Observat

Un relat de: Bruixot


Em sento observat. No sé, tinc la sensació continua que un parell d'ulls m'estan escodrinyant tota l'estona, com si estiguessin damunt les meves espatlles, com si em sobrevolessin. Però em giro i no veig res. Davant meu tot està buit, blanc immaculat. I hi ha un silenci que em fa avançar de puntetes, amb un lleu xiuxiueig, mig arrossegant els peus. No puc evitar notar un pessigolleig a la nuca que em posa els pèls de punta. De fet amb aquesta angunia constant fins hi tot he oblidat on anava. De totes maneres no sembla que hi hagi cap punt de referència a part d'una mena de límits imprecisos als costats que em fan anar girant lleugerament cada cop que m'acosto a la vora. Així que anirem endavant.

Vaja, m'ha sembla sentir un murmuri, com un lleu brunzit d'abelles que em sonava, encara que sembli mentida, just sobre la coroneta. Miro amunt però no veig res. Miro als costats, i tampoc. Miro enrere i veig que estic deixant un rastre a terra, just darrera meu. És el peu que em sagna! Sembla que a mesura que he avançat el degoteig de la meva sang ha quedat marcat en el terra blanquíssim, i ara es veu tot un rastre blau que l'ha maculat.

I ara, això ha estat clarament un esternut! Però, d'on surt aquest soroll? Per més que miro no veig res. S'amaga de mi, ho sé, però on? El que faré serà fer
unes
passes
corrent
a
veure
si
em perd
de vista.


Buf, m'he cansat. És que ja tinc una edat. I a més, amb tota la sang que perdo m'estic quedant sense forces.

Però, ara sí, he sentit una veu! És a mi? Algú em crida?

Qué? Qué fas aquí dalt mirant-me amb ulls inquisidors?

Qui ets tu per a jutjar-me? Si no t'agrado, passa pàgina i deixam morir amb pau.

O llença'm a la paperera!


Comentaris

 • Gràcies per existir i ser a RC![Ofensiu]
  gypsy | 11-01-2009

  FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
  relataire!!!


  5 aniversari RC  Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?


  petons!!!

 • 5è aniversari!!![Ofensiu]
  Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

  FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
  relataire!!!


  5 aniversari RC  Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

 • Està bé![Ofensiu]
  M.Salles | 30-09-2008 | Valoració: 10

  humor i neguit... I l'ús de la tipografia no és banal.
  Ara bé, aquí, per pantalla, costa de llegir, tinc els ulls creuats... Un cos de lletra una mica més gran no hauria esta malament
  ;-)

 • es manté l'interès[Ofensiu]
  ANEROL | 29-09-2008 | Valoració: 10

  des del començament

 • Molt divertit![Ofensiu]
  lluisba | 29-09-2008 | Valoració: 10

  Fa bo de llegir aquest text mentre veiem els teus ulls observant des de la finestreta de l'autor,
  Tot un joc que en cert moment m'ha fet pensar en en Pere Calders.
  Salut, bruixot!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

209611 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.