La Jornada II

Un relat de: Jordi
Les 8

Bon dia gent bona, són les 8. Comença ara una programació especial que en principi ha d'estar dedicada a aquesta Jornada Electoral atípica, en dia laborable però que segurament haurem d'anar actualitzant minut a minut amb les estranyes accions dutes a terme en diferents llocs del país com la crema de contenidors de brossa, la col·locació de miralls a vies de tren o el tapiat de punts de votació. En aquests moments quan falta una hora per a l'obertura dels punts de votació no s'observa arreu del territori cap altre acte que pugui alterar la jornada..."

Amb la sortida del sol es va poder observar més clarament que arreu hi havia multitud de pintades de color groc, sense cap eslògan ni simbologia concreta, solament unes taques més o menys grans fetes amb pintura o esprais, també es veien a la calçada de carrers i vies de comunicació importants, una especialment potent que podia donar idea del gran que era el grau d'organització de les protestes anava de punta a punta del país, per la carretera del Mar, una línia continuada feta de pintura es podia observar als quatre carrils, en els dos sentits de la marxa. També llocs de pas com benzineres o àrees de servei havien estat pintades. Tota aquesta obsessió pel groc venia d'unes setmanes enrera quan el Govern va incomplir un seguit de lleis per declarar el nostre país territori lliure i des de Metròpolis es va intentar fer presoners els Governants mentre estaven reunits al Palau del Govern. Quan cossos especials de la Policia de Metròpolis van accedir a Palau a altes hores de la matinada els membres del Govern ja no hi eren. Van poder escapar per la línia groga del suburbà, connectada amb la seu de Govern gràcies a una escala molt ben dissimulada a una de les sales. Algú els havia preparat un comboi especial que els va dur fins a la darrera estació i d'allà ningú sap encara com van poder escapar de Ciutat.
El color groc s'ha convertit des de llavors en símbol de la resistència contra Metròpolis, que en absència del Govern va dissoldre el Parlament i va convocar eleccions. D'ençà d'aquests fets un seguit de protestes han tenyit de groc el país, fins avui.

"... assabentats d'aquesta nova acció realitzada de matinada consistent en pintar de groc la carretera del Mar com l'Autopista Principal hem de recordar a hores d'ara altres accions protagonitzades pel color groc com l'aparició de feixos de llum d'aquest color al cel del nostre país durant algunes hores de la nit les darreres setmanes o l'atac informàtic a pàgines web d'estaments oficials fent totalment operatives les seves funcions mitjançant un color groc que l'inutilitzava..."

Evidentment mentre va durar la campanya il·legítima les accions de protesta es van anar succeint, sense interferir cap acte. Pintada de cartells electorals enganxats de poc, retorn dels sobres amb propaganda escrits amb groc, pintades a llocs propers als actes de campanya. Totes les accions amb el mateix color com a protagonista.

Les 9

"Bon dia són les 9, ara mateix acaben d'obrir els Col·legis Electorals disposats per Metròpolis per elegir un nou Parlament. Amb els membres del Govern desapareguts des de fa setmanes, el nostre país afronta unes hores de gran incertesa. Fins ara totes les notícies i darreres novetats que els hem pogut oferir han esdevingut la crònica d'un sabotatge de baixa intensitat o d'una protesta de gran abast que, de moment, no ha alterat l'activitat normal del nostre País. Però ha aconseguit una fita. No sabem que pot passar. La situació a hores d'ara és d'una total i absoluta incertesa. Ningú pot afirmar que no hi haurà més protestes i la jornada es podrà desenvolupar amb total normalitat o ans al contrari, s'aniran succeint en cadena una sèrie d'esdeveniments indeterminats que afectaran el lliure desenvolupament d'aquestes eleccions..."

El locutor de ràdio estava sobrepassat pels esdeveniments de les tres darreres hores. Sabia els antecedents, havia aguantat molt fins que pel seu to no li va quedar altre remei que relacionar-los amb les accions en contra de la campanya il·legítima. El problema era que no tenia la més mínima idea de quin tomb donarien. Durant la jornada de reflexió no va passar absolutament res que s'escapés de la normalitat però aquella matinada les coses havien canviat molt. Volien estar atents però no sabien on mirar. Tot va succeir potser abans del que s'esperava.

Les 10

"Dono pas a hores d'ara quan són les 10 i pocs segons al meu company Ramon Botella perquè ens expliqui el que està veient ara mateix, Ramon endavant:

- Bon dia, a hores d'ara em trobo al Punt electoral 23 de Ciutat, just a l'encreuament de l'Avinguda Principal amb el Carrer Ebre on de la boca de l'estació d'Ebre del suburbà i de l'Avinguda Principal han aparegut de sobte un grup de més d'un centenar de persones vestides totalment de groc i han tallat el carrer.

- Pel que expliques Ramon sembla una acció coordinada, no és així?

- Realment això sembla, s'han col·locat en diverses fileres just davant del punt electoral i sembla que ara mateix comencen a avançar. Caminen amb pas ferm però en perfecta sincronia tots els membres d'aquest grup i ara mateix enfilen l'entrada d'aquest Punt. Hem de dir que aquí només hi ha un parell d'efectius de la Policia Governativa que poca cosa poden fer davant l'allau de gent que els ve al damunt. Els han intentat impedir avançar però els ha estat materialment impossible aturar l'embranzida d'aquest enorme grup de gent que ara mateix sembla que estiguin tornant al carrer i porten a les mans 5 urnes...

- No m'ho puc creure...

- Doncs si, el grup de gent vestida de groc ha aconseguit fer-se amb les 5 urnes i els vots dipositats a l'interior i una vegada aconseguit l'objectiu es comencen a dispersar pels carrers del voltant."

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer