Osset de peluix (50). El cinquanta, el número de la sort (o només del futur...).

Un relat de: Unicorn Gris

Un breu parèntesis en la discussió entre la Miranda i l'Èric. En aquell moment, en el bar, la simpàtica Simpy es recorda que té un número dels cecs per a avui, i que, qui sap, li podria haver tocat algun caleró. El número té la xifra: "05050". Pica els dits, i li demana al cambrer que li porti l'Avui.

- Veurem si tinc sort i em toca alguna cosa per la loteria... - diu "la més Mirandeta" de la colla.

- Algun dia et tocarà alguna cosa, companya, no et desanimis!! - diu la Anti.

- Això diuen sempre tots.. per això jo no jugo mai a la loteria. - De nou és la Simpy: la viva imatge de la indiferència i la grisor.

- Sí - la Anti suspira. - ¿Si et sembla a tu, dona, potser que ningú jugués mai a la loteria ni als cecs, oi que no? Costa d'acostumar-se a tu, xica... A vegades no m'extranya gens que cap noi no...

- Psa!! Anti, tu i jo estem fetes un bon parell de "marxoses"...

Però mentre les dues amigues polemitzen, la Simpy ja té el diari que li ha donat el cambrer (que ella li ho ha recompensat amb un bonic somiure), i va directa a la pàgina de loteries, ignorant les pàgines d'actualitat i de política. ¡¡Quan mira el número principal de la loteria, la xica es queda molt sorpresa!! La Anti i la Simpy ja corren a preguntar-li que si ha tingut sort...

- Mireu!! M'ha tocat alguna cosa!! El número principal de la loteria d'avui és "69080". Els tres darrers números coincideixen!!

- ¿I què t'ha tocat? ¿Digues, què t'ha tocat? - diu la Anti.

- No, si encara haurà tingut una mica de sort i tot... - diu la Esse.

- A veure... Doncs uns 3.000 euros!!

- No és mala xifra, companya... Moltes felicitats!! - Exclama la Anti; la Esse fa una ganyota a aquesta, i ella, amistosament, se la retorna. La Simpy continua: - ¡Companyes, aquest paperet val tres bitllets verds! - I ella, agafant-lo per la ma, alça el número de loteria en l'aire, com si volgués que les seves dues amigues estiguessin conscients del fet, quan de sobte...

... com que la Simpy, alegre i optimista, no agafa el bitllet amb molta cura, l'aparell d'aire condicionat, que estava conectat massa fort, li arrenca el bitllet de les mans, i aquest surt volant pels aires, en direcció a un ventilador, que podria destrossar-lo d'un cop violent amb les aspes...

La Simpy es queda petrificada, sense reaccionar, per aquests segons vitals. Tant l'Anti com la Esse surten disparades a recollir el bitllet, però és la Esse, de les dues, la que s'adelanta, i recull el bitllet molt pels pèls, quan quasi anava a ser destrossat per les aspes del ventilador. No obstant, com que, en el calor de les presses, el bitllet s'havia agafat amb poca cura, la Esse l'ha destrossat una mica amb les mans.

Com a bona amiga, li retorna el bitllet a la Simpy, tal i com està: bastant intacte.

- Vaja, vaja - diu la Anti. - Tant que m'he queixat de tu i dels teus renecs, però al final haurien estat tres bitllets verds que la Simpy hauria perdut de no ser per tu...

La Esse somriu i prova de semblar modesta i sense orgull, cosa que (gairebé) aconsegueix. La Simpy li fa uns copets a l'esquena, però mira el bitllet, i diu:

- Mira, Esse, agraeixo molt el teu intent de salvar el bitllet, i no és culpa teva això de l'aire condicionat, però no sé... Ara està una mica fet pols el bitllet dels cecs, i si no està prou intacte com per cobrar-lo, no en treuré ni un cèntim d'ell...

L'Anti pensa en alguna cosa que la preocupa, malgrat que intenta dissimular que està pensativa; concretament, apart del bitllet de la Simpy, pensa en els problemes entre la Miranda i l'Èric. Tal vegada va ser una mica dura amb l'Èric, escridassant-lo d'aquesta manera... ¿Si un vol estar sol, no hi té una mica de dret, potser? Ara la Miranda i la seva probable parella eren afora fent polèmica, i si la cosa no s'arregla...

Ve un cambrer i demana disculpes per si l'aire condicionat ha funcionat malament i ha passat l'incident del bitllet; però elles li asseguren que no ha passat res greu, i aquest, fent un gest amb el cap, marxa a fer els seus assumptes.

- Per cert, Simpy - no és pas la Anti la que parla, sinó la molt introvertida Esse, - veig que el teu número "05050" és el número cinquanta.

- Sí, clar - diu la Simpy. - ¿Perquè? ¿Què té d'especial el cinquanta, amiga?

- Doncs el cinquanta... em sona de no sé quina web... Em sembla que es diu Contes en Català, o semblant... que el número cinquanta és significatiu per un relat seu...

- ¿El cinquanta? - és la Anti. - Un número especial? Per a un conte internàutic? Tens cada idea més rara, tu...

- ¿Doncs bé, podria ser que el cinquanta fos el nostre número de la sort, oi? - diu la Simpy.

- De la sort... o només del futur... - és l'Anti la que parla. - ¿Per cert, aquests crits tant forts que sento...? No serà que la Miranda i el seu xicot estan discutint?

- Mai se sap... - diu la Esse.

- No, no!! Fixeu-vos millor. Aquests crits són d'alguna televisió del pis superior. Ho sento clarament. No té res a veure amb la nostra parella d'amics.

L'Anti i la Esse s'hi fixen amb atenció, i arriben a una conculsió ràpida...

- Sí, sí, ara que m'hi fixo millor, és una televisió del pis superior.

- I tant, noia.

- Malgrat això, noies - torna a ser la Anti, - m'agradaria saber què s'estan dient aquests dos ara... estic intrigat...

Mentre les noies "arriben al número cinquanta", i per saber com li va a la Miranda i a l'Èric, només cal passar al següent capítol, on veurem com ells dos arreglen les coses (o no...). Aleshores, veurem que entre ells es diuen...

(Continuarà...).


----------------------------------------------

Seràs benvingut al Forumstoa (www.forumstoer.forocatalan.com) i a la web de l'Osset (www.osset_de_peluix.miarroba.com). Que t'hagi agradat el relat!!

Comentaris

  • És bo veure com aquest conte escrit per mi té algun que altre admirador...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 08-05-2009

    Avui jo he estat repassant articles de Relats en Català, i m'agrada veure com a la gent li agrada l'Osset de Peluix. Llàstima que aquests darrers temps no hagi pogut dedicar-me al conte amb més intensitat, però ja tinc noves idees ossetaires en la ment, o sigui que dintre de poc temps, farem el 52è capítol.

    Apart, us convido a llegir el meu article sobre Anaxàgores a Relats en Català.

    Fins aviat, relataires!!

  • La sort vola pels aires...[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-12-2008 | Valoració: 9

    Avui he vingut fins el teu espai i el títol d'aquest darrer relat m'ha atret de seguida: si porta el número de la sort, segur que convé llegir-ho!

    A més, en llegir la introducció ja he vist que parlaves de la loteria, que és un tema d'actualitat en aquestes dates... encara em faràs comprar algun dècim que acabi en 50, per si les mosques!

    Un cop dins, m'he enganxat... ( per cert, m'ha sobtat que davant la possibilitat d'haver deixat de cobrar 3000 euros, "elles li asseguren que no ha passat res greu", ai! tan bé que m'anirien a mi! ) i en arribar al final, he de reconèixer que saps com atreure als lectors cap als teus relats!

    Et seguiré llegint, doncs, ja que vaig trobant el teu estil força interessant.

    De fet, feia dies que volia passar per comentar el teu darrer comentari, en el sentit de què no tinc cap intenció d'intentar millorar els teus articles: la meva referència als temps verbals és simplement una reflexió en veu alta... Reconec les meves limitacions i mai intentaria donar lliçons a ningú, que prou feina tinc jo en aprendre!
    Ah! També volia contestar-te: respecte a l'horòscop, em reafirmo en què sóc escorpí. En la vida diària, ja és tota una altra cosa... Vamus, ser una mica rareta no és il·legal, oi? jajaja!
    I gràcies pel nou, és una nota molt alta, malgrat no ser la millor de totes, i coincideixo amb tu que és una bona nota, cap problema!

    Cuida't molt, tu també,
    Unaquimera

  • Estirada d'orelles a eliselis2 pel seu "1 sobre 10" al meu article.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 04-11-2008

    Per fer justícia a risto2, i perquè opino que un "1 sobre 10" no s'ha de donar si no és argumentant un molt bon motiu (¿es pot donar només un 3 o un 4 sobre 10, no?), faig una estirada d'orelles a eliselis2 per la seva baixa nota.

    Eliselis2, estàs criticada per la teva infinitament baixa puntuació. Que quedi clar. (Amb un mínim de respecte, per suposat.).

    Així, ja pots veure risto2 com faig una esbroncadeta a tothom pel mateix motiu, no "a uns sí i a altres no".

    Justícia stoera, com dic jo mateix.

    A veure si algun dia tots (a vegades em cal a mi mateix) hi posem una mica de seny.

    Salut!!

  • Està bé, risto2... No estaré pas enfadat, vinga.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 04-11-2008

    He vist com, en el fons, risto2, no ets mala persona...

    Gràcies pel 8, això sí.

    A veure quin dia la gent deixa de tenir-me mania, tot i que suposo que sempre hi haurà algun que mai deixarà de tenir-me-la...

    Salutis!!

  • No sé com ho toleren, això, els senyors de Relats en Català...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 03-11-2008

    Aquesta persona de poca dignitat, el risto2, no sé com toleren que publiqui, en contra de la meva dignitat, aquests comentaris ofensius, amb la pitjor nota (un 1 sobre 10).

    Opino que els administradors de ReC (una web que respecto molt, ja ho crec) haurien de tenir més ma dura amb els usuaris que es permeten uns comentaris amb una agressivitat així... D'haver estat fet aquest comentari en el meu portal, ja li hauria soltat quatre coces a aquest senyor.

    Però respectaré la decisió que prengui la direcció de ReC, de debò... Sic!!

    Una abraçada!!

  • Kina | 29-09-2008

    Bones.! respecte al comentari..
    La noia esta enamorada d'un noi que es diu Nil. Es coneixen des de joves i sempre ha estat enamorat d'ell.
    La noia només viatge per trobar-lo. He intentat expressar que inconscientment la Nina l'intenta trobar i no para fins fer-ho.
    Intentare el pròxim relat fer-ho del teu gust, tot i que no pretenc que tothom l'entengui, només aquells que ho vulguin.

    Espero haver-te solucionat els dubtes del meu relat.

    Salutacions i merci.

  • Pobre Osset[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 28-08-2008 | Valoració: 10

    ja el sentencies? Home sí, no tot pot durar per sempre, però l'hauria de conèixer una mica més a fons... serà qüestió de llegir, jeje! I d'aquesta novel·la n'haurà de venir una altra, per descomptat!

    Salut!

    V.

  • Sí, una mica sí, oi Sergi?[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 28-08-2008

    Un fa el que pot com a autor... i ja porto bastants anys escrivint, es pot notar una miqueta...

    De totes maneres, la trama argumental de l'Èric i Miranda no durarà sempre (no donaria joc per fer una sèrie regular de durada indefinida, ho veig ben clar), i després hauré d'escollir entre si l'Osset (és a dir, la personalitat dels homes que són com a tals) desapareix, o bé si... però no dic més.

    Salutis!!

  • Divertit![Ofensiu]
    Bonhomia | 28-08-2008 | Valoració: 10

    Divertit i entretingut. Tens facilitat per posar suc als diàlegs i a la trama.

    Salutacions!


    Sergi

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161268 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!