En aquesta pell

Un relat de: gypsy

Barcelona 7 d'abril de 2011

T’escric perquè malgrat que la nostra és una relació estreta pel fet de pertànyer a la mateixa família, al mateix temps ha esdevingut quelcom incòmode, de compromís i mancada de sinceritat.
No sé qui és el culpable de la situació, suposo que tots dos. Es poden repartir les culpes en tants per cent? Tu un 60 i jo un 40?. Sort, que ningú ha inventat l’andròmina que ho faci possible.
Sóc culpable d’haver deixat d’estimar-te, de no veure’t com un amic quan he necessitat ajuda, d’haver perdut la complicitat que teníem quan érem joves. Miro enrere i repasso mentalment quanta gent m’ha estimat, poc o molt. I constato que n’hi ha ben poca de gent. Segurament no mereixia l’estimació que ara, fent balanç, em sembla minsa.
El cas és que se’m fa una boira d’aquesta vida que he viscut, com si no fos la meva. Perquè endins d’aquesta història jo em sento un altre. Un altre que no es mostra mai a l’exterior, que roman soterrat dins meu. Mut i engabiat. Percebo haver viscut una vida de mentida, d’irrealitat, sense haver extret el màxim de bellesa, d’amor, d’estimació sincera de la gent que era a prop meu.
Sento endins com si hagués estafat a tothom, i de retruc a mi mateix, pensant que duia una vida digna, que feia el que tocava, que era una persona de bé. Però, els matisos són molt importants, subtils i alhora contundents.
Què sentia en realitat fent el que s’esperava? Volia quedar bé i no espatllar les coses. I això m’ha portat a viure d’una manera hipòcrita amb els altres. No em consola saber que molts d'aquests altres han fet el mateix. Cadascú tria la pell que es posa. El que realment importa és saber com et sents en aquesta pell.
Després de tants anys, descobreixo amb estupefacció que no em sento bé, que no he tingut prou coratge per ser jo mateix. M’envaeix la sensació d’haver llençat la vida per una claveguera, quan podria haver triat un paisatge amb millors vistes per construir el meu camí.
Els fets un cop viscuts no es poden canviar. Tan sols resta el consol de la reflexió per intentar entendre com ens han anat les coses i el perquè de tot plegat.

PD: Segurament, mai no comptaré amb el valor necessari per enviar-te aquests mots, com tampoc he estat capaç de parlar-te'n de tu a tu. Fa molt temps que vaig perdre la poca valentia que tenia.


El teu germà Guillem


Comentaris

  • Genètica[Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 26-07-2012 | Valoració: 10

    Magnífic relat, Gypsy, reflexiu i profund! Quan més gran em faig, més n'adono que hi ha molt poques persones que se sentin satisfetes de les seves vides, que quasi tothom té, al final, sensació de fracàs. Imagino que tots som esclaus d'una necessitat malaltissa de reconeixement i seguretat. Deu seu cosa de la genètica de la nostra espècie!

  • M'estranya molt...[Ofensiu]
    copernic | 06-02-2012

    ser el primer a comentar-te aquest relat. No només per l'alta qualitat literària d'aquesta mena de confessió si no per la profunditat que té pel que fa a les relacions humanes. Són molts els temes dels quals ens dibuixes només un esbós com invitant-nos a la reflexió. I són tantes i tantes les preguntes que es fa aquest narrador en primera persona que el fet de que vagi dirigit a un germà o germana és el fet més irrellevant d'aquest escrit. És un text dens, profund (torno a repetir) i carregat d'enyorança, enyorança de la vida que no hem viscut, de les coses que no hem fet i de les paraules que no hem dit. M'ha agradat molt. El poso entre els meus preferits perquè té tot el que ha de tenir un relat: senzillament, tocar-te.
    P.S. "Els matisos són molt importants, subtils i alhora contundents" frase que vessa saviesa i que conclou que en les relacions humanes és més el que es calla que el que es diu, i l'omissió que l'acció.
    Una abraçada ben càlida!

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

451085 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu