Comentaris

Un relat de: cescarnau

Des que estic a aquesta web, no fa massa temps, he vist que els comentaris no acostumen a fer-se massa. Vull dir que només es fan els que agraden, els que no, la norma generalitzada es no valorar, no comentar.

El pitjor que li pot passar a un text és això. Que passi com si no s'hagués escrit. Jo he publicat un poema i relats i ningú ha dit res.

Crec que aquest és el pitjor fracàs que es pot tenir, escriure quelcom que no emocioni o no provoqui o no alteri a ningú. Però no per l'autor sols, si no per tots.

Em fa l'efecte que tenim por de ferir sensibilitats. I jo dic que la sensibilitat quan més es fereix és quan el que s'escriu no es valora. M'estimo més que qui sigui valori amb zero, si ho pensa així que digui el que pensi, amb educació, per suposat. Crec que entre tanta gent que hi ha que escriu a aquesta web hi ha d'haver gent preparada, com professors, correctors, no sé, gent de l'ofici, llibreters per dir la seva. Estic parlant que quedi clar des de mi, si tingués temps em detendria per veure amb calma si això que afirmo és generalitzat. Parlo del que Relats en Català ha m'ha "penjat" a la seva web que trobo excel·lent, la web, es clar. I demano disculpes a tothom pel meu català minso. Normalment escric en castellà i el que envio son traduccions o versions en català. Soc nascut a l'Aragó i fins els 14 anys no vaig parlar la llengua del nostre pais. Això a l'hora d'escriure pesa i molt. De tota manera animo a que tots els que tinguin alguna cosa a dir que la manifestin sense embuts i amb educació. Ens podem fer molt de mal si no ho fem amb cura. Ens podem ofendre fàcilment si no anem amb aquestes premises de llibertat d'expressió i enorme respecte per tothom. No s'hi val, com a una pàgina de Madrid de la qual vaig fugir, perquè vaig llegir comentaris com "Tu relato es una puñetera mierda" o fer burla d'el que escrivia un company. Ningú no hi té dret a l'escarn o la mofa.
Jo com tots tinc dret a parlar. Rés mes i ANDAVANT a tothom.

CESC ARNAU

Comentaris

  • latriceadler | 06-12-2019 | Valoració: 7

    Your sharing is very excellent. It helped me to have much more knowledge in this field. Hope to contribute my work to be better.
    jigsaw puzzle

  • Un altre homònim[Ofensiu]
    sico fons | 12-09-2004

    Amic Cesc, és molt interessant el que comentes, però em sembla que hi ha un detall que no tens en compte: ací hi ha moooolts relats per llegir (sobretot per a nosaltres els nouvinguts) i cada vegada serà més fàcil que un text (potser injustament) passe desapercebut. Jo, personalment, confesse que, tot i les ganes, sovint se'm fa molt feixuc posar-me a llegir tan gran "patracol" virtual.
    Per cert, malgrat que tothom em diu Sico, el meu nom real també és Fran-Cesc. Una abraçada.

  • Ups...[Ofensiu]
    Ilargi betea | 11-09-2004

    He llegit aquest relat just després d'haver comentat un poema teu on justament et parlava d'aixo que et queixes aquí...quina casualitat, també!
    Doncs bé, crec que tens raó, que s'agraeix molt que la gent de la pàgina et parli del que li ha semblat el teu relat. Jo, per sort, no em puc pas queixar dels companys relataires, ja que de moment tinc molts comentaris i això m'anima a seguir escrivint.
    Si vols un consell (que també donaria a totes aquelles persones que han arribat fa poc al web) intenteu donar-vos a conèixer a través dels comentaris perque els que portem aquí bastant temps ho teniem més fàcil quan vam arribar ja que llavors erem poquets, però vosaltres heu arribat en un moment en el que (afortunadament) aquesta família és mooooolt numerosa, i no sempre és senzill que et vegin.

    Una altra abraçada i ànims per seguir escrivint, que per cert, en català ho fas molt bé!

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de cescarnau

cescarnau

127 Relats

179 Comentaris

123980 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Tinc 52 anys. Vaig començar fent poesia i he publicat una novel·la. Ara tinc en fase de publicació un llibre de relats en castellà. Normalment es la llengua que utilitzo, però alguns contes els tradueix al català. Col·laboro amb algunes revistes literàrias en paper i per Internet.

El meu correu és:
glofran1@telefonica.net