A tu, padrí Ton.

Un relat de: ales de foc
La veu de la experiència jeu ara en un llit d'aigua. Mut de sentiments i pensaments. Ja no omple les seves hores llegint. Ja no rega els seus enciams. Ja no cull les olives. Ja fa dies que no juga amb els seus néts.
Mancat de desitjos. Mancat de records.
Ha de veure com el pentinen, com l'afeiten, com escullen per ell la roba que li han de posar cada dia.
Ja no reconeix ni fills ni néts.
Ja no recorda jugar a futbol. Ell que tantes i tantes hores havia passat amb els companys d'equip, entre partits, entre triomfs i celebracions.
Ja no parla, ja no escolta. Ja no sent el cant dels seus ocells.
Les arpies ho tenen difícil amb ell. Tot i que han intentat en diverses ocasions tallar el fil de la seva vida, no ho han aconseguit . És un dels grans. Ha viscut guerra, ha viscut fam, ha viscut la por...
Fa dos anys encara jugava a globus d'aigua amb els néts, encara sembrava llavors a l'hort, encara vivia.
I ara jeu esperant. Desitjant, segurament, poder tornar a veure, a sentir.
La veu de la meva experiència està patint, i jo no puc fer res per ajudar-lo. Tan sols puc jeure al seu costat i donar-li la mà, tal i com ell feia amb mi quan m'ensenyava a anar amb bicicleta.
Tan sols puc desitjar, per molt dolor que això em pugui produir, que les arpies ho consegueixin el pròxim cop. Per deixar de patir, per poder tornar a tenir.

T'estimo padrí.

Comentaris

  • Aquest relat[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 18-05-2013

    traspua amor, tendresa i una sensibilitat exquisida.
    Et felicito de tot cor.
    Una abraçada.

  • Marteta | 21-04-2013

    Un relat molt bonic però trist alhora. El record d'una persona tan important com ho és un padrí sempre estarà present en les vides dels nets i netes.
    És molt dur veure com una persona que sempre ha estat bé, al teu costat, jugant, parlant, en un moment determinat s'apagui (però no del tot..)

    I repeteixo, molt bonic, m'ha agradat molt molt!

    Marta:)

  • Preciós!![Ofensiu]
    Eloi Miró | 06-04-2013 | Valoració: 10

    Sens dubte una imatge preciosa que descriu l'amor d'una neta pel seu avi. M’agrada veure que com la gent, a mida que passa el temps, estimem cada vegada més els nostres segons pares.

    De veritat que m’ha agradat molt.

    Una abraçada

    Eloi

  • És un dels grans[Ofensiu]
    allan lee | 06-04-2013 | Valoració: 10

    sens dubte. Amb quin amor i lucidesa has escrit aquesta història! És arrebatadora. Recordo dies semblants al costat del meu estimat avi, massa fort com per què les forces de la mort se l'enduguéssiu sense lluita. Ho has escrit amb el cor i amb l'intel.lecte. i això fa d'aquest relat una petita joia intemporal. Una abraçada

    a

  • Tendresa[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 06-04-2013 | Valoració: 10

    Tant de bo que el "tant sols" es transformi a una certa normalitat. Dolç Relat.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de ales de foc

ales de foc

109 Relats

334 Comentaris

69893 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
nascuda un mes de maig de fa uns quants anys.. Mare de dos preciositats i metgessa de professió.Tinc neguit per tot el que m'envolta, i em falten hores al dia per disfrutar de tot el que m'agrada: la música, el ciclisme, la fotografia, els animals, la cuina, escriure i escoltar. S'ha de viure tant i amb tanta intensitat la vida!! Balla, canta, pedala, riu, ESCRIU i sobretot viu!!!