La gosseta Sisi

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

LA GOSSETA SISI

Quina idea més bona! Va pensar l'Alícia, en veure que el pare portava a casa una gosseta negre. Quina joguina més bonica! No varen haver de passar gaires dies per a fer-se molt bones amigues...! L'Alícia va decidir que la gosseta es diria "Sisi". Li agradava força el nom tant curtet.
En qüestió de molts pocs dies, la gosseta va posar la casa potes enlaire. Va esgarrapar el sofà fins a veure el terra des de sobra dels coixins. Va mossegar les cortines del menjador fins que les va deixar ben espatllades, es va dedicar a rosegar les potes de la taula i de les cadires, fins que no hi va quedar ni una gota de vernís. Es va menjar llapis de colors, plastilina, els peus de la nina "Barbie", les orelles de l'osset de peluix. No hi havia un racó a la casa, on el gosset no hi hagués deixat la seva empremta.
La mare treia foc pels queixals, no podia suportar que un gosset mal educat destrosses tota la casa...!
Però la gosseta es va cuidar molt bé de treure a la mare de polleguera, el dia que estan tota la família apunt per dinar, va anar cap a la cuina i des de les brases estant, va enganxar un bistec de vedella a mig coure i se'l va menjar en un tres i no res.
La mare es va encarar a la seva filla tot dient-li: - Si no pots educar a aquesta gosseta com cal, em veure obligada a fer-la fora de casa!
L'Alícia es va veure amenaçada, i sense voler separar-se de la gosseta, es va proposar d'ensinistrar a la bestioleta com una professional.
A partir d'aquell dia, la gosseta faria vida al terrat; allà li va posar una casseta de fusta que el pare li va comprar, i no entrava a dintre de casa fins que hi era tota la família.
Al cap de deu dies d'haver pres la decisió d'educar a la gosseta, es va acabar l'escola, i l'Alícia es va dedicar en cos i ànima a l'ensinistrament de la seva col·lega i amiga "Sisi"; tot sigui dit, li va costar més del que es pensava...
Encara passarien moltes peripècies juntes, abans de poder declarar a la gosseta "ADULTA".
Continuarà...




Comentaris

  • Pel que veig , ets un any més joveneta que jo, jejejeje.
    Tinc dos quissos , tots dos amb el seu relat corresponent i també tinc la sort de fer-te el comentari nº 100.
    Un petonet. Pilar :-)

  • Adulta? Jeje, juganera i entremaliada,[Ofensiu]

    i això la manté jove!!!

    Un episodi més de la vida, en perspectiva, d'aquesta gosseta que, com molt bé dónes a entendre, de joguina res de res: l'Alícia passa d'aquesta apreciació a adonar-se que és, en veritat, un animal. I que cal cuidar-lo i "educar-lo", no només jugar-hi!

    Segueixo llegint!

  • MOLT ENTRANYABLE[Ofensiu]
    IRINA | 26-06-2007 | Valoració: 8

    AQUESTA HISTORIA, UNA REALITAT QUE HEM VISCUT TOTS ELS QUE HEM TINGUT GOSSOS A CASA, ES UNA EDUCACIÓ QUE S'HA DE DESENVOLUPAR AL VOLTANT DE SIS MESOS FINS QUE L'ANIMAL ENTEN EL QUE LI DIUS I S'ACOSTUMA A FER LES SEVES NECESSITATS AL CARRER.

  • Es repeteix la història[Ofensiu]

    M'ha agradat aquest conta, m'ha fet l'afecte que es repetia un cas real .
    el meu fill em va portar un gos a casa fent una gran gràcia i ami de poc més m'agafa un atac. feia tants de disvarats com la Sisí.
    Amb la única diferència que jo no tenia ni un trist balcò!
    AnnaMaria.

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75113 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.