L'ajuntament d'Olot i el circ

Un relat de: 4punts

L'AJUNTAMENT D'OLOT I EL CIRC
Deixant de banda, el que jo pugui pensar de l'Ajuntament d'Olot, el circ i el que puguin tenir en comú entre ells, m'he decidit a fer aquest escrit tant sols arribar a casa.M'explicaré. L'Ajuntament d'Olot organitza uns actes sobre temàtiques literàries en motiu de Sant Jordi, jo sóc autor d'un d'aquests llibres"Quiròfan(1) per a daltònics", el meu cas peculiar, és el d'un autor que s'ha autoeditat un llibre(amb tot el que això suposa): escriure, agrupar, corretgir, dissenyar,maquetar, pagar,presentar i publicitar.
Com veieu, tothom és capaç de fer un llibre, tot i que ja us aviso que aquesta no és la millor manera de fer-l'ho.
El dimecres passat, vaig preparar una galleda de cola i vaig sortir de casa amb 100 cartells, l'objectiu era clar, penjar-los a cop d'escombra en els pocs, mal repartits i finalment tristos panells de la ciutat. El fet publicitari aquest, em va suposar el treball de fer-l'ho, el temps i els diners.
El motiu de molestia es fa pal.lès quan veig uns cartells d'un circ que ha arrencat els meus i els de la resta d'actes i activitats que anuncien les poques i maltractades entitats locals. Ja fa temps que hi ha un problema de comunicació entre les entitats i la societat civil garrotxina, i ara, arriba un circ deambulant (empresa privada) que utilitza plafons amb el vist-i-plau de l'Ajuntament i alhora arrenca els de la gent que vivim aquí tot l'any.
Confeso haver tingut ganes d'arrencar-los tots i també de xafar-ho tot. Qui remplaça tot el meu treball? Quants circs venen al cap de l'any? Què reverteixen en la ciutat? Perquè el circ boicoteja el meu actes? Serà l'enveja que produeixo als pallassos?
Finalment, m'he assossegat i no m'he deixat apoderar per l'ira. Després de la reflexió, només vull demanar a la gent que està a l'Ajuntament que pensi per un moment quan temps fa que no han agafat la galleda i l'escombra i s'han dedicat a penjar les seves idees humilment, i que tingui en compte això per la següent funció de circ que convoquin.
I a la gent del circ, no us vull cap mal, sempre he admirat a TORTELL POLTRONA( fins i tot abans de ser pastisser), tant sols desitjo que les jirafes es menjin els lleons i que els elefants se us caguin sobre dels monos i que no els hi pugueu treure la pudor i que hageu d'acabar alliberant-los en el seu medi natural.
Lluís Riera
Quiròfan(1) per a daltònics

Comentaris

  • Només puc posar un 10, ho entens, oi ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 18-05-2008 | Valoració: 10

    Hola

    Aprofitant la teva experiència, perquè no el llançes al negoci editorial ?

    Aqui de material no en falta, ben al contrari, oi ?

    Si et decideixes dona una ullada al blog :
    coneixercatalunya.blogspot.com fa temps que esperem trobar editor - no tant com Catalunya la seva llibertat - , però ja comença a fer-se'ns un xic pesat.

    Gràcies i endavant !!!!


  • totes n'estem fartes[Ofensiu]
    in_perdible | 18-05-2008

    tens tota la raó, totes n'estem fartes, maltractant animals i a sobre encartellant i empastifant-ho tot.
    Visca els circs sense animals!

  • Olé crítica! [Ofensiu]
    perunforat | 17-05-2008

    Doncs sí, company, per què posar-se al mateix nivell que els altres que no han "complert" amb uns mínims? Encara que no posar-se al seu nivell sembla que com quedar-se mut davant una situació injusta. Aquest relat, però, justifica el teva crítica, el teu "cabreig" i indignació. I encara que sigui des d'una comarca més llunyana et dóno el meu vot a favor a la teva reivindicació i el teu treball!

l´Autor

Foto de perfil de 4punts

4punts

31 Relats

86 Comentaris

30036 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
costa brava
costa d'azahar
costa blanca
....
costa molt tenir una biografia al dia.
Feia temps prou de temps que no passejava per ací.....
fins aquest bon dia....
em diuen lluís, 4punts, cacau o el pastisser indomable.

sóc habitant d'unes terres oprimides (com totes)
de parla catalana ( com cap altre)

sóc pastisser i recol.lector de mots entrelligats sovint irònics i sempre entremeliats

una forta aferrada per a tots i totes
nins i nines
nanos i nanes
alots i alotes
xiquets i xiquetes
nens i nenes
menuts i grans
grans( grans persones)