La llista de Spotify

Un relat de: Helena Sauras Matheu
A la teua mort, vaig esbrinar el que la teua indiferència significava. De què tenies por? Suposo que temies mostrar-te tal com eres i amagaves la teua sensibilitat entre notes que no m’ensenyaves.

Et volia dedicar un llibre que havia escrit, però no volies que em mostrés fràgil. Em digueres que necessitaves una mare sencera. Com podia fer-me la forta si mai ho havia sigut?

Escrivies partitures tancat a la teua habitació la major part del dia i no me les deixaves escoltar. Respectava la teua intimitat malgrat no m’agradés que no em tinguessis en compte en la teua vida.

No ho pots saber, però fou el teu pare el que em va impulsar a tirar endavant en l’embaràs. Fou ell amb companyia de la seua família qui em van ajudar abans de desaparèixer. No t’ho he contat mai, però ho van fer sense deixar ni rastre. I jo vaig acabar fosca i, a les palpentes, buscava una vida promesa que no es duria a terme.

Tanco la porta de la teua habitació, perquè em sento buida i, amb el pom a la mà, crec veure un om sec quan tombo la mirada cap a l’exterior. No hi haurà milacre que et revisqui i tinc els ulls buits de primaveres. Com vas poder amargar-m’ho? Musicaves els meus poemes i havies creat una llista de Spotify amb el títol de cadascun. Tenies alguns seguidors que t’havien enviat uns quants comentaris favorables.
Tots ho eren menys un. El penúltim t’obligava a repetir la llista, a millorar-la. Semblava ser un crític molt exigent i potser va saber arribar a tu. Et reptava a cada lletra. Com he pogut comprovar a través del teu telèfon, quedares amb aquest desconegut...

No vull ser un entrebanc en la investigació i he decidit col·laborar en tot, però la teua pèrdua em paralitza. He pensat en reescriure els poemes, un a un i, vers a vers, reviure’t, tot i que el dolor se’m fa insuportable.

He pensat que potser el teu assassí havia captat la teua sensibilitat, potser sentia odi envers la teua manera de sentir, la teua llibertat d’expressió. I ara tinc por que trobi el meu llibre de poemes, aquests que et vaig dedicar quan et convertires en motor de la meua inspiració, fill. Podria convertir-me en un blanc perfecte.

Truquen a la porta i observo per l’espiell com ha arribat la policia amb aquest uniforme que sembla nou i em dona l’esperança de què no està tot perdut, de què l’art ens pot canviar, de què el teu crim es pot resoldre. Temps al temps.

Comentaris

  • Bona nit, Helena: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-10-2021


    Hola, Helena: Espero que et vagi bé tot. Bé està, jo fent de tot un poc.
    Et recomano el següent relat, que ja està editat: "La botella anyil". Bé, quan puguis i tinguis temps. Gràcies per ser una amiga virtual.
    Una abraça...
    PERLA DE VELLUT

  • Bona vesprada Helena. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-10-2021

    Hola, Helena, gràcies per dir-me la teva opinió sobre el meu poema "El fruit net".
    Que passes un dia.
    Una abraçada...

  • Bona vesprada Helena: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-08-2021

    Hola Helena: Gràcies per la teva visita i el teu amable comentari, en "Viatge a Venècia", on em dius que són records agradables i que és per a ser molt intel.ligent.
    Bé està, He recopilat els meus records del viatge aquell que vaig fer quan tenia una trenta anys aproximadament... i ara en tinc 68... Que et sembla!!
    Saluts i una abraçada...

  • Bona nit, Helena [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 25-08-2021

    Hola, Helena: Hui m'en recordat de tu i clar, com tinc un nou relat, t'invite a la meua pàgina i el llegiràs, quan pugues i tingues temps. Gràcies... mil....
    El relat es diu: Viatge a Venècia.
    Saluts i que passes un bon dia...
    PERLA DE VELLUT

  • La mort d'un fill...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 22-08-2021 | Valoració: 10

    Molt ben plantejat i molt ben descrit. Mereix la pena llegir-te així de bé, quan fas un relat amb molta qualitat.
    Gràcies per ser una bona amiga virtual.
    M'he acordat de tu, avui. T'invite a que llegeixes el meu últim poema, i ja em diràs.Quant tingues temps. Gràcies.

  • Agraïment[Ofensiu]
    Prou bé | 19-07-2021

    Gràcies X haver- me llegit i sobretot per explicar fa bé el que jo volia transmetre. Amb total cordialitat

  • Assassinat del fill[Ofensiu]
    Prou bé | 18-07-2021

    Intriga en la desolació d'una mare. Molt ben descrit. Amb total cordialitat