EL TEMPLE DE LA SAGRADA FAMILIA.

Un relat de: SANTANDREU3

LA SAGRADA FAMÍLIA.


Aquest paradigmàtic temple a mig construir m'ha fet pensar moltes coses, des de sempre.

Es barregen molts temes, però el més antic en la meva memòria és de índole religiosa.

Aquest temple és "expiatori", segurament perquè en la percepció d'aquells temps es feien molts pecats.

L'exemple més aclaridor de la ancestral misogínia de la Església s'explica en el setè Manament de la Llei de Déu, que era la excepció d'una regla natural, que és l'atracció fonamental que es tenen els homes i les dones.

L'església, en la seva obsessiva tendència, va prendre la excepció per el dogma i va oblidar el sentit del Manament, que des d'aleshores, va considerar com "mals pensaments", castigats com pecats, amb la càrrega dels milers de parenostres, avemaries , rosaris... i remordiments.

Al meu entendre, aquesta aberració, sumada a les activitats polítiques i econòmiques del Vaticà, poden ser la causa que els catòlics seguim creien en Déu, però anem deixant cada dia les esglésies més buides.

Això em fa pensar en la immensitat del temple, que només el podran els omplir els diumenges si fan venir el Papa de Roma.

Tinc l'esperança que aquell àmbit magnífic tingui condicions acústiques que es corresponguin amb la excepcionalitat de l'edifici, el que el podria convertir, a part els actes litúrgics naturals, en un súper Palau de la música.

El conflicte d'aquest moments que representa la construcció del túnel de TGV que passa molt a la vora del temple, espero que no sigui cap problema , perquè, ja que els directors de l'obra van a començar, sembla que ara mateix, una cimentació suplementària per suportar la torre central, s'ha de pensar que es posaran d'acord obligatòriament els directors de les dues empreses, per assegurar una obra conjunta que doni satisfacció a tothom i amb prous garanties.

Un últim pensament, entre catastrofista i positiu, és pensar en l'ensorrament del Temple.

Estic segur que el turisme de tot el món seguiria venint a Barcelona per veure el que hagués quedat visible de l'obra de Gaudí, com van a Roma a veure les runes d'un passat que va fer història.

I potser seguirien deixant diners per una futura reconstrucció.

SANTANDREU3


-

Comentaris

  • No crec que caigui...[Ofensiu]
    M.Salles | 22-10-2008 | Valoració: 9

    Pel que fa a la primera part del teu test, el problema de l'església catòlica és justametn aquest, aquesta culpa sistemàtica que s'aplica a tot. Ha fet massa mal el catolisicme.

    Mentre llegia pensava, si no s'omple de fidels, s'omplirà de turistes... veig que acabes una mica amb aquesta idea.

    I no crec que caigui, fonamentalment perquè sí crec el que diu un conegut meu, geògraf, el qual en aplicació dels seus coneixements científics em diu que no caure perquè diu que el terra allà és molt sòlid...