Les malaventurances

Un relat de: Pere Campàs i Bonay

MALAVENTURADA la persona que no sap endevinar quan els altres tenen mal de cap i s´imagina que no li volen bé els qui, amb el front arrugat, li diuen poques paraules.

MALAVENTURADA la persona que desconfia de tothom i no sap que, anant de camí, si fos posible trobar-se amb ella mateixa sense saber que és ella mateixa es malfiaria de la pròpia fatxa.

MALAVENTURADA la que no sap que l´infant que plora callaria bressolant-lo i fracassarà la que ignora que tots els homes del món continuen necessitats d´amor i de tendresa .S´agafen més mosques amb una gota de mel que amb un barril de vinagre.

MALAVENTURADA la que no sap que els cops de geni i d´ ira són explosions incontrolades de les quales un mateix s´avergonyeix un cop pasat el temporal .El millor es deixar passar i esperar que el cel s´assereni.

MALAVENTURADA la persona que amb les seves traces i manyes s´ha enfilat socialmente i que un cop té un alt càrrec, ha de passar-se els dies fent equilibris per no caure del pedestal on va enfilar-se i fent esgrima a fi que no el facin saltar. A mi m´agrda de ser el que sóc i santes pasqües.

MALAVENTURADA la persona neurastèni-ca que sempre para l´orella maliciosament i després rumia tot el que d´ella ha dit la gent i no sap prescindir-ne Alguna cosa han de dir els altres. Tots en diem, de cosas de la gent.


AUESTA MENA DE PERSONES AQUÍ DESCRITES, QUE PUC SER JO, QUE POTS SER TU, NO TINDRAN MAI PAU EN AQUEST MÓN, I SÓN TAN INSUPORTABLES QUE A L´ALTRE MÓN ELS ESPERA COM A CÀSTIG UNA BONA URTICÀRIA



Mn. Pere Campàs i Bonay


Comentaris

  • benvingut[Ofensiu]
    peres | 06-07-2006 | Valoració: 9

    a Relats, col·lega homònim.
    Em penso que ja et coneixia d'haver-te llegit articles a la premsa.
    En això que dius aquí crec que tens molta raó. Si m'ho permets, jo hi afegiria una postil·la:
    No jutgeu, de tota manera, els qui de vegades es comporten com aquests malaventurats, però és justament perquè tenen un mal dia o passen un mal moment.
    Hi esteu d'acord, oi?