Crisi: no és Halloween, és Tots Sants

Un relat de: 4punts

CRISI:NO ÉS HALLOWEEN, ÉS TOTS SANTS

El fet que els catalans patim "una crisi" lògica, normal i cíclica d'un sistema que dóna molt a pocs i poc a molts, resulta ser una evidència inquestionable.
No voldria aquí i ara continuar parlant d'aquests errors que es cometen com a humans.Probablement no acabaria mai, ja que resulta que el sistema financer no deixa de ser un procés erroni.
Escric, doncs, aquestes paraules per a manifestar la meva preocupació( i sobretot la meva indignació) al passejar-me pels carrers de la meva ciutat. Aquí també hi he vist crisi, crisi d'identitat.
Colors negres i taronjes acompanyats de carbasses als aparadors, cartells anunciants festes de Halloween a la nostra ciutat en bars que senzillament no han entès res, infants retallant carbasses i esquelets de cartolina a les nostres escoles. Què carai s'ens hi ha perdut en aquesta festa forània? Olot no és una ciutat de Wyoming-Estats Units!
Arribo a casa i endollo el televisor( cosa poc recomanable arran de les cícliques crisis d'estabilitat emocional) i veig per enèssima vegada el patètic i desafortunat anunci de Halloween a Port Aventura.Ells parlen de "miedo" i jo us dic que els únics que em foten por són ells i la seva desmemòria i patetisme. Un parc temàtic a on hi ha de tot, i a on tard o d'hora hi programaran l'espai "PA AMB TOMACA" amb tristes i fredes atraccions metàl.liques de bolets, ases catalans, barretines i altres elements locals, tradicionals i folclòrics.Però per arribar a aquest extrem, abans caldrà substituïr les nostres tradicions locals amb elements de terrorisme cultural com Halloween o el Pare Noel.
I aviat ens trauran els ossos del Pirineu per tal de posar-hi búfals, celebrarem el dia de la marmota i tindrem l'assossiació del trabuc que a punta de pistola substituiran les sardanes per balls de country.
La meva pregunta és: Que no tenim identitat pròpia que haguem d'integrar patètics elements extranys i foranis? Què passa amb les nostres festes tradicionals que venen d'origens ancestrals?
El dia 1 de Novembre a casa nostra és Tots Sants.És el dia dels morts i anem als cementiris a compartir el temps de les nostres vides amb els sers estimats que ens han deixat talment com es fa en tantes altres cultures mil.lenàries. El dia 1 de Novembre és època de castanyes, moniatos i panallets.
Tant difícil és entendre que nosaltres menjem castanyes, moniatos i panallets; i que les carbasses aquí només les donem als instituts de forma metafòrica pel Setembre?


Comentaris

  • Una fotografia de Ca'l Cabale de Perafita és possible ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 27-12-2008 | Valoració: 10

    Hola;

    M'agradaria penjar-la en el seu relat publicat al blog coneixercatalunya.blogspot.com

    Gràcies per endavant.

    Ah! l'e.mail on la pots enviar és :

    guimera.mora@gmail.com

l´Autor

Foto de perfil de 4punts

4punts

31 Relats

86 Comentaris

30031 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
costa brava
costa d'azahar
costa blanca
....
costa molt tenir una biografia al dia.
Feia temps prou de temps que no passejava per ací.....
fins aquest bon dia....
em diuen lluís, 4punts, cacau o el pastisser indomable.

sóc habitant d'unes terres oprimides (com totes)
de parla catalana ( com cap altre)

sóc pastisser i recol.lector de mots entrelligats sovint irònics i sempre entremeliats

una forta aferrada per a tots i totes
nins i nines
nanos i nanes
alots i alotes
xiquets i xiquetes
nens i nenes
menuts i grans
grans( grans persones)