El distret

Un relat de: Florenci Salesas i Pla

Sempre vaig tan de bòlit que se m'ha passat que avui era l'últim dia de la humanitat: no tinc perdó de Deu; no t'he comprat res per a celebrar-ho.
Podria dir-te que m'he distret veient com un nen pagava una multa però mai t'ho creuries. No et puc culpar; això passa poc.
M'agradaria prometre't que a partir de demà m'organitzaré millor la vida, comprant-me una agenda, consultant més sovint el teletext... qualsevol cosa!
No se que més dir-te.
Em moro de vergonya veient com ho has preparat tot per a que l'experiència sigui memorable: els meus coberts favorits a taula; la llum més adequada, ni massa forta, tampoc als llims, d'aquella manera com només tu saps modular les bombetes; el millor sofà que tenim, encarat a la millor finestra de la casa, tot perfectament alineat per a veure com el mon se'n va a can pistraus per sempre més, gaudint fins al darrer detall de l'espectacle final.
Mai deixarà de sorprendre'm la immensa diferència que hi ha entre com tu et treballes la nostra relació amb la meva escandalosa desídia. Però el més t'admiro és que siguis tant agraïda amb els petits detalls que, tant poques vegades, tinc amb tu: ta mare ja em va avisar que no eres una noia normal i tenia tota la raó aquella pobra sàvia i santa anciana.
Ja no tenim temps d'aprendre més llengües, com t'havia promès que faríem; ja mai més ens podrem riure dels roncs del veí, ni sentir el crepitar de la pluja damunt del plàstic protectors de la roba estesa, ni comptar els peus dels gats perquè tot això, demà, no existirà; com tampoc tu, ni jo, ni el sofà, ni la finestra, ni el veí roncador, ni res de res.
Per sort, tu que penses en tot, has guardat el nostre amor dins d'aquell núvol que vam collir amb el caçapapallones l'any passat, per Sant Joan. No t'oblidis de treure'l de la nevera; que voli lluny d'aquí, abans no sigui l'hora anunciada.
Oi que això sí que es salvarà?
Gràcies, ets fantàstica. Que faria sense tu!

Comentaris

  • Ironia poètica[Ofensiu]
    ciosauri | 15-04-2007

    Això de riure's dels roncs del veí i d'escoltar la pluja que cau sobre el plàstic protector de la roba estesa... tot plegat podria inaugurar un nou gènere, el de la ironia poètica, no?
    T'agraeixo els teus comentaris. M'ha fet gràcia això de que no et salvaré la vida (potser ho aconseguiria un bon premi de loteria, hi estic d'acord) i m'ha agradat el qualificatiu de "finestra d'aire fresc". Fins a la propera!

  • bon inici però...[Ofensiu]
    kitimica | 27-03-2007 | Valoració: 6

    El començament és original i sec, un absurd tipus Calders, encara que penso que va perdent força i aquesta originalitat inicial a mida que va avançant.

  • Profundament distret[Ofensiu]
    Jordi Remolins | 18-03-2007

    Collons Florenci, m'has obligat a llegir-te. Moltes gràcies pels teus comentaris. M'ha encantat també saber que l'amor des del sarcasme pot ser molt més doloròs que el dels maltractadors domèstics. Una abraçada.

  • No sóc jo, és un personatge de ficció qui parla...[Ofensiu]

    ... i que jo sàpiga el mon encara no s'ha acabat.
    De tota manera, mentrestant, podria anar instal·lant el sofà jo mateix.

  • EULALIA MOLINS ARAGALL | 17-03-2007 | Valoració: 8

    ETS UNA MICA DESPISTADILLO, PERO ESTAS MOLT ENAMORAT, JA ES NOTA QUE TOT NO TE'S INDIFERENT, LA PARELLA ES EL PRIMER QUE TENS AL CAP ENVERS UNA DESGRÀCIA TANT IMPORTANT. AL MENYS HE DE SUPOSAR QUE VAREU MARXAR A L'HORA.

  • Home, si tot se'na anès a pendre vent com en aquest escrit...[Ofensiu]

    ... jo també quedaria fet pols, a menys que jo sigui un deu i encara no me'n hagi assabentat (la qual cosa seria molt enutjosa descobrir-ho massa tard, dons m'hauria estalviat uns quants mals de caps amb els meus miracles).
    I realment tens tota la raó: em mereix més crèdit el gat de la meva ex que la CNN.
    Gràcies pel comentari!

  • Avisa'm...[Ofensiu]
    aaa | 16-03-2007

    que la desidia no t'impedeixi seguir relatant la fi de tot, que els demés també ens volem assabentar, que la cnn ja no és el que era (ni mai ho ha estat)

Valoració mitja: 8.5