Àfrica agonitza

Un relat de: cabroneta

...la mar xiscle, balla, canta, transporta. El silenci de les profunditats dissimula la tragèdia. La depredació, el canibalisme, la mort. Tot ho oculta la sal, el iode i les onades que es desfan a l'arena.
El turisme trepitja la sang i el dolor d'una futura vida descomposta. Absents dins les histories, desinformats, indiferents, gaudeixen d'un estiueig visat d'embriaguesa transitòria. L'hemoglobina s'escola entre els dits del peu mentre es torren a banda i banda de la mediterrània. Cremes, olis, pells torrades i vermelloses esborren l'olor de la mar agre-dolça. A l'horitzó l'esperança reneix en un viatge sense retorn.
Tot ho transporta la bèstia marítima. Misèries humanes en forma de brossa, de petroli, de vaixells metàl·lics, de vides estripades. El vent despentina, empenta, remena i rebenta en un remolí de pobresa. La fusta cruix, el pes es balanceja. Cossos que es trenquen a la costa. El trajecte elabora un silenci de tres cents seixanta graus. Terra nova s'empassa la tristesa. Els granits de sorra dibuixen moire amb la pell fosca deshidratada.
Àfrica s'ofega.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

cabroneta

13 Relats

10 Comentaris

16847 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i el món ja em donava l'esquena. El primer que va tocar terra nova fou el cul. En aquell moment no ho sabia, però el meu cul tindria rellevància política i, sobretot, social. De fet, agafaria més protagonisme que l'ésser sencer. Seria un cul amb personalitat, d'aquells durs, rodons i que sobresurten, bufo i mal parit, alegre i dolorós. Un cul que em portaria més d'un mal d'esquena i de cap.