Decepció

Un relat de: Vicenç Bacardit i Garcia

La decepció va envair de cop el jove rostre de l'Agnès. Fer-se càrrec del que acabaven d'anunciar li costaria cert temps, però el posat trist a la cara s'havia instal·lat tan ràpid que en Robert ni se n'havia adonat encara. L'home alt i prim, bastant més gran que ella, amb qui havia tingut l'oportunitat de xerrar uns moments abans de la cerimònia, es va alçar del seu seient i es va dirigir, entre aplaudiments, cap a l'escenari. No semblava massa excitat; era com si haver aconseguit aquell prestigiós premi literari no l'il·lusionés en absolut. Enmig d'aquella fredor, el presentador va atorgar-li el trofeu i va cedir-li la paraula.
La càlida mà d'en Robert va acariciar el braç que la jove escriptora tenia damunt la taula. Volia consolar-la tot i saber que en aquells moments res tenia tal poder. L'Agnès esperava, si més no fins feia uns instants, poder celebrar aquella nit una victòria que se li resistia des de feia tres anys, però que de moment es faria esperar fins a la propera edició, com a mínim. Per la noia, el més dolorós de tot era quedar-se per segon any consecutiu a les portes del premi, i és que arribar a ser finalista només valia la pena si tot plegat no es quedava en allò i al final s'enduia el guardó cap a casa. I en conseqüència al desenllaç, aquella cara, aquella mirada d'ànima perduda, dirigint-la sense cap mena d'atenció cap al literal estirat i avorrit que li havia arrabassat el que era seu.
Poca cosa més calia esperar d'aquell insuls acte semisocial, així que l'Agnès i els seus dos acompanyants no van trigar gaire a aixecar-se i fugir per la mateixa porta que els havia donat la benvinguda. Les esperances de tot un any de feina es quedaven en aquella gran sala.

Comentaris

  • Hola![Ofensiu]
    Arbequina | 16-07-2006

    Veig que li dones molta importància a la competitivitat. En cert sentit, a una persona de baix orgull (o interior) com jo, el teu relat li resulta un xic distant, doncs em costa molt identificer-me amb la protagonista. Certament, l'objectiu de l'escriptura, a menys que decididament sigui el de viure-hi i tindre-la com a professió, hauria de ser un altre. Almenys jo ho crec així.
    Guanyar, perdre, només té sentit en un entorn social, del que, sí, ens és impossible abstraure'ns, però que no en ha de governar. En fi, per mi, acabar una novel·la que l'autor consideri digne de merèixer un premi, ja és una gran victòria. Però repeteixo, jo no m'immuto per guanyar o perdre.
    Per això m'ha agradat el teu relat: m'has descrit algo que desconec en certa manera.
    A més, ecrius molt bé. Algun dia et passarà com a l'Agnès, i algún dia com al personatge estirat.

    En fi, una abraçada.

    Arbequina.

  • Tens raó[Ofensiu]

    Realment és molt decebedor que passi això i en especial si la feina ha estat dura.

  • Una bona reflexió...[Ofensiu]
    brideshead | 15-03-2006

    no m'ha passat mai, però ara que conec a persones que aspiren a ser escriptors algun dia, puc entendre aquesta terrible decepció... i el pensament que molt de temps de feina es queda en l'anonimat d'una gran sala...

    Una crònica molt ben escrita, polida i acurada. Una bona feina, Vicenç.

    Una abràçada. Estic molt contenta de veure't de nou per aquí!

l´Autor

Foto de perfil de Vicenç Bacardit i Garcia

Vicenç Bacardit i Garcia

55 Relats

20 Comentaris

58492 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Vaig nèixer el 1980 a Sabadell, tot i que visc a Igualada des dels tres dies d'edat.
Només he guanyat un parell de cops els jocs florals de l'institut, però espero tenir una mica més d'èxit en el futur amb les meves novel·les, els meus relats i les meves... paranoies. Bé, com a mínim, a veure si m'hi poso una mica més que fins ara.