Dura vida, vida dura

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

DURA VIDA, VIDA DURA

Odio despertar-me! quan veig el sol quan aboca el seu primer raig a sobre del meu llit, ja voldria que fos de nit.
Cada dia la mateixa rutina, sobre tot a l'estiu, caminant amunt i avall, recorrent camins de terra empolsada, per aconseguir de mica en mica unes engrunes d'aliment per omplir la meva despensa.
Després és tant dur l'hivern...! però aquesta feina la faig tant a disgust...! la mandra pot mes que jo, després haig d'escoltar la cantarella de la mare cada matí: - Espavila noia, les teves germanes ja han sortit, després tothom arriba a casa a bona hora i tu encara voltes per aquests mons de Deu!
Cada dia la mateixa cançó, ja en començo a estar una mica tipa.
Moltes vegades penso que no he nascut en el lloc que hauria volgut, ni tampoc m'agrada la família que no he pogut triar... estic una mica disgustada per no poder decidir abans d'arribar on i com hauria volgut que fos la meva vida.
A casa meva ningú es queixa de la sort que li ha tocat en la vida, jo dec ser una inconformista, perquè sempre tinc una queixa a la boca.
La mare és la que poc o mol m'entén, i em diu que la vida es molt dura: - Que vols filla, has nascut formiga i has de lluitar per viure...!




Comentaris

  • si, ben dura[Ofensiu]
    22neus | 03-05-2007 | Valoració: 8

    Eulalia, gracies per veure clar que en Didac es un cul de mal seient... i per veure que la vida es dura, pero que tot i aixi val la pena viure-la. M'agrada com escrius, amb el teu estil tan directe i entenedor. Et seguire llegint, ara que t'he trobat. Molts records.

  • AQUESTA FIRMIGA[Ofensiu]
    IRINA | 06-04-2007 | Valoració: 10

    BE QUE PODRIA SER UNA PERSONA INCONFORMISTA I UNA MICA GANDULA, NO CAL SER UNA BESTIOLETA PER VEURE LA VIDA AMB ULLS DE FORMIGA.

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75209 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.