Canvi de papers

Un relat de: manel

I Jesús digué:
- Barra lliure! Que en Judes està forrat!

Tothom es va fotre a riure. El sopar anava pel segon plat i el vi ja s'havia barrejat considerablement amb la sang dels tretze ganàpies reunits en aquella taula. Les coincidències amb el famós sopar sagrat, tant en el nombre de comensals, com en el nom de l'amfitrió, eren l'origen d'aquests acudits, bromes de dubtosa qualitat, típiques d'un àpat que no passava d'un vulgar i previsible comiat de solteria.
Però amb aquesta última gràcia, algú va relacionar ràpidament el nom del traïdor més famós de la història amb el petó que li va donar al fill de Déu.
L'Albert reia com bonament podia, participant de la festa a contracor. Va temptejar la possibilitat de no assistir, però la seva absència hauria semblat estranya, un dels amics més íntims del protagonista no podia faltar en un dia tan important.
Encara se l'estimava, i es veia incapaç de pair un casament acordat només per cobrir l'expedient d'en Jesús, un paio de bona família, tan bona que no admetien de cap manera la inclinació sexual del seu fill.

Quan van arribar les postres, l'efecte de l'alcohol dins l'Albert era inversament proporcional al de la resta. Com més reien i cridaven els altres, més ofegat i rabiós es sentia. Fins que es va aixecar d'una revolada i, tot cridant, va demanar la paraula:
-Aquesta nit he assumit el paper de Judes, perquè també he fet un petó a Jesús. Bé, potser hauria de dir més d'un, i lluny de la castedat del que va rebre el messies, els meus naixien carregats de lascívia. Però encara hi ha una diferència més important: Jo no em considero cap traïdor, ben el contrari, trasllado aquest paper cap a la persona que presideix aquesta reunió.
Pràcticament tota la taula va esclatar en aplaudiments i xiulets, ignorant la seriositat d'aquelles paraules. Davant la cridòria general, només l'al·ludit es va quedar glaçat, amb un somriure mig forçat que no va aconseguir amagar en cap moment l'ombra de por i covardia que li cremava les entranyes.



Comentaris

  • felicitats[Ofensiu]
    brins | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Clar de lluna | 14-04-2008 | Valoració: 10

    ...és molt bo, irònic, i molt, però que molt ben trobat!

    Una abraçada!

  • Ara sí![Ofensiu]
    franz appa | 25-01-2008

    Ara ben tancat... I, per cert, amb total encert... estic segur que així aniria de debò... se és que no hi ha anat així mateix algun cop.
    Salutacions,

    franz

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103397 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht