D'entre la pols

Un relat de: Arxiax

Avui m'ha tocat netejar una sala del fons del passadís ja que, segons sembla, l'arxiu necessita una ampliació d'espai i de personal. D'entre la pols dels prestatges, m'ha aparegut una carpeta amb una sèrie de documents a l'interior. Una enganxina que devia haver estat blanca mostra caràcters en codi Theta que el meu fonòleg, tot i ser bastant nou, ha pogut interpretar sense gaires dificultats

Nom: Arnau
Codi familiar: IA-8905
Codi Fonològic: 8905-0410-0003
Particularitats: Sord. Exempt de servei comunitari.

El signe que ocupa la part davantera de la carpeta és inconfusible: una L, una A i un cercle envoltant-ho tot, al bell mig d'una M: L'Organització del Logos (Quan he vist el símbol, he entès perquè un individu sord tenia un expedient adult; avui dia, els embrions biològicament imperfectes són desestimats durant el procés de reproducció).
M'ha sorprès bastant, trobar-ne vestigis.. Però de tant en tant, encara es troba alguna cosa, alguna resta d'aquella etapa fosca en què els fonòlegs no eren encara biològics, i perquè jo no n'hauria de poder trobar? Al capdavall, totes les troballes han estat per simple casualitat. Vencent el sentit de l'ordre i segons la meva personalitat fonològica, no he pogut resistir la curiositat. M'ha semblat, a primer cop d'ull, un expedient judicial disciplinari dels que encara es duen a terme quan algun fonòleg resulta tumoral, en versió força rudimentària i primitiva.
No hi ha, però, exàmens mèdics, només cartes i més cartes , totes escrites a mà, i un reguitzell de fotos desordenades que semblen de la llegendària zona negra. Només una, només una carta és escrita amb fonòleg, en un codi bastant senzill, crec que anterior a èpsilon, però que el meu fonòleg encara és capaç d'interpretar. Diu així:

Honorat Sr. Martí:
Us escric aquesta carta en compliment de la meva obligació com a ciutadà 8905-1709-0000, i, essent dictada pel meu fonòleg, en el codi de transmissió 8905, branca social a qui pertanyo.
Probablement desconeixeu el meu grau: sóc un individu del districte 32, i exerceixo per tant les meves funcions laborals a la indústria corresponent. Em correspon, per tant, un grau 34.4 segons l'escala CGI, 54.6 segons la CES.

Desconec què són aquests organismes. Semblen realitzar funcions paral·leles semblants a les del CCS, oi?

Es tracta d'un cas molt especial, i que afecta la part comunitària del meu habitacle. Suposo que coneixeu el cas: al meu descendent número 0003 no li funciona bé el fonòleg i, com a tutor i progenitor de l'individu mencionat, el meu fonòleg m'ha considerat en l'obligació de transmetre-li els fets de la manera més fiable possible.
Fa 16 anys, en compliment de la demanda realitzada i dels meus deures com a individu, vaig realitzar la funció propagadora (Si ho voleu comprovar, l'expedient és el VG-8905). Quan se'ns autoritzà a educar el descendent en qüestió, no se'ns comunicà cap anomalia tècnica o biològica ni en detectarem cap; en cas contrari, evidentment, ho haguéssim posat en coneixement de les autoritats competents.
Educàrem el descendent, d'ara endavant 0003, segons les normes dictades per la secció de Reproducció, Cria i Educació. 0003 no mostrà cap endarreriment en cap de les funcions assignades ni mai tingué crisis de salut prou fortes com per avisar els Serveis de Salut. Us explico això perquè entengueu que el que succeí després fou per tots, tant per les autoritats del districte com pel grup social, uns sorpresa tràgica. Us remeto, doncs, els fets:
Poc després d'assolir l'Edat i Educació Mitjanes, 0003 començà a sofrir retencions i buits de comunicació; si bé no mostrava cap anomalia en l'emissió comunicativa, començà a tenir problemes en la recepció. Els tractaments biotecnològics tingueren un efecte immediat, però efímer i, a llarg plaç, contraris als desitjats. Així, començaren a aparèixer problemes amb el seu fonòleg, que després d'una revisió s'estimà en perfectes condicions.

Aquí hi ha un paràgraf escrit en codi alfa que el meu fonòleg s'ha negat a interpretar-lo. Espero que no sigui gaire important...

El problema, senyor, ha anat a més. 0003 ja no percep estímuls comunicatius, i el seu encèfal ha enquistat i aïllat el fonòleg. Crec, senyor, que considera el fonòleg un perill i ha advertit diverses vegades a aquells que li som de confiança que pretén arribar-se a la unitat Aristòtil i desconnectar-la. Quan nosaltres li exposarem que sense la unitat Aristòtil els fonòlegs quedarien anul·lats i, amb ella, la seva capacitat de clarificació ideològica, neteja social i visió del món; ell replicà que era precisament això el que volia.
0003, senyor, s'ha negat a consumir els comprimits vitals habituals i a realitzar les funcions socials i laborals assignades, i, havent fugit de l'habitacle, se l'ha vist per la zona negra ingerint aliments vius o biològics.
De tota manera, senyor, no us preocupeu, 0003 mai accedirà a Aristòtil, mai percebrà d'on ve el so del pensament. Com us he explicat, 0003 és sord.
Tot i així, i per indicació pertinent del meu fonòleg, em veig obligat a recomanar-ne la localització i posterior reparació o, si aquesta no fos estimada convenient, sacrifici. Servilment, us saluda:
8905-1709-0000

Carai, quin cas més senzill i quanta parafarnàlia! Em pregunto quan devien executar aquest Arnau... és curiós, però he buscat a l'arxiu d'execucions del jutjat i, tot i que arriba fins al segle XIX, no n'hi he trobat cap referida a un Arnau de codi 8905-1709-0003. Mira que n'arriba a ser d'estrany, aquest codi. Bé, com a mínim, hi ha un codi; els experts afirmen que fins al segle XXIII no hi hagué cap codi... com s'identificaven entre ells?

Comentaris

  • Curiós[Ofensiu]
    Biel Martí | 16-10-2005

    He estat una estona buscant com definir aquest relat, i l'únic adjectiu que m'ha sortit constantment, ha estat aquest: curiós. Toques el tema de ciència ficció que sembla preocupar més els autors, el control de la ment per part dels governs o estats, em sembla. Però molts dels termes i aparells que fas servir deus tenir-los tu molt clars al cap, però pel lector novell costen. M'he pogut imaginar la història a mesura que llegia, però m'ha costat situar-m'hi, ja que desconec tot el que tu has imaginat. M'agrada però com et desenvolupes en un món futur, com redactes tenint en compte els termes nous i la teva visió del futur en aquest cas. No sé si m'explico...

    Biel.

  • Gràcies[Ofensiu]
    donadaigua | 02-07-2005

    Sincerament encara no m'he llegit el relat però si la teva biografía. Potsé no la has escrit perquè te la comentin però bé només volia dir-te que m'ha impactat.
    A part d'està ben escrita m'agrada el que dius. Jo sóc una persona molt paranoica-ara no pensis que t'estic dient paranoic- però mai m'havia aturat a pensar en tot això de la meva vida viscuda per altres amb petites variacions i tot això que tu ja has anunciat.
    Realment m'ha sorprés molt.
    Ara ja tindré un tema més en que pensar quan em xerrin d'alguna cosa que no m'interessa.

    GRÀCIES.

l´Autor

Foto de perfil de Arxiax

Arxiax

63 Relats

90 Comentaris

70194 Lectures

Valoració de l'autor: 9.03

Biografia:
Vaig néixer el 88. Sempre m'ha agradat escriure, no sé exactament perquè. De fet, potser mai m'ha passat res digne de ser escrit, però he estimat, he oblidat, he sentit... I amb això jo ja en tinc prou.

I look up in my inwards eye
which is the bliss of solitude....



Nota: Hi ha algú que comenta relats en nom meu.... em sap greu si us ofèn