Ara tots dos ja hem fet tard

Un relat de: ROSASP

Què volies dir
quan em miraves
amb menyspreu i
els teus ulls em reflectien
culpable, bruta i lletja
per fora i per dins?

Què volies dir
quan vomitaves tantes
paraules esmolades i
sense deixar-me parlar
me les clavaves com llances
en el meu cor greument ferit?

Què vas voler dir
quan m'esquinçares
una a una les il·lusions i
l'esperança de trobar un camí.
Quan vas vessar el darrer glop de pau
i no volies viure lluny de mi?

Què vas voler dir
quan m'ofegares els bons records
i m'omplies d'angoixa i de neguit,
quan em vaig convertir
en un sac de boxa sense nom,
apedaçat i adolorit?

Ara em faig una pregunta
mentre salto del terrat,
en un vol desesperat
per cercar un somni lliure.
Què volia dir-te jo?
Ara ja no ho sabràs mai...

Ara ja no hi cal preguntes
ni respostes, tan se val.
Ara ja he arribat a baix,
la sang s'escampa lleugera...
Ara tots dos
ja hem fet tard!




Comentaris

  • que trist [Ofensiu]
    Nyanga | 25-07-2009

    es saber que ja es tard...i no s'hi pot fer res. Que nomes es pot mirar al passat, recordar els moments viscuts, i deixar-se d'ilusions..
    felicitats per aquest colpidor relat. m'ha encantat.

  • Colpidor.[Ofensiu]
    Llibre | 01-04-2005

    Impactant al cent per cent.

    A cada estrofa un breu instant del passat: el maltractament psicològic, els insults, la negativa davant la idea de la separació, els cops... I al final, just el final que no hauria d'arribar mai, perquè el problema que reflecteixes en el poema no hauria d'existir.

    M'ha agradat l'estructura que utilitzes per crear aquest relat: lleus imatges significatives que escenifiquen tot un món de circumstàncies, massa conegudes avui en dia (i que sovint pretenem ignorar).

    I aquests versos: "Què volia dir-te jo? / Ara ja no ho sabràs mai...", que denoten no sols la decisió d'acabar amb la tragèdia, amb la situació que està vivint, sinó que també remarquen el desencís, el cansament feixuc, l'abandó.

    Per a mi, un bon poema, Rosa. Llàstima que el tema sigui el que és, no? Un tema del qual tant de bo algun dia no tinguem la necessitat d'escriure.

    Gràcies per avisar-me també d'aquest relat teu.

    Una abraçada,

    LLIBRE

  • molt dur ..[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 31-03-2005

    la protagonista del meu relat La Gran Desconeguda del Mirall, cercava el mateix final que la teva, encara que en el meu relat no quedava massa clar, però la intenció era aquesta, molt dur Rosa supos que el suicïdi és una via que han triat moltes dones en segons quines situacions i ho entenc ....


    una besada

    Conxa

  • només un...[Ofensiu]
    Capdelin | 31-03-2005 | Valoració: 10

    parlava, cridava, exigia, programava, insultava, volia, escollia, despreciava... l´altra, callava... fins que un dia, el silenci parlà amb fets de llibertat fent la gran volada cap a un món on els dos deien, parlaven, exposaven, suggerien, insinuaven dolçament... l´amor no aixafa... acompanya i suavitza els sentiments...
    un poema wapíssim, dur, alliberador i a la vegada tràgic.
    felicitats!
    una abraçada!

  • Que trist i impressionant![Ofensiu]
    Maragda | 30-03-2005

    Fa temps volia fer l'experiment d'escriure un relat posant-me a la pell d'algú que acaba de suïcidar-se i que patint una lenta agonia, que no dolorosa físicament, s'adona del seu greu error i de que ja no pot fer marxa enrera.
    Aquest és un tema que, m'he plantejat en ocasions, pensant si realment s'és valent o covard en llevar-se la vida. I arribo a la conclusió que tot i ser un acte de covardia enfront el món i l'esdevenidor, es necessita molt valor i sang freda per a fer el pas. I alhora, tal com tu dius, ha de niar dins teu tan gran dolor que ja tot se't faci insuportable. Com en el cas del Werther d'en Goethe.
    Trobo el teu poema molt trist, molt tràgic, molt real i molt ben escrit. M'ha fet estremir.
    Gràcies pel teu comentari.
    Una abraçada!

  • M'agrada pensar...[Ofensiu]
    Henry | 30-03-2005 | Valoració: 9

    que les paraules ténen quelcom especial que les fa màgiques. En canvi, molts cops caic com en l'últim vers m'ha fet caure i m'adono que també poden ser cruels, com les presentes aquí. Perquè hi ha tanta proximitat de l'amor a l'odi? Era tan bonic...però ara ja és massa tard.

    Una abraçada

  • record[Ofensiu]
    Carlos | 30-03-2005 | Valoració: 10

    quants records m'han vengut a la memòria mentre llegia el teu poema! quin sabor més aspre! sort que les paraules(com tu dius) alleugereixen els dolors i les penúries. Gràcies per fer-me recordar perquè el record ens fa presents aquelles coses de les que hem de seguir fugint. Gràcies.

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de ROSASP

ROSASP

312 Relats

1612 Comentaris

644115 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Hola! Sóc la Rosa Saureu, una lleidatana somiadora de mena i una mica surrealista. Convertir allò que caço al vol en paraules és el més semblant a tenir ales. En el meu cas, escriure no és només una afició o una necessitat sinó una forma de sentir i veure la vida. Utilitzo la poesia, els contes i els relats curts per intentar expressar les petites i grans coses que omplen i buiden els dies.
Vaig tenir la sort de ser escollida per a la plaquette "Singulars d'un Plural" a la ciutat de Girona, en què poetes inèdits vam compartir espai amb autors de renom. Formo part del llibre de relatsencatalà.com versió 2.0 i del primer llibre de poemes. També he guanyat el segon premi de poesia Seu Vella de Lleida-2008. Aquesta empenta, junt als vostres comentaris i continu suport, han estat un gran estímul per continuar endavant.
El meu repte personal és aprendre constantment a viure. M'agrada la música, l'art en general, somriure molt i estimar tant com pugui. Estic enamorada de la meva llengua i sé que el nostre vincle és cada cop més fort i ferm.
Respecte a vosaltres, sento que ens uneix un fil comú que m'agradaria sentir sempre proper.
Per si necessiteu quelcom, el meu correu és: rosasaureu@telefonica.net
Gràcies per tot!

Si voleu, també podeu visitar el meu bloc de videopoesia


R en Cadena

El Vicenç Ambrós i Besa em va passar la cadena i jo l'he passat al Capdelin i a la gypsy

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")