Idiota al quadrat

Un relat de: Aurora Gamundí

IDIOTA AL QUADRAT


S'ha de ser molt idiota per enamorar-se i encara més per fer-ho d'un idiota. Idiota al quadrat. Per molt intel.ligent que un sigui, quan això passa, tot el que has après, tot el teu expedient acadèmic i tota la reputació que tenies en aquell moment se'n va al clavegueram.

Jo ho vaig fer,i després de vestir-me d'adalt a baix de color negre, ( perquè anava de dol) vaig anar al misser i a la notaria i vaig firmar una declaració jurada on deia que mai més ( i si passava seria per damunt el meu cadàver) tornaria a caure dins la xarxa primfilada de l'amor.

I en sortir d'allà vaig anar directament a la tenda de llepolies i em vaig comprar una bossa ben grossa d'aquelles rodetes de regalim i un pot del millor gelat del món per aquets casos: xocolata.

A continuació ( i encara vestida de dol) , vaig acostar-me en secret al concessionari Mercedes, i sense que no ho sabés ningú ( ni tan sols la meva nòmina que es va quedar ben espanatada en saber-ho), em vaig comprar un Clase A de color... negre.

Sí, ho reconec, vaig plorar, i molt. Amb les meves llàgrimes hagués pogut omplir un torrent, un riu, la Mar Mediterrània. Però com que havia fet la declaració jurada hores abans, em sentia millor perquè de qualque manera m'alliberava de tornar omplir torrents, rius i mars mediterranis.

Així que vaig dormir bé, per primera vegada en 4 mesos. L'endemà em feia mal la panxa de les llepolies i la xocolata i la consciència per les lletres que havia de pagar durant cinc anys de la meva vida.

El dia que vaig estrenar el meu cotxe nou, el vaig ensumar i vaig exclamar: fa olor a nou! ( Una amiga em va dir que les tradicions convé conservar-les).

Xerrant de tradicions vaig recordar que en una ocasió m'havia demanat per casar-m'hi i que jo vaig respondre que no. Quan em va demanar per quina raó la meva resposta era negativa , li vaig dir, que una persona només s'hauria de casar per una sola raó: per interès, mai per amor. I que jo n'estava enamorada, i per tant, no seria honrat per la meva part.

I és la veritat. per què es casa la gent? Si ho fan perquè estan enamorats, s'haurien d'haver casat als dos dies d'haver-se conegut, en començar la relació, que tot és tan perfecte, quan ell t'obri la porta del cotxe i no entra mai a un restaurant sense deixar-te passar a tu primer, i et col.loca la cadira, i paga el compte i està encantat d'haver conegut la teva mare i el teu germà li cau genial!

Però als dos anys? als tres? als deu? LLavors ja no és per amor, és per interès, perquè volem tenir un fill, formar una família, demostrar a la societat que també hem arribat, que hem conservat la tradició, que ens hem vestit de blanc i que la nostra pradina es morirà feliç. I damunt ho feim a l'església, amb un capellà que just l'hem vist dues vegades en tota la nostra vida.

Em va posar l'anella de la coca-cola que estava bebent i em va demanar que em casés amb ell i li vaig dir que no. Vaig ser idiota?
Tres mesos després s'embolicava amb una companya de feina.

Idiota.


24. 04.09

Comentaris

  • La idiotesa vista des del sentit comú?[Ofensiu]
    angie | 19-09-2009

    Un text irònic i realista, a modus d'assaig humorístic. Bé, bé.

  • Ha ha ha[Ofensiu]
    annayansi | 09-07-2009 | Valoració: 9

    Què bo! M'encanta la teva visió de la realitat filtrada amb ironia. Hi ha una manera millor d'enfrontar-s'hi?