Fragments de la memòria. 10. Montse.

Un relat de: minotaure

*


L'altre nom que recordo de l'escola és el de la Montse. No sols recordo el nom sinó també l'aspecte, i amb molta precisió. Tenia els cabells castanys clars, gairebé rossos, i molt llargs. Sempre pentinats amb molta cura. A l'hivern portava un abric amb coll de pell que es confonia amb el seu cabell. La pell molt clara i els llavis molt vermells, t'havies de fixar per força en el contrast. I els ulls eren grans i ametllats i d'un color verd molt bonic. Sempre somreia.
Me la mirava a distància, mai li havia parlat. Crec que teníem la mateixa edat però jo feia el batxillerat elemental i ella estudiava per a administrativa, comerç crec que li deien llavors.
-La Montse vol parlar amb tu -em van dir les seves amigues un dia- A l'hora del pati, darrere del magatzem de gimnàstica.
Era un racó discret del patí darrere d'on es guardava el poltre, el plínton i la resta d'aparells de gimnàstica. Allà ens vam trobar:
-Per què sempre em mires? -em va dir.
-Jo? Qui t'ho ha dit això?
-Així no em mires?
-No, i ara. Per què ho hauria de fer?
-M'ho havia semblat. Bé, és una pena.
Va fer com si marxés però en passar pel meu costat es va apropar i em va besar als llavis. Gairebé no es van tocar, els llavis, més una insinuació que un veritable petó. I amb un adéu xiuxiuejat va desaparèixer.
Això va passar a finals de maig. No vam parlar més i de seguida van arribar les vacances. El curs següent, després dels successos de l'estiu, de la mort del Paquillo i del trasllat a la nova casa, ja més assentat, la vaig buscar. Volia parlar amb ella però em va fer arribar, per les amigues, que no volia saber res de mi.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

minotaure

25 Relats

11 Comentaris

19722 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Relats encadenats que també podríem anomenar novel·la.

M'interessa molt que em critiqueu ja que és la manera de millorar aquesta primera novel·la que he escrit. Sobretot la prosa, l'estil, l'estructura narrativa.... ja que la història és més difícil de jutjar amb aquest sistema de lliuraments a termini.

Gràcies a tots

Lluís

També he d'agrair a Copèrnic i Vladimir que fa uns mesos es llegissin la novel·la (llavors tenia un altre nom) i em fessin la crítica.