La manifestació

Un relat de: Swoojh
Quan la capçalera de la manifestació ha arribat a l’alçada del centre de salut mental, la que es fa dir "jefa" li ha dit als cinc habituals d’afegir-s'hi. Tan aviat l’assistent social ha assentit, s’han aixecat i hi han accedit, no sense problemes. El gegant ha insistit a posar-se davant i els organitzadors li han dit que no, que aquella era la posició de les entitats convocants. La jefa li ha fet un gest al pirata que ràpidament ha anat a parlar amb un noi d’organització amb samarreta carabassa. Li ha dit que disculpessin el seu amic, que té problemes emocionals. Finalment s’han ubicat en un tercer nivell, darrera els representants de l’Associació de Veterans de la Batalla de l’Ebre.

La manifestació s’ha posat en moviment de nou en direcció a la Delegació del Govern. Per calmar els ànims, els organitzadors han convidat el grup a cridar el seu eslògan per megafonia. Tots cinc s’han mirat amb cara de pànic i s’han encongit d’espatlles mentre un li preguntava a l’altre. "Di algo", li ha dit finalment la jefa al geperut. Aquest li ha demanat a un veterà de l’Ebre que li fes, si us plau, us "brief" ràpid. Abans de mig minut tothom ha pogut sentir a través dels potent altaveus: "els ciutadans amb problemes emocionals de Ciutat Vella diem no a la guerra". S’ha fet un silenci absolut, s’han mirat divertits i sorpresos uns i altres i la multitud ha continuat amb la seva cantarella: "prou retallades, més sanitat".

Allà hi són tots: sindicats, partits polítics, centres escolars, degans de tots els col·legis professionals, associacions de veïns, la presidenta del Parlament, la consellera Rigau i milers i milers de ciutadans anònims.... "prou retallades, més sanitat", repetien des de la capçalera els megàfons.

A l’alçada de València s’hi han incorporat Nazario i Macabeo just darrera la guapa i el geperut que, curiosament, són ara a uns metres del seu grup. Per una vegada la guapa és amb el geperut, que no té consol des que li han dit que s’ha equivocat de lema.

- "Quina vergonya Amparo", ha sentit Macario que el geperut li deia a la guapa

Comentaris

  • Curiós relat[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 24-09-2017 | Valoració: 8

    En el teu relat toques temes molt diferents: les manifestacions, les persones dèbils mentals, els nois que acompanyen les manis, les retallades en sanitat...

    Realment, les manifestacions ajunten diferents sensibilitats, i mai pots estar segur que siguin el mateix.

    En tot cas, bon relat.

    Ens veiem!!

  • Perfils de manifestants[Ofensiu]
    junima.8 | 14-09-2017 | Valoració: 10

    no té res a veure segurament però em pregunto si tots els assistents a una manifestació comparteixen els mateixos objectius i si tots atribueixen el mateix valor a un mateix eslogan. En qualsevol cas, m'ha agradat molt el relat!