Per fer l´Or potable a partir del plomb: el que es necessita i la forma de fer-lo

Un relat de: prudenci

Ben sabut és que l´Alquimia, que durant tants segles i mil.lenis s´ha desenvolupat, a vegades obertament i a vegades de forma oculta , busca l´or a partir del plomb, però ben pocs saben que aquest or dels alquimistes no es refereix a l´or metàlic, sino a una Medicina que pot curar-ho tot. Nogensmenys és cert que els mateixos alquimistes diuen que sí que es pot fer or metalic, però que això és el que menys importa en la seva recerca, car és tant sols un particular de la veritable Obra que és la recerca de la Medicina Universal i l´Elixir de llarga vida.

Jo he tingut la benedicció de poder-me dedicar durant molts anys a la lectura d´obres alquimiques, degut al meu ofici de traductor d´una editorial esotèrica i tradicional, i he tingut el plaer de , més tard, dedicar-m´hi de forma pràctica durant 15 anys de la meva vida. Per això he descobert la manera de fer aquest Or Potable amb el temps i després de molts de treballs, però ara sé com fer-lo , a partir del Plomb, en una tarda.
Per aquells que els hi agradi llegir o experimentar en aquesta Ciència Hermètica, aquí deixo el meu testimoni de treball i d´agraïment al Senyor, que m´ho ha donat malgrat que li pertany.

A continuació vaig a dir el que es necessita, i després la forma de fer-lo.
Gràcies.
*


Una poiata o una taula i una cuina de gas
Un Camping gas de cartucho.
Plomb (3 botons de merceria)
Un gresolet semiesfèric de ferro o d´acer ( o un cullerot) de 7 cm de diàmetre aprox.
Un soport metàlic per al gresolet ( per posar-lo al foc).
Una varilla metàl.lica prima de pam o més.
Una cullera de fusta
Paper de plata
Cera o una espelma.
Un morter amb maneta
Un colador metalic mitjà o petit ( aprox . com el morter)
Papers de Filtre ( o filtres de cafetera)
Una cassola mitjana de porcelana blanca amb mànec. (aprox 25 o 30 cm.de diametre)
Un embut.
Un pot d´alumini o d´acer inox. petit. ( ¼ de litro )
Dos o tres pots de vidre de conserves o sucs. ( ½ l. aprox)
Un drap o un guant de tela forta.
Una tarda de temps per fer- ho i tres dies per madurar-ho.

I molta sort i la benedicció del Senyor.


*

Agafaràs els tres botons de plomb i el posaràs al gresolet damunt del soport per fondre´l al fornet de gas. A mida que es vagi fonent li posaràs una mica de cera, i despres la capa fina que fa l´aniràs apartant suaument amb la varilla, cap a les vores.
T´esperaràs i aniràs fent aquesta operació fins que el plomb s´hagi tornat com ferralla o com sofre ( encara hi aurà plomb en grumolls), però cera només n´hi tiraràs una vegada per a purificar-lo del més bast, al principi.
Un cop fet això el trituraràs en el morter minuciosament i molta estona fins que es torni com un sofre grog barreijat de polç de plomb, el qual colaràs amb el colador metàlic i amb l´ ajuda de la varilla fins que obtinguis una pols groga, gairebé inpalpable, que és el sofre del plomb, i la majoria de la ganga es quedi al colador. Aleshores ho poses en un pot de vidre i li afegeixes un quart de litro d´aigua per a netejarlo, i decantes de manera que la mica de polç de plomb que resti quedi al pot i no caigui a l´altre vas, despres de sacseijar, car la polç de plom pesa més que el sofre i restarà al fons del pot.
Poses l´aigua amb sofre a la cassola de porcelana i fas coure a la cuina a foc normal
( que es menys fort que el del fornet de gas), i veuras que quan s´evapora l´aigua queda el sofre enganxat al fons de la cassola. Llavors hi tires , sense apagar el foc , un quart de litre d´aigua que previament aurás fet escalfar en el potet d´alumini, i fara una reacció d´ebullició un xic sobtada. Procura que no s´enganxi al fons de la cassola el sofre fregant reiteradament amb una cullera de fusta embolicada amb paper de plata o d´alumini per evitar deixar restes de la fusta.
Quan baixi l´hervor filtra amb el paper i l´embut dins un pot de vidre, amb compte de tenir un drap a sota si ho fas sobre marbre de cuina, car es podria trencar el pot del calor de l´aigua. Trobaras una aigua groguenca i transparent que és la teva primera reiteració per obrtindre l´or potable, i que està feta de sal soluble del plomb. Reitera la operació tres vegades afegint aigua i evaporant i filtrant fins a obtindre una especie de vi blanc de color tirant a or.
Aquest Vi Blanc , com li deia Ramon Llull, el guardaras en un pot tancat durant tres dies al menys i trobaras a l´obrir- lo al quart dia que fa olor forta a violetes i roses. Això és l´Or Potable, i la Medicina Universal.

El qui es vulgui atrevir, ja sap com fer-ho.



Comentaris

  • Sorpresa![Ofensiu]
    xeixa | 23-04-2005

    Quina sorpresa trobar algú conegut dins l'univers relatsencatala, i sobretot veure que és un dels més plolífics! tindré força feina a llegir tots els teus escrits. No se si et deus recordar de mi perquè fa molt de temps que no ens hem vist però espero que em cerquis per aquest còsmos literari i segur que sabràs qui sóc. Jo fa poc que m'he incorporat en aquest univers i ho he fet en forma de Xesco, on he publicat tres relats breus, i en forma de Xeixa on comparteixo, amb un company d'experiments literaris, les troballes que surten del nostre laboratori.