ENSURTS I MÉS ENSURTS!

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

ENSURTS I MÉS ENSURTS...!

Ja es prou complicada la vida en una ciutat, com perquè un gos t'acabi d'arreglar els dies. Tu, sacrifiques una pila d'hores de la teva vida per tenir-ne cura, sortir a passejar, estiu, hivern, amb sol, amb pluja... perquè de cop i volta la bestiola et faci una mala passada que et tregui les ganes de tornar a sortir amb ella i fins hi tot de tenir-la a casa. De cop penses: - que he fet jo per a merèixer això?
La gosseta "Sisi" les tenia aquestes rampellades, i la pobre mestressa les patia en les seves pròpies carns.
Un matí de tardor, tot deixant a les nenes a l'escola, la mestressa i la gosseta, van encaminar-se cap el descampat on l'animaló feia les seves necessitats cada dia, trobant-se al seu davant un xicot jove, tot carregat de llibres que feia la mateixa ruta que elles. De cop i volta, i sense cap explicació, la gossa en llaçar a sobre del vianant, tot mossegant-lo a l'espatlla esquerra.
El jove es va girar per mirar de on venia aquell atac tant inesperat, va quedar palplantat davant de la mestressa de la "Sisi" sense poder articular ni una sola paraula; la pobre dona, blanca com la cera i titubejant, li va dir al jove: - Si ets tant amable d'acompanyar-me, al carrer d'aquí a sobre hi ha un dispensari, m'agradaria que et visites un metge.
-No, moltes gràcies senyora, només a estat un ensurt, no tinc cap ferida, només hem noto el cop de les dents!
- Ho sento molt, i no entenc el comportament d'aquesta bestia, crec que tinc l'obligació d'acompanyar-lo a posar una denúncia, i també penso que el millor lloc serà el dispensari, on el metge certifiqui l'accident.
- Dons anem senyora! Si vostè ha de quedar més tranqui-la, fem-ho!
El metge del centre de salut, va certificar que només havia estat un copet de dents; el xicot va insistir molt en que no volia posar cap denuncia, hi així es va fer; el metge del dispensari, li va recomanar a la mestressa de la gossa, que anés a buscar el carnet de les vacunes de la seva mascota, i així tancarien l'expedient sense cap més molèstia per ambdues parts.
Aquell migdia a casa, la gossa va esser el tema de conversa, tots se'n feien creus de les rampellades d'aquella bestiola.
Per prudència i prevenció, a partir d'aquell dia la "Sisi", no va tornar a sortir de casa sense un morrió.
I pensar que la mestressa no se'n volia fer càrrec d'un gos de mides tant grosses...!
No vols caldo? Dons aquí en tens dues tasses !
FI



Comentaris

  • Viatjo molt[Ofensiu]
    Melcior | 09-12-2008 | Valoració: 10

    i vaig amb llocs on ja gossos , i els amos diuen sempre , trànquil , trànquil , però si no fa rés .
    No es té mai en conte que amb ells no que no els fa rés , però quan arriba un forasté , el gos evidenment no el coneix , i no sempre té actitud positiva .
    Endavant!

  • Ai, aquesta gosseta que no fa bondat...[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 22-01-2008 | Valoració: 10

    Un relat dels que configuren el dia a dia que ens mostres contínuament a través dels teus relats. Sempre, però, tenen un puntet d'humor dolç, més enllà de resultar entranyables o propers pels escenaris i les persones que hi apareixen.

    Gràcies per enèssima vegada i, com pots veure, avui he estat jo qui ha fet un intensiu d'Eulàlia Molins!!! Jo també m'he posat al dia, i mira que em convenia força, jeje!

    Una abraçada!

    V.

  • els animals[Ofensiu]
    empordanesa | 27-07-2007 | Valoració: 8

    Els animals donen feina i et tenen ocupada. No és cap joguina ni cap objecte, se n'ha de tenir molta cura per ells per nosaltres mateixos i pels altres.

    Una abraçada des de l'Empordà

  • Peripècies[Ofensiu]
    lissin81 | 19-07-2007 | Valoració: 10

    Quantes peripècies que ens ha fet passar la gosseta Sissi a través d'aquests relats! Llegint-les, la veritat, fa plantejar-nos molt seriosament això de tenir un gos a casa... Jaja! Tot i això, els relats denoten també estones divertides i carinyoses... I és que ja ho diuen, el gos és el millor amic de l'home.

  • UNA MALA EXPERIENCIA[Ofensiu]
    IRINA | 15-07-2007 | Valoració: 9

    AIXÒ QUAN PASSA ET TREU LES GANES DE TENIR ANIMALONS DE COMPANYIA. LLEGINT ELS ALTRES RELATS D'AQUESTA GOSSETA, FA PENSAR QUE HA ESTAT UNA TRAGECTORIA FORÇA COMPLICADA, I TOT I AIXÍ ES NOTA L'ESTIMACIÓ QUE LI TENS, PERQUÈ NO EN FAS CAP CRITICA DOLENTA, NOMÉS UNA LLIÇÓ DE PACIENCIA. VISCA ELS AMANTS DELS GOSSOS!!!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75233 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.