El preu de la veritat

Un relat de: gypsy

Darrerament l'Albert està més content, passa més estona al lavabo quan es dutxa. S'ha comprat més roba. I es posa més colònia. Està guapo, fa goig. Bé, ara que ho penso, això és normal, doncs els homes, en teoria, no tenen data de caducitat en quant a l'atractiu en arribar a la maduresa. "És interessant, oi?" diuen d'un home madur les mateixes dones que qualifiquen de vella a una altra dona de la mateixa edat que l'home interessant. El pitjor masclisme és el que exerceixen les pròpies dones contra elles mateixes.
No tan sols és l'aspecte exterior, hi ha quelcom que li vessa enfora que el fa més atractiu. Somriu, cantusseja i està de bon humor.
Avui, m'ha dit que aquesta nit tornarà tard de la feina, doncs ha de preparar una reunió per demà amb uns americans que els volen comprar l'empresa. Això, suposarà un sou més alt, més estatus... li he dit que d'acord, mentre li feia un petó als llavis. He posat la rentadora, he fet el llit amb presses i he marxat a la classe de ioga.
Mentre respirava amb la música relaxant m'ha vingut al cap un pensament breu com un llamp. He decidit que seguiria a l'Albert. Aniria mitja hora abans que plegués a la seva feina, i m'esperaria a qualsevol lloc.
La tarda se m'ha fet eterna, m'he sentit culpable de malpensar de l'home que estimo. He estat a punt de fer-me enrere. Però, quelcom de malsà que em conté m'ha empès a no abandonar la idea primera de seguir-lo.
Les nou de la nit al carrer Muntaner cantonada Aragó. Fa anys sovintejava aquesta zona, quan anava a buscar a l'Albert els divendres a la tarda per començar el cap de setmana. Ara, m'adono que gairebé no sortim per l'esclavatge de la feina. Ja fosqueja i tinc fred. Torno a pensar que sóc boja. Què estic fent? de cop, una estrebada em corprèn. El veig sortir amb una noia que no conec. No és la Carmina ni tampoc l'Anna. Caminen amunt i s'aturen per entrar en un bar proper. M'espero una mica per fer temps. Faig el cor fort i entro a poc a poc, amb por. És un lloc gran amb una llum tènue. Per sort, es ple de gom a gom.
Trigo uns segons a localitzar-los en una tauleta situada en un racó. El cor em batega tan fort que m'esclatarà. Penso una excusa ràpida per si em descobreixen. Em tranquil·litzo i m'assec en un lloc on ells no em poden distingir. Tot de pensaments se m'entortolliguen alhora, segur que la noia és la representant dels americans que els volen comprar. És molt jove i maca. Demano un gintònic i li dic al cambrer que espero a una persona. Faig veure que llegeixo, mentre els miro de cua d'ull. L'Albert somriu, li agafa la cintura mentre li besa el coll. Ella clou els ulls i inclina el cap amb suavitat, per rebre aquell petó d'aquells llavis que creia meus. Resto atònita, no puc bellugar ni les pestanyes. Els miro tan intensament que podria travessar-los i esqueixar-los alhora. Ara, es fan un petó llarguíssim i penso que jo no en faig ni en rebo de petons així. També barrino en un instant de lucidesa, que el cos de l'Albert no em pertany, ni els seus receptors tàctils, ni la sensibilitat de la seva pell enfront d'altres dones, ni els seus pensaments ni desitjos. Em vénen ganes de plorar.
Rumio caòticament, mentre intento pair el mal tràngol amb serenitat. Veig una dona sola - dec ser jo - en una taula d'un bar fitant a una parella apassionada que no amaga el seu deler compartit. I jo? jo també tinc coll, cintura, receptors tàctils i sensibilitats assedegades.
No faré cap numero. És de poca classe. Pago el gin i marxo.
Fa fred al carrer, camino sense rumb fix mirant tot el que m'envolta sense pressa, com si descobrís un món nou i diferent. L'Albert trigarà, no cal que corri per anar a casa i posar-me al llit. Demà aniré a la perruqueria i em tallaré els cabells ben curts.


gypsy

Comentaris

  • korius | 08-05-2009 | Valoració: 10

    m'encanta!
    és tan tan trist... la protagonista m'encanta.
    M'encanta tot jajaja
    segueix així!

  • Valenta la protagonista[Ofensiu]
    doctor_zibago | 07-05-2009 | Valoració: 8

    i la darrera frase és genial. Un molt bon relat.

  • hi ha [Ofensiu]
    jaumesb | 05-05-2009 | Valoració: 10

    un joc après que hem d'oblidar

  • Repte 383 (1 de 3)[Ofensiu]
    deòmises | 03-05-2009

    Comença la participació amb un relat contundent, visceral, zíngar 100%. Enmig de la desesperació i amb un punt de (diria) masoquisme. La dona, des del començament, ja ofereix indicis d'allò que o vol creure. Perquè així la veig: autoenganyant-se per no veure la realitat que l'envolta. Ens dónes tants detalls que es fa previsible que l'home tingui una amant. Aquesta previsió no li treu mèrits al relat, gypsy, ans al contrari: el lector nota el patetisme de la dona enganyada quan descobreix el que sap que descobrirà. Les paraules clau ben col·locades, l'extensió correcta. I la darrera frase? G-E-N-I-A-L. De veres, un relat digne de tu, del teu estil, que pocs no saben valorar però que aquells que saben llegir i ser sensibles aplaudeixen. Gràcies per la teva aparició, grata sopresa per a tothom, sobretot per al proposador del Repte.

    d.

  • Veritat = Informació[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 03-05-2009 | Valoració: 10

    Una pèrdua. Una informació. Una seqüència. Jo crec que l'història demana comunicació, sense els americans.

  • Endavant![Ofensiu]
    llacuna | 03-05-2009 | Valoració: 10

    "camino sense rumb fix mirant tot el que m'envolta sense pressa, com si descobrís un món nou i diferent, em tallaré demà els cabells ben curts"

    Això és el que ens cal practicar. Una dona davant del món passant fred però caminant fermament i no cap a un llit a esperar, sinó cap a un món d'il·lusions i sense prejudicis. Oblidem-nos de mitjans que adoren els homes grans i menystenen les dones de la mateixa edat. Llencem la televisió si fa falta, cremem les revistes i acceptem el repte. Canviem el món ja!

    Endavant Gypsy!

  • Endavant![Ofensiu]
    llacuna | 03-05-2009 | Valoració: 10

    "camino sense rumb fix mirant tot el que m'envolta sense pressa, com si descobrís un món nou i diferent, em tallaré demà els cabells ben curts"

    Això és el que ens cal practicar. Una dona davant del món passant fred però caminant fermament i no cap a un llit a esperar, sinó cap a un món d'il·lusions i sense prejudicis. Oblidem-nos de mitjans que adoren els homes grans i menystenen les dones de la mateixa edat. Llencem la televisió si fa falta, cremem les revistes i acceptem el repte. Canviem el món ja!

    Endavant Gypsy!

  • El preu de la veritat és que les relacions tenen data de caducitat?[Ofensiu]
    nuriagau | 03-05-2009 | Valoració: 10

    És curiosa que la nostra participació al REPTE 383 proposat per deomises, hagin estat dos textos en què les protagonistes femenines constaten que les seves històries sentimentals han arribat al seu fi. És més, a les dues narracions apareixen les paraules data de caducitat.

    La teva és una història dura en què la protagonista, des del principi, sospita que hi ha una tercera persona i ho verifica al llarg del relat.

    M'han agradat frases com:
    ·"El pitjor masclisme és el que exerceixen les pròpies dones contra elles mateixes."
    ·"Els miro tan intensament que podria travessar-los i esqueixar-los alhora."
    ·"barrino en un instant de lucidesa, que el cos de l'Albert no em pertany, ni els seus receptors tàctils, ni la sensibilitat de la seva pell enfront d'altres dones, ni els seus pensaments ni desitjos. Em vénen ganes de plorar"


    Felicitats per aquest relat, companya de reptes!
    Seguiré aprenent de tu!

    Núria

Valoració mitja: 9.71

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu