Llàgrimes

Un relat de: Àfrika Winslet

Li coïen les llàgrimes que corrien per la seva galta esquerre. Es palpà el bony que li havia sortit al cap, semblava que hi tenia el cor i li bategava. Plorava. Era al llit des de feia una estona, però no podia dormir. No tenia son, només dolor. Arraulida sota els llençols, somicava en silenci. Les llàgrimes lliscaven avall sense fre ni destí, tot i que volia deixar de plorar no podia. Se sentia sola, molt sola. Només tenia deu anys.
Cada cop que ho recordava tremolava de fred i de por. No ho entenia. Ella havia estat dolenta, sí, però avui la seva mare s'havia enfadat molt, massa i tot. Mai l'havia vist així, i ella se l'estimava tant a la mare... en el fons del seu cor sabia que també l'estimava. Però no havia estat bé, gens bé, que s'enfadés d'aquella manera. I el pare no li havia dit que allò estava malament, sinó que l'havia castigat a ella a l'habitació sense sopar...
S'adormí sense voler, entre plors.

Quan es va despertar s'adonà que tenia els ulls humits i una llàgrima s'insinuava en cadascun dels seus ulls. S'eixugà amb les mànigues sense poder frenar les que venien al darrere. Era negra nit, havia tingut un malson. En somnis, la seva mare li havia dit que l'acompanyés, ella no sabia a on. Van enfilar un carrer paral·lel al seu que ja coneixia, mentre parlaven i somreien, distretes i alegres.
En arribar a l'última cantonada, allà on hauria d'estar el carrer que porta al mercat, va veure una petita estació de tren que va fer que es posés alerta. La mare mirà l'estació amb ulls somiadors i això li despertà les seves profundes pors. Què feia aquella estació allà? I perquè hi anaven ara? La mare s'ajupí i li començà a parlar en veu baixà i conciliadora. Deia alguna cosa de que tot aniria molt bé i de que era una nena molt maca, però ella no l'escoltava. Pressentia el que passaria i no la volia deixar marxar. "No, mare, sisplau... no!" li deia, mentre l'aferrava de les mans i després de la faldilla. La mare però no li va fer cas, i es va mirar de reüll el tren que començava a sortir de l'estació molt lentament. Tot i que sabia que els trens ja no eren pas així, es devia haver colat al somni un d'aquells trens antics que havia vist en algun museu o en alguna fotografia del llibre d'història perquè el tren, de vapor, començà a avançar xiulant i traient fum per la xemeneia de la locomotora. La mare va començar a córrer per no perdre'l, i s'hi va pujar d'un salt. Ara que ho pensava millor, potser era una escena treta d'alguna pel·lícula antiga... la mare somreia mentre li deia adéu amb la mà.
Ella es va quedar allà parada, sense saber què fer ni on anar, i un altre cop les llàgrimes tornaren a relliscar cara avall. La mare se n'havia anat, potser per culpa seva, doncs ho havia desitjat l'altre nit mentre dormia. Havia desitjat que la mare desaparegués, perquè en aquell moment la odiava.
Llavors un gossos van tòrcer la cantonada i s'aproparen corrent cap a ella. Semblava que la volien atacar, va començar a córrer tant com va poder. Sentia les llàgrimes caure amb força al terra, empeses pel vent que li venia de cara. No podia córrer més ràpid i els gossos ja l'enxampaven. Cridava, buscava ajuda, però no veia a ningú pel carrer i la mare se n'havia anat, ja no la podia ajudar...

Es despertà en el moment just en què un dels gossos se li atansava i estava a punt de llençar-se a sobre d'ella... Havia passat un mal tràngol, tenia por i la gola seca. Sentia encara la galta roja i els ulls entelats. S'adonà de que a la tauleta de nit algú li havia deixat un plàtan per a què se'l mengés i un got d'aigua. Escoltà el seu estómac com vociferava sota el pijama i clamava clemència i menjar, però ella no en tenia ganes. Només volia restar sola, somicant i descansant al seu llit, la seva habitació... l'únic lloc de pau i soledat, on ningú li podia fer mal. Va beure un bon glop d'aigua i s'estirà...

Aquella va ser la primera, però aquell somni la despertà moltes vegades. Encara avui recorda aquell dia, tot i que el vol oblidar.

Comentaris

  • Infantesa[Ofensiu]
    kukisu | 05-01-2006

    Penso que moltes vegades les criatures pateixen sense que els pares arribin a adonar-se'n, la infantesa no és tan idíl·lica com pot semblar. Els malsons són a l'abast en qualsevol moment i també les injustícies. Ho has transmés molt bé en el teu relat.
    Endavant i no deixis de regalar-nos els teus escrits!
    Feliç 2006!

  • Bon argument[Ofensiu]
    foster | 05-01-2006

    amb bones idees però que, globalment, no m'acaba de convèncer.
    Hi ha problemes estructurals que fan que no es llegeixi suau, i pel tema, la protagonista, el somni... el discurs hauria de ser més lineal.
    No cal, per exemple, que expliquis el perquè del tren a vapor...destorba i despista...

    Amb tot, he llegit un pèl ràpid, ja hi tornarem, si vols.

    foster

l´Autor

Foto de perfil de Àfrika Winslet

Àfrika Winslet

107 Relats

829 Comentaris

160239 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Bones!! El meu nom és Laia, vaig néixer a Tarragona però des de ben petita visc a L'Hospitalet de Llobregat (visca L'H!). Tinc vint-i-quatre anys i estudio Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la UPC (Campus Nord, Barcelona).
Agraeixo el temps que dediqueu a llegir-me, els vostres comentaris, consells i crítiques...

Per qualsevol cosa, la meva adreça és:
Laia_fiber [arroba] hotmail.com

I, ara, també podeu visitar els meus blogs:
Àfrika Winslet
La otra Àfrika Winslet ...



eeeiiiii, ja és aquí!! Disponible, si el demaneu, a les llibreries!!

ELS ATZURS - CAMINS PARAL·LELS

Ed. Emboscall


Aquest llibre, del que formo part amb un relat, sorgeix d'un projecte engegat fa un any i compartit per cinc escriptors/es d'arreu de Catalunya que mostren, cadascú en el seu estil i des de la seva visió, una història que té com a protagonista alguna persona propera. El llibre, doncs, és dividit en cinc parts ben diferenciades que reflecteixen alhora la visió d'una realitat concreta i palpable i el tarannà literari de cada escriptor/a.


He arribat fins aquí gràcies a set casualitats:

1- Un dia avorrit i gris em va dur a aquesta pàgina.
2- Algunes persones van llegir i comentar els meus primers relats.
3- Després dels primers relats van venir d'altres.
4- Algú em va donar la mà i em va acostar al fòrum.
5- Vaig descobrir EL REPTE.
6- Vaig començar a conèixer en profunditat tot el que és RC.
7- Vaig descobrir quelcom perdut dins meu: l'escriptura.

Ara, no penso perdre-ho mai més.