Del respecte de les altres consciències.

Un relat de: Arbequina

La veritat ofèn, la mentida ofèn, la mirada ofèn, ignorar ofèn... Ofèn el somriure, la serietat, les males maneres, les bones, portar la contrària, donar la raó, saludar efusivament, fer-ho de passada, fer comentaris graciosos, no fer-ne... Orgull!

L'humà s'ofèn, tothom s'ofèn! Perquè tothom és el primer, el millor, l'únic... o això es deixa creure.

És, en realitat, el centre de tot (el seu món): la percepció i la seva interpretació.

Suposo que es fa difícil assumir que aquella realitat abstracta -les altres persones- és igual a tu en altres realitats, altres móns personals... però s'ha de fer conscient la observació i assumir-ho, oblidar l'orgull, oblidar-se que s'és l'únic.


Comentaris

  • Ferides i temps[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-01-2007 | Valoració: 10

    Una reflexió filosòfica interesant!

    Si prenem "ofèn" com a sinònim de" fereix", la teva introducció resulta del tot evident!
    A cadascú ens fereixen coses diverses, fins i tot contràries, en moments diversos del nostre anar i venir, segons l'estat d'ànim, el sentit de l'humor de què podem gaudir aquella jornada, la sensibilitat de la nostra pell en aquells instants, les paranoies que hagin sortit a passejar i fer-nos companyia aquell dia en concret...

    Que la persona es pot sentir ferida resulta evident: qui no s'ha fet mal, qui no ha sagnat? Som una barreja de pell, carn, sang, ossos, sentiments, emocions, sensacions, pensaments... cadascun dels nostres ingredients pot ser danyat, pot resultar fràgil en una circumstància concreta i patir.

    Evidentment, aquesta situació resulta totalment subjectiva, ja que allò que a tu et pot destrossar a mi em pot deixar indiferent i a l'inrevés... però fins i tot, el que et fa mal avui, allò que t'entristeix o t'enfonsa en una enorme melancolia, un altre dia et cura, et consola, t'alegra, t'ofereix una raó per continuar endavant!

    Em sembla, doncs, que més que deixar de pensar que som únics ( ho som, ho som! ) el que em de fer és regalar-nos temps... Temps per a què cicatritzi la ferida, per oblidar-nos de l'ofensa, perquè aquell acte o aquella paraula pugui ser contemplat des d'una altra perspectiva, per a què ens canviï l'humor, per descobrir nous referents, ... per ser, simplement, nosaltres mateixos una mica més tard de la nostra vida, vivint un altre moment.

    I per a tu, Arbequina, una abraçada de les que no ofenen ( en això confio! ),
    Unaquimera

  • La pell fina[Ofensiu]
    Chen Ruestes | 24-11-2006 | Valoració: 10

    Exacte, a tots ens toca la pell fina, si ens insulten. I el mes greu, es que els nostres pares no ens ensenyen a resistir insults. Perqué? de vegades la nostra autoestima es tan felble, que una sola paraula ens pot encendre o enfonsar...

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Arbequina

Arbequina

30 Relats

348 Comentaris

56975 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
La veritat: no m'agrada escriure. Però durant un temps va ser la manera en què vaig canalitzar el plaer per crear, que abans aconseguia composant al piano, del que em vaig veure físicament allunyat. Tot i que ara m'apassiono composant a la guitarra, encara vaig escrivint. M'ha quedat, sorprenentment, com a hàbit. Així i tot, ni el talent ni el gust que tinc per aquests dos arts és equiparable i, com ja deia en una biografia anterior, tan sols Txèkhov aconsegueix fer-me intuir que la literatura és gran, molt gran, potser tan gran com Bach, com Mahler, com la música dels millors.
Com a lector sóc irregular i caòtic. Porto molts llibres alhora, de diverses disciplines, i els vaig acabant de mica en mica. M'agrada llegir de tot, però llegeixo poca poesia - i massa història, potser.
Com a "escriptor" afeccionat, sóc encara més caòtic i, de fet, no porto al fi cap de les idees que em venen al cap i que tan sols escric fins els tres quarts, la meitat, la quarta part, una frase... hi ha de tot! N'hi ha que estan acabats i els considero inacabats.

De mi - com si no hagués parlat de mi als paràgrafs de damunt - dir que em dic Xavier, tinc 25 anys, sóc economista, sóc exagerat, no m'agrada Barcelona, no m'agrada el cava, no sóc ni misteriós ni dolent i , per tant, a les dones no els agafa massa sovint l'impuls instintiu de voler conèixer-me i canviar-me (i, per tant, voler-me), sóc ateu, sóc liberal, penso que la societat catalana ha de prendre absoluta sobirania de sí, sóc estranyament feliç i, la veritat: no m'agrada escriure.

Que tinguin un bon dia.