Segona pell

Un relat de: dacar

Tenia uns texans vells i gastats. El meu era el típic cas de texans vells i gastats que, tot i vells i gastats, em resistia a arrambar-los a l'armari. Eren flonjos i còmodes com una segona pell. Els duia a classe, a l'institut. Els duia els caps de setmana per sortir de festa. Els duia als concerts. Els duia a les festes majors dels pobles de la comarca, als balls d'envelat. Formaven part de mi.
I ara, després de mil anys, encara me'ls posava. Però per casa, perquè ja lluïen alguns estrips no aptes per ser exposats. I me'ls posava quan agafava la guitarra i escrivia cançons. I era ben curiós, però no podia escriure ni una línia si no els portava posats. Durant anys se li devien omplir les butxaques de música i és per això que cada cop que me'ls posava, no me'n podia estar d'escriure'n ni de tocar-ne.
Però un dia, va ser com si hagués obert una aixeta i no la pogués tancar: la música em rodava pel cap i m'omplia el pensament. I no em deixava dormir. I no deixava dormir els veïns perquè havia de tocar. I em moria de son, però el meu cap no trobava el silenci, i la música sonava, i sonava, i sonava. I em feien mal els dits, però no podia deixar la guitarra.
Ara que aquella febrada de música s'ha acabat, he provat de treure-me'ls, però ja no he pogut. I com més temps passa, més semblen enganxar-se'm a la pell. S'han tornat finíssims al tacte; tant que ja hi tinc tacte a través d'ells, com si s'haguessin anant fonent amb la meva pell i, com si d'una ferida es tractés, la carn ha pujat i la pell nova no delata cap cicatriu. Formen part de mi.

Comentaris

  • Troballa[Ofensiu]
    Calderer | 19-05-2011



    Una de les coses que més m'agrada de RC és la possibilitat de la sorpresa, de trobar tresors ignorats. Per casualitat he pitjat un conte teu (recomanat per la pàgina), m'ha agradat... he seguit vagarejant pel teu espai i hi he trobat textos molt interessants. Et seguiré llegint i comentant..

    Aquest de la segona pell té ingredients de fantasia i de poesia barrejats amb molta gràcia i encert.


    Lluís

l´Autor

Foto de perfil de dacar

dacar

41 Relats

178 Comentaris

112559 Lectures

Valoració de l'autor: 8.91

Biografia:
Virgo, del setanta-dos.

c.boladeres@gmail.com, pel que considereu oportú.