AYUDA - HELP

Un relat de: Miquel Seguí Cases
Avui no toca poesia

Us vull comptar que fa una temporada que no escric, tampoc estic molt motivat a fer-ho.

Un dia vaig començar a estar trist i de cada dia una mica més trist. Un dia vaig decidir anar a la doctora i explicar-li que em passava, i em va dir que tenia un quadre d'ansietat, depressió i una mica d´agorafòbia.
Un desastre!

Tenc alts i baixos i a vegades tenc dies que el cap em va a mil de tant de pensar!
Pens que no servesc per res....
Em qüestion el futur, el passat igual també, i darrerament no visc gaire el present, em sent desmotivat, sense ganes de fer res.

Us puc contar un poc la meva vida.....? Perdonau!

A vint anys vaig muntar un forn / pastisseria, motivat perquè el meu padrí havia estat forner i la vaig dur *sis anys* amb molts d'esforços. Cansat la vaig traspassar i em vaig treure un curs per poder donar classes de pa i pastisseria, on el meu primer curs el vaig donar al centre penitenciari, no perquè estigués tancat (Déu m'alliberi), sinó, per què el Soib cercava professors i em va tocar.

Després de fer aquest curs com que sempre m'ha agradat la música em vaig ficar a fer de tècnic de so als hotels i vaig acabar fent feina als teatres municipals de Palma (Uns 6 anys entre una cosa i l´altre) La cosa es va acabar també i aquest any amb la pandèmia vaig tornar a donar un curs de pa i pastisseria a l'escola d' hoteleria de les illes balears.

Estic a un moment que no sé cap a on tirar.... i amb tot això del COVID-19 crec que molt positiu no és per a mi, ni per molts altres.... Això d´estar tancat a casa i no fer molta vida social!

Quan acabi el curs cap a on puc tirar???.... Estic embullat!
ALGÚ S´HA SENTIT AIXÍ ALGUNA VEGADA?
Cap on puc tirar....
EL MEU OBJECTIU ÉS POSSARME BÉ!
D´alguna manera crec que necessitava explicar-vos com en sent i si algú és bona gent i s'anima a donar-me ànims i forçes ho agrairé moltíssim! Us deix el meu E-mail: ms.casas@hotmail.com

Comentaris

  • ESTIC UNA MICA MILLOR[Ofensiu]
    Miquel Seguí Cases | 13-06-2021 | Valoració: 10

    GRÀCIES A TOTS/ES PER PERDRE UN MOMENT A DEDICARME UNES PARAULES!

    GRÀCIES A TOTS/ES

    ESTIC UNA MICA MILLOR

  • ESTIC MOLT MILLOR - GRÀCIAS[Ofensiu]
    Miquel Seguí Cases | 13-06-2021 | Valoració: 10

    HOLA A TOTS I TOTES I MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES MISSATGES!!!

    ESTIC MILLOR, HI HA DIES MILLORS I PITJORS PERÒ ESTIC MILLOR DEL QUE ESTAVA! GRÀCIES

  • Et comprenc...[Ofensiu]
    brins | 11-06-2021 | Valoració: 10

    Miquel ja fa més d'un mes que vas escriure aquestes paraules i desitljo de tot cor que ja hagis pogut millorar el teu estat d'ànim, ho mereixes perquè ets treballador i bona persona, ho mereixes perquè ho necessites per a poder viure.

    Et faig arribar una abraçada molt, MOLT, afectuosa.


    Pilar (brins)

  • Pastisseria [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 11-06-2021 | Valoració: 10

    Hola miquel. Jo no sóc ningú per a donar consells psicològics, però sí que et puc dir que, pel que he vist a la teva biografia i en els teus escrits, l’escriptura i la pastisseria poden ser una bona sortida. Ara crec que les coses de la pandèmia estan molt millor. De mica en mica ens en sortirem i tu, també. Espero que a hores d’ara el teu estat d’ànim sigui més positiu. Jo també et recomano caminar per la natura, Mallorca és una illa preciosa. Una forta abraçada, Miquel!
    Aleixfg

  • Abraça qui ets[Ofensiu]
    Mena Guiga | 27-04-2021

    Estima't i permete't l'emoció que et vingui, viu-la. Si no l'integres, apareixerà la malaltia. Fes una llista del que és positiu i del que és negatiu. De tu (interior), del món (exterior) i crida i balla i plora i canta amb les músiques que saps que necessites.

    Jo he passat estat depressiu seguit uns quants anys i em va ajudar el ioga i la risoteràpia, escriure, el passejar per la platja i recollir pedres i mirar-les (em calen meditacions actives, per com sóc). Sobretot: estima qui ets. I, si vols, mira't al mirall amb un nas de clown i riu i no deixis que res et faci perdre l'amor a la vida i les ganes de gaudir. Sempre hi ha un tros de cel blau i el pots trobar SEGUR.

    Mena (Lídia)

  • Abraça qui ets[Ofensiu]
    Mena Guiga | 27-04-2021

    Estima't i permete't l'emoció que et vingui, viu-la. Si no l'integres, apareixerà la malaltia. Fes una llista del que és positiu i del que és negatiu. De tu (interior), del món (exterior) i crida i balla i plora i canta amb les músiques que saps que necessites.

    Jo he passat estat depressiu seguit uns quants anys i em va ajudar el ioga i la risoteràpia, escriure, el passejar per la platja i recollir pedres i mirar-les (em calen meditacions actives, per com sóc). Sobretot: estima qui ets. I, si vols, mira't al mirall amb un nas de clown i riu i no deixis que res et faci perdre l'amor a la vida i les ganes de gaudir. Sempre hi ha un tros de cel blau i el pots trobar SEGUR.

    Mena (Lídia)

  • Desmotivat? [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 09-04-2021 | Valoració: 10


    Necessites una bona ajuda, realment, Miquel. La vida social és prou important per a tots.
    Un relat que expliques com t'en va la vida i m'ha motivat molt les teues paraules.

    Les persones ens poden ajudar uns a altres.

    Si has estat en algun psiquiatra, t'haurà aconsellat prou. Això és important. Pense més en positiu i endavant.
    Salutacions.
    PERLA DE VELLUT

  • sempre surt el sol[Ofensiu]
    Atlantis | 02-04-2021

    Hola . M’ha colpit el teu relat, com a crit d’auxili. No crec que et pugui ajudar gaire, només dir-te que a vegades m’he sentit així. I que sempre surt el sol. A més de demanar ajuda en el fòrum, a mi també m’ha ajudat, quan em sembla que a partir dels meus amics i/o coneguts no me’n surto, demanar ajuda algun especialista de confiança. I no és pas greu. La vida és difícil i en aquest moments tot s’agreuja. Tots necessitem algú que ens doni un cop de mà. Ànims.

  • GRÀCIES[Ofensiu]
    Miquel Seguí Cases | 31-03-2021

    gràcies Akeron343

    Esper estar millor les pròximes setmanes!

    Gràcies

  • Ànims[Ofensiu]
    Akeron343 | 31-03-2021 | Valoració: 9

    Molts ànims, Miquel.

    Aquesta sensació que descrius, de no saber cap a on tirar, d'estar seguint un camí que no et duu enlloc, ara mentre reflexionava aquesta resposta, m'adono que no he deixat mai se sentir-la. Així que massa respostes no crec que et sàpiga donar.

    Allò que sí que m'ha servit, és cercar tres temes. Paciència, Silenci i Atenció.
    Una certesa de la vida, com ja deus saber, és que tot belluga, tot varia constantment, els mals moments passen, així com els de felicitat, les tempestes més terribles, com els dies de sol més càlids. Així que tingues present que aquest mal moment passarà. Mira d'allunyar la ment de la negativitat, del dubte, intenta deixar de pensar-hi.

    Per mi, va ser important trobar en la solitut i la muntanya (anar sol a la natura en moments determinats, excursions, travesses..) un "espai de canvi de ritme vital i de neteja o silenciament" mental. No em satisfà massa la definició, però el fet és aquest.
    Anar a fer travessa, ni que sigui de dos, tres dies, sol, caminar sense poder amagar-te de tu mateix, amb tot el pes de la motxilla, et fa anar lent i pràcticament t'obliga a canviar de ritme, física i mentalment. Aquest canvi de ritme físic, a mi en comporta un augment de carrega mental, certament, però acaba arribant el moment que el cansament, la respiració, la manca de soroll i el paisatge ajuden molt a assolir un cert silenci mental. Amb aquest procés de tallar el ritme, recupero/refresco/assoleixo aquest SILENCI i aquesta PACIENCIA. No deixa de ser un exercici de meditació.

    I penso, amb el silenci i la paciència, assolim la sensibilitat o la receptivitat per "veure" els trencalls que se'ns presenten al camí.
    I pensa que no hji ha camí infalible. Que la vida es assaig-error.

    En fi, t'he parlat molt de mi perquè són els recursos que a mi em funcionen. Espero que si no he ajudat gaire, si més no, ser el còdol que posa l'allau en moviment.

    Molts ànims Miquel. Estem tots, està tot interconnectat.

  • gràcies[Ofensiu]
    Miquel Seguí Cases | 31-03-2021

    gràcies

  • Força[Ofensiu]
    rober | 31-03-2021

    Molta força i ànims. Intenta mirar- ho amb perspectiva. És un esboranc en el camí. Fes allò que t'agradi i et doni pau. I, si pots, escriu qualsevol cosa que et passi pel cap segur que trobaràs paraules que t'il.luminaran.

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Miquel Seguí Cases

Miquel Seguí Cases

32 Relats

103 Comentaris

12977 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Miquel Seguí Casas, nascut dia 5 de setembre del 1985, Inca - Mallorca.
Docent per a la formació professional, haguent impartits cursos per al Soib, al centre Penitenciari de Mallorca. Director i coordinador d´activitats d´educació en el lleure infantil i juvenil. Músic (percusionista), he passat per a diferents grups Musicals de l´illa de Mallorca. Tècnic de só i il-luminaciò als teatres municipals de la ciutat de Palma i Presentador, coordinador i editor d´un programa de ràdio a Ona Mediterànea.

M´encanta tenir inquietuds de tota classe, sobretot Culturals, artístiques i socials.