Dissabte a la nit

Un relat de: Cirerot

Havia plogut durant tot el dia. Vaig sortir de la feina i vaig conduir fins a la pizzeria on feia hores extra els caps de setmana. Disposava de vint minuts abans de començar el meu torn; com de costum, vaig asseure'm per tal de fumar un parell de cigarrets mentre ordia pensaments estèrils.
Vaig acabar la jornada a mitjanit i una companya em va demanar si podia portar-la a casa. Va sobtar-me que, ja de camí, em proposés d'anar a la platja. No era mala idea, però després va canviar de parer.
Vam aprofitar el trajecte per conèixer-nos una mica millor. Un cop vam haver arribat a l'alçada de casa seva va demanar-me que aturés el motor i que acluqués els ulls. Amb les dones mai se sap, vaig obeir.
Llavors va començar a parlar-me sobre l'amor. Allò era absurd; malgrat tot, vaig deixar-la parlar trenta segons més abans de tornar a obrir els ulls.
Ella duia una bossa de mà i n'havia tret un llibre de butxaca que estava a punt d'obrir. Era una Bíblia : "Les Sagrades Escriptures segons els Testimonis de Jehovà". Vam xerrar una estona sobre assumptes que, de tant transcendents, resulten banals i finalment vaig dir-li, amb unes altres paraules, que m'interessava més l'Esperit de vi que no pas el Sant. Suposo que allò la va convèncer i tot seguit s'acomiadà un tant decebuda.
Si Déu existia era un trampós i un timador, sens dubte.
Un calfred em va recórrer l'espinada; en aquells moments jo també necessitava quelcom a què aferrar-me. Què millor , doncs, qua anar a trobar els meus amics; era dissabte a la nit i aviat estaríem cantant cançons dels Guns n' Roses en un antre de motoristes de la ciutat.

Comentaris

  • Una bona història [Ofensiu]
    Sibil·la de Fortià | 16-10-2004 | Valoració: 8

    Una bona història amb un bon argument, que potser faltaria desenvolupar amb més profunditat. Trobo que tant la noia com el narrador podrien donar molt més suc. El final, molt bo.