amb tendresa i fer petons quan cal
·No ens deixis a mitges
·Adoris viatjar
·Regalis flors
·T'agradin els nens, els animals i sàpigues tractar-los
·Siguis crític i amb criteri
·T'agradi la música (en especial Leonard Cohen i la cançó d'autor)
·Et caigui bé el Cesk Freixas i que no et quedis al llit l'11 de setembre al matí
·Sàpigues que el 12 d'octubre no hi ha res a celebrar
·No portis tangues (sobretot en la intimitat)
·Siguis heterosexual
·T'agradi ballar
·T'agradin les Venus
·Em diguis coses boniques quan ens despertem
·No creguis en Déus, ni en l'església, ni en el matrimoni ni en la virginitat eterna
·Coneguis Martí i Pol, Galeano, Benedetti i Sigmun Bawman
·No facis faltes d'ortografia (o en facis moooolt poques)
·Sàpigues cuinar o en vulguis aprendre
·De tant en tant em portis l'esmorzar al llit
·Entenguis que la fidelitat és signe de respecte
·Et parli la mirada
·No et cansis de veure Amélie i els seus mil·lers de missatges amagats.

L'ESSÈNCIA ÉS NOSTRA. EL MOMENT ÉS ARA.



Comentaris

  • llacuna | 24-05-2009 | Valoració: 10

    Hagués posat totes les frases en plural, ja sé que tu ets capaç de fer sobradament to el que dius, però no sé perquè ho hagués posat tot en plural.
    D'altra banda, totes es podrien resumir amb tendresa, compromís i sinceritat.
    I estic amb tu, no volem homes que juguin amb els seus sentiments de plàstic amb les dones, volem homes que es coneguin i ens coneguin. M'estimo més estar sola que deixar-me en mans d'un home que jugui amb mi, no saben tractar-nos, només aprenen frases, però mai les acompanyen amb fets. Sobretot cal vigilar amb aquests amb els bons oradors però que no són res més que això, xerrameca pura.
    salut!

  • gràcies pels aclariments[Ofensiu]
    Clidice | 03-03-2009

    Benvolguda Silvia,

    T'agraeixo la resposta, tot i que com bé tu em dius aquest és un llistat de desitjos personals i en aquest cas, ja et deia jo que no m'hi ficaria mai de la vida. En tot cas l'error ve del fet que en el teu relat fas una "entrada" i una "sortida" genèriques i en cap cas he tingut la sensació de què estaves fent la teva carta als reis.

    Si no hagués considerat que estaves intentant fer un text, repeteixo, genèric, no m'hagués atrevit mai de la vida a fer-ne cap comentari. De les qüestions personals no en comento mai.

    Et reitero que em va encantar la teva entrada, considerant els greuges que ens infereix un llibre com la Bíblia. La teva reivindicació de les estàtues de sal, en què es converteix la dona de Lot (Gènesi, 19,26) i que només és un més dels tòpics amb els que s'atempta contra la dona en aquest llibre, fent-nos un decàleg de defectes tòpics que han perdurat fins els nostres dies.

    Ara, si el que després fas no és genèric sinó que és particular, a part de què no hi tinc res a opinar, n'estigui d'acord o no, personalment, com a ciberfeminista (que no feminista de les deesses, et recomano que naveguis per la xarxa, VNS Matrix, Old Boys Nework, etc.) m'esgarrifo d'alguns dels punts, no hi puc dir pas res. La meva màxima és respectar per tant, cadascú amb la seva vida fa el que vol, sempre i quant no em toquin la meva.

    Espero que la meva opinió no t'hagi ofès, res més lluny de la meva intenció.

    Una salutació cordial :)

  • aclaracions (que no justificacions)[Ofensiu]
    silvia_peratallada | 03-03-2009

    Estimada Clidice;
    El llistat, com bé dius, és la carta de Reis, tot i que crec que no has entès moltes coses, o si més no el missatge que hi ha darrera, tal i com jo l'entenc, tot i que si una cosa tenen les paraules, és que cadascú les interpreta com vol, això és indiscutible!

    .- Allò del "caire masclista" es refereix a qe hi ha moltes maneres de defensar un company o companya en una situació determinada, i el que no volíem que s'entengués era "que ens defensis, perquè ets l'home", no té res a veure amb ser o no ser masclista, només era un comentari per descartar aquesta interpretació errònia.
    .- no té a veure que un home que tracti amb respecte les dones i les tracti com a igual sigui d'una ideologia o una altra, de fet, no està contemplat junt. i que sigui d'esquerres i antisionista, és unpunt de la llista, i com és meva, és necessari. si algú no hi està d'acord, que es faci la seva, no?XDD

    .- el mateix per als nens i als animals. és la meva llista, crec que no calen aclaracions...
    Pot ser una bellissima persona, però si no li agraden els animals, no viurem mai junts, xD

    .- Respecte a l'heterosexualitat, a veure, primera, em molesta que em titllis de masclista, ja que si alguna cosa no sóc és això. La lluita en contra del patriarcat és una de les meves constant, de manera que, ja que no em coneixes, m'ho prenc com una mala interpretació de les paraules. si lluitar per l'alliberació de gènere és ser masclista, nem bé nanu. Dic que ha de ser hetero perquè son els requisits per una possible parella teòrica PER mi, de manera que si no li agraden les dones, poca cosa farem. El que si que ens hem deixat és la bisexualitat, però no era cosa d'etiquetar tots els possibles gustos sexuals.
    I la classificació per genère esdevé necessària en alguns casos, sobretot quan es parla de gènere, i això no té perquè implicar masclisme.

    .- jo no sóc atea, sóc agnòstica, i em sembla molt bé que respectis les creences dels altres, jo també les respecto, igual que respecto a les persones amb totes les seves circumstàncies. però el respecte no implica diferència d'opinió, i la meva opinió sobre les ceences en un Déu, sigui quin sigui és que les religions s'han inventat per controlar la població, i manipular-la, per tant, crec en les cultures i no en les religions. és la meva llista, repeteixo.

    .- Respecte a la fidelitat. La societat patriarcal no es basa en la fidelitat sinó en la relació de poder dins la parella, per començar.
    I per mi la fidelitat va més enllà del sexe, ja que la complicitat que s'estableix en una parella, en funció d'aquesta, pot permetre relacions amb altres persones, de manera lliure i concensuada. amb això no m'hi poso, podent o no compartir-ho. Fidelitat esdevé per mi una mostra de respecte envers l'altre en el moment en què assumeixes el rol que es concensua a nivell de parella. ser fidel a aquest pacte tàcit per a mi és respectar la persona amb la qui comparteixes una part de la vida. Si la coherència, la concensualitat i el respecte a la llibertat sexual per tu signifiquen reivindicar la societat patriarcal, crec que el problema no és del meu escrit...

    I bé, només volia aclarir els conceptes, ja que els adjectius que has fet servir crec que són poc adequats al meu tarannà, i com no em coneixes, deixar que quedin a l'aire i escrits, sense revocar-los, podria semblar una acceptació, i no és així.

    Respecte a la solidesa i la liquidesa, tot bé en referència a Zigmunt Bauman i el seu "amor líquid". si no l'has llegit, t'animo a fer-ho!Salutacions, companya

  • no ho entenc[Ofensiu]
    Clidice | 02-03-2009

    Quan he començat a llegir-te m'he entusiasmat. La reivindicació de les estàtues de sal com una de les imatges que sempre han qualificat pejorativament les dones, de la reivindicació de les dones sense por ... Tanmateix tot seguit has començat un llistat que no comprenc.

    "Caire masclista"? o se n'és o no se n'és, no se'n té un "caire" i no cal ser home per a ser masclista, de dones n'hi ha abastament.

    No veig perquè per a ser un home que tracti amb respecte a les dones i les consideri com a iguals hagi de ser d'esquerres i anti-sionista.

    Respecte a la intel·ligència et descuides d'incloure-hi el Q.I. sol·licitat, no és ben bé el mateix un 80 que un 140 i no sempre un 140 és garantia de més bon tracte.

    Que li agradin els nens i els animals? I què si no li agraden i és una bellíssima persona? El mateix per la música, cadascú amb els seus gustos ...

    Això de què sigui heterosexual m'ha flipat cosa mala, és una demanda tan masclista que ni se m'acut quin comentari a fer-hi. Lluitem per l'alliberament de la classificació per gènere.

    Com a bona atea sóc del tot respectuosa amb les creences dels altres.

    I al que m'ha matat ha estat la qüestió de la fidelitat. Que reivindiquis el valor en què es basa tota aquesta societat patriarcal i masclista és el que més m'ha xocat.

    Ja t'ho dic, suposo que és que sóc jo que no he sabut copsar el sentit del teu text, però vaja, em sembla que has mesclat dues coses. És clar que calladeta estaria més guapa, però m'ha agradat tant i tant el començament! Imagino que és la teva carta particular als reis, si és així et demano disculpes, fes veure que no he dit res.

    Salutacios :)

  • sòlides o líquides[Ofensiu]
    4punts | 02-03-2009

    sòlides perquè com tot individu independentment de gènere, classe, condició i orígen té unes necessitats
    líquides per on actuen agents transformadors i reguladors d'estriotips imposats, inconnexos i arqueotips funestos.
    Si he entès això potser és perquè no voldria centrar-me en l'heterodox llistat de demandes(lícites). Aquest grau de concreció a part de reconèixer-lo esparvera.
    Salut i fins ara

  • Ni sòlid ni gas[Ofensiu]
    Nunila | 09-02-2009 | Valoració: 6

    Un líquid és superior a un sòlid, sóc dona i m'agradaria ésser liquida, l'estat que no m'atrau és el gasos

  • Igor Kutuzov | 06-02-2009

    Un cop d'aire optimista sempre va bé. Encara que jo sí em canso de llegir Martí Pol i Benedetti i prefereixi el camarada Ferreter o Vinyoli, no importa. Per cert, la foto és gupaíssima, no se situar-ho, si és un torre d'oficines, una catedral una sitja o que és. Molt guapo i gràcies per transmetre il.lusió i força en aquests temps mediocre.

l´Autor

Foto de perfil de silvia_peratallada

silvia_peratallada

507 Relats

1383 Comentaris

581722 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Crida ben fort
dona lletres,
versos i acords.
Dona'm aire,
dona'm petons,
dona'm el roig,
vull foc al cos.
Dona'm un somriure
i un parell d'il·lusions,
només una mirada
lliure de malsons.

Dona'm alegries
dona'm un mesclat,
un mai de maria
i una tarda al teu costat.

http://silvianimfa.blogspot.com/

silvianimfa@gmail.com