els nens

Un relat de: Àlex Casanovas Boada

Un nen té el mateix significat per a la continuació de la raça humana com la llavor d'un arbre ho té per al creixement continu i la multiplicació del mateix. Qualsevol persona que descura als seus fills està subjecta a la decadència, i aquells *quiernes els abandonen a una cultura estranya s'arrisquen a perdre la seva pròpia identitat.
* * * * * * * * * * Els nens formen la part més activa i productiva d'una comunitat després de cada trenta o quaranta anys. Els quals tenen fills petits i no els paren esment deuen considerar-los com important, a un element d'una vida de la gent, als quals desatenen i repel·leixen.
·* * * * * * * * * * Les raons per als vicis observats en la generació d'avui i la incompetència d'alguns administradors i d'altres problemes nacionals, resideixen en el predomini de les condicions, i en l'elit dirigent, de fa trenta anys. De la mateixa forma, aquells qui estan a càrreg de l'educació de la jove generació d'avui seran responsables dels vicis i virtuts que seran evidents trenta anys després apartir d'ara.
·* * * * * * * * * * * Qualsevol persona que desitgi assegurar el seu futur, deuria aplicar la mateixa energia a l'educació dels nens com la hi dediquen a la solució d'altres problemes. L'energia dedicada a moltes altres coses pot ser en va, però tot el que sigui emprat per a l'educació de les joves generacions per a elevar-les al nivell de la humanitat seran com una font inesgotable d'ingressos.
·* * * * * * * * * * * Desgraciats, dolents per a una comunitat, l'anarquista, el drogoaddicte, l'alcohòlic, el disolut, etc., qui van anar alguna vegada nens i a qui no vam educar apropiadament. No sé si estiguem considerant prou quin tipus de persones caminaran en els nostres carrers demà.
·* * * * * * * * * * * La gent, qui vincula el reconeixement a la institució de la família i a l'educació de les seves joves generacions -no són, qui estan més avançats en ciències i tecnologies, més que els altres- aconseguiran la mà superior en el món del futur. La gent qui descura la institució de la família i a l'educació de les seves joves generacions, estan destinades a ser aixafats per les rodes despietades del temps.
·* * * * * * * * * * * Els pares deurien alimentar les ments d'altres nens amb el coneixement i la ciència abans que ells siguin *atraidos per coses inútils. Les ànimes que estan buides de debò i desproveïdes de coneixement són camps en els quals tot tipus de dolents pensaments són conreats i cosechats

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer