Nit màgica a l'oasi

Un relat de: c

En Samir observa l'oasi fent la seva meditació de cada vespre, mentre nosaltres ens anem instal·lant al costat del foc, just acabat d'encendre. La Leila, amb la seva calma habitual, comença a preparar el te verd per a tots. Prop seu, l'àvia i la Raima preparen una infusió amb herbes per curar les ferides causades per la forta glaçada de la nit anterior; la Kalinna, de fons, canta una de les nostàlgiques cançons tradicionals.

Al cap d'una estona, la Kalinna s'acosta al bestiar, els lliga fermament amb les noves cordes i els acosta al foc. Tothom va acabant les seves tasques. En Samir s'atansa pensatiu buscant l'escalfor..., la Leila i la Raima posen la infusió dins un bol i el deixen a tocar de les flames perquè es mantingui calent; la Kalinna s'asseu enmig de la Raima i l'àvia, en silenci, i observa com la Leila va repartint les tasses de te.

Mentre els grans parlen, la petita finalment jeu recolzant el caparró sobre l'àvia que li fa manyagueries i li acaricia el cabell...

Llavors, com si hagués estat absent tota l'estona, sospira mirant un punt indefinit però llunyà en el temps i l'espai... i llavors, només un mot, un nom, sempre el mateix...

Nikiara... per què havia de marxar? Tant se val, era aigua passada, però a vegades li venien preguntes al cap...Com era ella, la seva mare? Què se n'hagués fet d'ella, si no hagués estat per la Raima i l'àvia, la Leila i en Samir? Després que la seva mare marxés amb la caravana de comerciants, el seu pare la va deixar a l'oasi perquè aprengués de la mà de la Raima el poder de la medicina del desert...

En Samir comenta a la Leila que hi ha neguit a la ciutat, que la gent murmurava a la seva esquena no sap què sobre l'oasi, que ell ho sentia però no volia escoltar-los..."Un antre de perdició!" deien... "beduïnes ballant la dansa dels set vels davant dels occidentals"... sí, havia sentit com el titllaven de "frívol"… Afegeix trist que les males llengües es troben per tot arreu i sempre rere innocents aparences; "Aquells semblaven bones persones…i ja veus", sentencia en Samir com a conclusió. Té feina: ha d'anar a netejar els camells, els seus millors amics després dels companys de l'oasi.

El cel, que estava una mica ennuvolat, s'està aclarint. Ja els acarona la llum de la lluna. La Raima abaixa el cap, suaument, fins a l'oïda de Kalinna, que mig dorm a la seua falda. Xiuxiuejant, per no destorbar la calma de la nit, li diu: "Mira Kalinna, aquell més brillant, allà sobre, amb una llarga cua, és l'estel que guia els reixos..."


....:::catpuig:::....
(Kalinna)

Comentaris

  • m'he transportat[Ofensiu]
    Fidel Català | 25-05-2009 | Valoració: 10

    fins el teu oasi, i m'he vist en els ulls de la menuda. Molt ben narrat, i molt ben escrit.

    feicitats

    FV

  • Inspirador...[Ofensiu]
    Orawa | 14-07-2006 | Valoració: 10

    si, einspirador. Quan l'he llegit m'he transportat, sense voler-ho, a la nit màgica a l'oasi. És com si fos real. M'ha inspirat a escriure relats i més relats i a ambientar-los tan bé que tothom si transporti com en el teu. Et felicito.

  • un bon text.[Ofensiu]
    daniroura | 23-05-2006 | Valoració: 10

    Escrius molt bé.

  • Fascinant![Ofensiu]
    Maragda | 03-04-2006

    M'has transportat, com si d'un sortilegi es tractés, ben bé dins la nit del desert. Fins m'ha donat la sensació que em trobava entre la Kalinna i la Raima... Trobo que tens un lèxic molt acurat i molta capacitat per a descriure gairebé fotogràficament. No sé si has estat mai al desert però el teu relat convenç al lector.
    L'he trobat fascinant Catpuig!
    Felicitats i una abraçada!

  • Crec que [Ofensiu]
    Màndalf | 14-01-2006

    hauríem de posar aquest relat al llibre... no trobes? Te 'has guanyat per perpetuar la perfecta ambientació d'una nit a l'oasi. Confio en tu per les "espirals".

    Un petó

    Relat per incorporar al llibre "Relats Paral·lels 0.1"

  • salam[Ofensiu]
    angie | 11-01-2006

    la màgia rau en la voluntat d'obrir l'esperit...

    Leila

  • veig que l'has penjat al final :D

    un beset

    Raima

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de c

c

28 Relats

67 Comentaris

35302 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:




R en Cadena

"L'EmmaThessaM em va encadenar i jo he passat la cadena a kcbodahh, a l'Orawa i a l'estelcaigut. "

(descobreix què és "R en Cadena")